Nissan på Hannover Motor Show 2012

På dette års Hannover Motor Show er der fokus på følgende nyheder:
  • Verdenspremiere på e-NV200. En el-varevogn konceptbil
  • Yderligere to EV koncepter, der understreger Nissans førerposition inden for elbiler
  • Afsløring af ny specialmodel
På Hannover Motor Show understreger Nissan deres ønske om at blive verdens førende udbyder af det lette varevognsmarked inden 2016.
 
På Nissans stand vil ikke kun bredden af det europæiske varevognsprogram blive vist. Men også dybden i form af fremsynet udvikling med henblik på nul udledning af CO2 heriblandt el-teknologier.
 
Et af højdepunkterne er Nissans næste 100 % elektriske varebil. Den anden i rækken af de fire, der er lovet inden 2014.
 
e-NV200 skal produceres til hele verden på Nissans fabrik i Barcelona i Spanien. Den kombinerer det bedste fra to andre pris-vindende modeller. Nemlig Nissan LEAF, der er verdens mest solgte elbil samt fra NV200, der blev kåret til Årets Varebil i Europa 2010.
 
"Når produktionen begynder i 2013 vil e-NV200 stadfæste Nissans position som førende inden for biler uden CO2 udledning.
 
e-NV200 laver næsten ingen støj og har ingen udstødning. Det åbner helt nye forretningsmuligheder for vores kunder", udtaler Hideto Murakami, Corporate Vice President hos Nissan Motor Co. og leder af den globale varevogns afdeling.
 
e-NV200 går ikke på kompromis med noget. Den er iøjeblikket  i fuld gang med en meget vellykket prototype tetst blandt "rigtige" kunder. Den vil få samme lastevne som en konventionel NV200 og dens Nissan LEAF baserede el-drivlinje vil være udstyret med hurtig opladningsmulighed, hvor batteriet kan oplades op til 80% på blot 30 minutter.
 
Det er dog ikke den eneste el-bil nyhed, der vises på Nissan standen. To andre koncept biler åbner også sløret for en mere batteridreven fremtid.
 
Den første er en eldreven Cabstar konceptbil - e-NT400 Cabstar. Med en nul CO2 udledning får denne lidt større erhvervsbil adgang til de områder, hvor konventionelle varebiler ikke må køre.
 
Den anden konceptbil - Cabstar e-Refrigerator - benytter sin batterikapacitet på en anden, meget fremsynet måde. Her benyttes lithium-ion batteriet og en elektrisk motor til at drive bilens køler og kølervarerum. Dermed nedsættes udslippet af CO2 og motorstøj. Og ikke mindst brændstofforbruget.
 
På standen vil New Yorkernes fremtidige "yellow cab" taxi også blive vist. Nemlig i form af den specialdesignede NV200. Med fokus på sikkerhed, komfort og anvendelighed blev Nissan NV200 valgt som New Yorkernes fremtidig taxa, og den vil kunne ses på gaderne fra slutningen af 2013.
 
NV200 er også gjort klar til at kunne køre som taxa i Londons gader. Der er foretaget omfattende tilretninger for at leve op til UK's strenge regler for taxaer. Og den er lige nu igang med den fulde certificering. Salget af den første Nissan NV200 sorte London taxa forventes at blive i begyndelsen af 2013.
 
NV200 og NV400 varevognsprogram benyttes også som mandskabsbiler af Formel 1 teamet Red Bull Racing på deres færd rundt om i verdenen. Med en udvidelse af det strategiske partnerskab, der blev indledt af Infinity sidste år, glæder det Nissan, at være blevet valgt som samarbejdspartner i forbindelse med transport for Red Bull teamet i år, hvor de skal forsvare deres verdensmesterskab.
 
For at understrege bredden i Nissans varevognsprogram vil der også blive vist eksempler på nuværende modeller med forskellige opbygninger.
 
Med undtagelse af NV200 New York taxien, som vil blive bygget i Nordamerika, bliver det øvrige viste modelprogram produceret i Europa.
 
Nissans spanske fabrik, som bygger NV200, Primastar, Cabstar, Atleon, Navara og Pathfinder,  forøgede produktionen med næsten 50% i 2011 i forhold til 2010. Alt i alt blev der produceret 154.492 enheder mod 104.702 i 2010. Dette tal indeholder næsten 70.000 Primastar modeller og 21.296 NV200
 
I løbet af de næste to år tilføjer fabrikkerne i Barcelona og Avila tre nye modeller til produktionslinjen. Barcelona kommer til at bygge e-NV200 og Avila skal bygge en ny lettere lastbil til mellem segmentet.
 
"Med sådan en dybde i sortimentet kunne vi godt bruge en hel hal - eller måske to her i Hannover. Vi har dog prøvet at vise et udvalg, der giver et godt indblik i, hvad Nissan kan tilbyde af varevogne til de europæiske forbrugere.
 
Den nuværende modelrække af Nissan varevogne er en af de bredeste i verden. Det understreger, at vi sætter os i kundernes sted og forsøger at dække deres behov på bedste vis. Og så naturligvis med e-NV200 også at tilbyde fremtidssikring.", slutter Hideto Murakami.