BILUDSTILLINGEN I LOS ANGELES VAR DEDIKERET TIL ELBILER I ALLE STØRRELSER OG FORMER

Det er en udstilling, der er fuldstændig dedikeret til elbiler i de nyeste former, farver og størrelser. I år var det første gang, at Nissan LEAF og Infiniti LE blev præsenteret side om side.

"Det er formentlig udstillingens stærkeste præsentation", udtalte Andy Palmer, som er Executive Vice President hos Nissan Motor Co. Ltd.

På udstillingen blev der vist elbiler, elbusser og endda eldrevne firehjulstrækkere. I stedet for det sædvanlige fokus på, hvor bæredygtigt og grønt det er at køre i elbiler, lagde bilproducenterne og kørerne mere vægt på, at det også skal være sjovt. På udstillingens første dag fik de besøgende lov til at prøvekøre elbiler.

"Nissan er i den grad førende inden for denne teknologi og har for alvor indtaget sin velfortjente førerposition", udtalte Palmer. Nissan har allerede solgt 28.000 eksemplarer af LEAF på verdensplan.

Palmer fortalte, at den største udfordring for Nissan har været at oplyse offentligheden. Han sagde, at de fleste bilister endnu ikke ved, hvordan det at køre i en elbil som LEAF kan give dem en helt ny køreoplevelse.

"Jeg tror lige nu, at en af vores udfordringer er at nå længere ud end til de fortalere, som vi møder her i dag, og begynde at tale til pragmatikerne – de personer, der vil se på bilen og tænke, at den bil faktisk er interessant for dem på grund af de lave omkostninger ved ejerskab".

Det varierede udbud af udstyr til elbiler, der blev vist på dette års EVS26, og som omfattede alt fra biler til opladere og batterier, gjorde det klart, at der har været en enorm vækst og en øget interesse for området. "Nu er vores udfordring at sikre, at vi fortsat beholder førertrøjen på", udtalte Palmer.

Hvis du vil vide mere, kan du se en videorapport fra biludstillingen her.