Den første Juke-R er produceret, testet og klar til levering

Både Juke-R og Juke NISMO optræder i det nye Gameloft Asphalt 7: Heat spil til mobiltelefoner

De sagde, at det var umuligt. De sagde, at det aldrig ville ske. I dag lukkes munden på dem, der har tvivlet på Juke-R, når produktionsmodel #001 ruller ud fra pit-garagen - både i virkeligheden og i den virtuelle verden.

Den første Juke-R gadeversion er nu produceret og testet. Og den er samtidig genskabt digitalt og dermed gjort tilgængelig for millioner af mennesker. Sammen med den nye Juke NISMO, skal Juke-R være med i det nye Gameloft-racerspil til mobiltelefoner, der hedder Asphalt 7: Heat.

Gameloft er en verdensomspændende udgiver af digitale og sociale spil. De er nu, gået sammen med Nissan, så fans kan køre i de mest hotte medlemmer af Juke-familien på iOS og Android smartphones og tablets.

Juke NISMO

Med udgangspunkt i samme dna som Nissans motorsportsbiler, vil Juke NISMO i starten af 2013 være den første i rækken af fremtidige introduktioner i den europæiske modelrække. Juke Nismo vil blandt andet være udstyret med en opgradering af Nissans DIG-T-benzinmotor med en ydelse på 200 hk. Herudover vil der være en række yderligere optimeringer og anderledes udstyr i kabinen.

Juke-R

Historien om Juke-R begyndte, da bilen første gang blev præsenteret som en enkeltstående konceptbil i januar 2012 i Dubai. Nissans vildbasse blev hurtigt til en legende. Også selv om det aldrig var tiltænkt, at den skulle produceres. Hverken fysisk eller virtuelt.

Den tilpassede underbygning fra en GT-R under et ombygget Juke-karrosseri, gjorde R-modellen helt unik.

Den blev også hurtig en Youtube-sensation. Og Juke-R's fanskare voksede støt. Til dato er Juke-R-videoerne blevet set mere end 5.000.000 gange.

Og så begyndte historien om produktionsmodellen. Darren Cox, som er Brand Director hos Nissan i Europa, forklarer: "Folk elskede Juke-R i Dubai. Vi modtog sågar tilbud på gaden om at købe den originale konceptbil! Det kunne vi ikke sidde overhørig. Så da vi havde tre oprigtige tilbud på bordet, besluttede vi at producere et begrænset antal Juke-R." 

Design og tekniske innovationer

Herefter begyndte udviklingsarbejdet med at omdanne en enkeltstående konceptbil til en model, der kunne produceres og sælges.

Juke-R er konstrueret af den førende motorsportsvirksomhed RML med rådgivning fra Nissan Technical Centre Europe (NTC-E). Den er udstyret med drivlinjen og undervognen fra superbilen Nissan GT-R og et sikkerhedsbur, der lever op til FIA-specifikationerne.

Nissan Technical Centre Europe (NTC-E) har dog valgt at gøre produktionsmodellen blevet endnu mere kraftfuld end konceptbilen, så den yder 545 hk fra den avancerede 3,8-liters motor med dobbelt turboladning. Der er garanti for hæsblæsende præstationer med en acceleration fra 0-100 km/h, der er estimeret til kun at vare 3,0 sek., og en tophastighed, der menes at være 275 km/h.

Foruden disse tekniske optimeringer har Juke-R #001 også fået et nyt udseende med input fra eksperterne hos Nissan Design Europe i London.

NDEs Digital Team Manager, Darryl Scriven, forklarer: "Kofangerne og sidepanelerne på Juke-R er ændret, hvilket normalt er en meget lang proces med full size-modeller i ler. Men det er lykkedes os at afkorte udviklingstiden ved at bruge full size-billeder på vores nye 3D-forberedte projektor og power wall. Så processen med at give Juke-R en kvalitetsfinish i superbilsklassen har udelukkende været digital.

Kør Juke-R og Juke NISMO 

Juke-R nummer #001 er nu på vej ud til den første kunde, og produktionen af #002 er godt i gang. Den nøjagtige pris afhænger af de specifikationer, som hver enkelt køber ønsker. Men prisen for Juke-R starter fra 500.000 euro.

Mens kun en håndfuld førere nogensinde kommer bag rattet i den ultra ekstreme version af Juke bliver Juke NISMO mere tilgængelig. Den kommer til salg i Europa i starten af 2013. Den er også optimeret, hvad angår dynamik, præstationer og design.

Asphalt 7: Heat vil inden udgangen af året kunne downloades for 0,79 euro fra både Apple Store og Google Play.

Alle, der ønsker at få en ægte Juke-R i garagen, kan stadig registrere sig som interesseret i at købe Nissans mest ekstreme crossover ved at sende en e-mail til: Juke-R@Nissan.co.uk.  Du kan få flere oplysninger om Juke på www.facebook.com/NissanJukeOfficial