NISSAN PRODUCERER MICRA NR. 100.000 I INDIEN

Medarbejderne på Renault-Nissan-alliancens fabrik i Chennai i Indien fejrer, at de på kun lidt over et år har produceret 100.000 stk. af den kompakte hatchback Nissan Micra.

Den første Micra rullede af samlebåndet i maj 2010, og siden da er arbejdsstyrken blevet øget til næsten 4.000 medarbejdere (fra oprindeligt 1.500) for at følge med efterspørgslen i Indien og i resten af verdenen.

Fabrikken til 45 milliarder rupi (990 mio. USD) er den første dedikerede fabrik til produktion af Renault-Nissan-alliancens biler, og fjerde generation af den ikoniske Micra er den første bil, der er sat i produktion på fabrikken.

Senere i år udvides produktionen med en helt ny global sedanmodel, og i 2012 tilføjes en varebil til produktionsmodellerne som en del af et joint venture med Ashok Leyland Ltd.

Siden introduktionen i Indien, som fandt sted i juli sidste år, har Micra været drivkraften for et boost i salget med mere end 15.000 solgte biler til dato. Den innovative Micra produceres desuden på fabrikker i Thailand, Mexico og Kina.

Fabrikken i Chennai, som kommer til at have en maksimal produktionskapacitet på 400.000 biler om året, vil kunne levere Micra til mere end 100 lande i Europa, Mellemøsten og Afrika, når produktionen når det maksimale niveau. Indtil nu er næsten 70.000 biler blevet udskibet fra den nærliggende dybvandshavn i Ennore.

Gilles Normand, som er Nissan Corporate Vice President for Afrika, Mellemøsten og Indien, udtaler: "Jeg vil gerne lykønske alle på fabrikken i Chennai med, at de har nået den første af mange milepæle i produktionen.

Fabrikken er en vigtig del af vores strategi med henblik på at opnå en rentabel og vedvarende vækst i Indien, og Micras succes er kun det første skridt i retning af at udnytte vores potentiale på dette marked.

Desuden er fabrikken i Chennai også afgørende for, at vi kan producere biler i stort antal og i høj kvalitet til eksport til mange lande i verden. Med fortsat stærk støtte fra Tamil Nadu regeringen håber jeg, at fabrikken vil udvikle sig til at blive et af Nissans vigtigste produktionssteder".

Foruden Micra sælger Nissan også livsstils-SUV'en X-TRAIL, sedanmodellen Teana og sportsvognen 370Z i Indien. I 2013 satser Nissan på at dække 85 % af det indiske marked ved at udvide antallet af forhandlere fra 35 til over 100.

Managing Director og CEO for fabrikken i Chennai, Kou Kimura, tilføjede: "Jeg er meget stolt af den indsats som vores medarbejdere i Chennai har ydet, fordi det har været muligt producere 100.000 Micra biler på så kort tid.

"Dagens meddelelse viser ikke blot, hvor populær Micra er - både på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne - men også, at Nissan gerne vil være til stede i Indien på lang sigt."

 

###

 

Nissan i Indien

Nissan Motor India Private Ltd. (NMIPL), som er et datterselskab 100 % ejet af Nissan Motor Limited Japan, blev oprettet i 2005 med en vision om at berige tilværelsen for folk ved hjælp af den nyeste Nissan-teknologi og innovative og spændende produkter. For Nissan er Chennai en strategisk knudepunkt for produktion, Forskning & Udvikling og eksport. I februar 2008 underskrev Nissan sammen med sin globale alliancepartner Renault en hensigtserklæring med delstatsregeringen Tamil Nadu vedrørende opførelsen af en produktionsfabrik i Oragadam i nærheden af Chennai - en investering til en værdi af 45 milliarder rupi over 7 år. Renault-Nissan-alliancens fabrik blev indviet den 17. marts 2010 kun 21 måneder efter, at opførelsen blev påbegyndt med en ceremoni i juni 2008. Til at starte med har fabrikken en kapacitet på 200.000 biler om året, og når kapaciteten er helt udbygget, vil der i fremtiden kunne produceres 400.000 biler om året.

 

Om Nissan

Nissan Motor Co., Ltd., er, målt på volumenen, Japans næststørste bilkoncern og har hovedsæde i Yokohama i Japan, hvor de er en del af Renault-Nissan-alliancen. Nissan beskæftiger over 150.000 medarbejdere globalt, og i 2010 leverede koncernen mere end 4 millioner biler til kunderne. Nissan arbejder målrettet på at udvikle spændende og innovative produkter til alle typer af kunder, og koncernen tilbyder et stort udbud af brændstofeffektive biler med lavt emissionsniveau under navnene Nissan og Infiniti. Som pioner inden for nul-emissions-mobilitet skrev Nissan historie med introduktionen af Nissan LEAF - den første prismæssigt overkommelige, masseproducerede, komplet eldrevne bil og vinder af en række internationale priser som blandt andet Årets bil i Europa i 2011.

Hvis du ønsker flere oplysninger om vores produkter, ydelser og arbejde med bæredygtig mobilitet, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside på adressen http://www.nissan-global.com/EN/.