NISSAN VIL PRODUCERE EN 100 % ELDREVET VAREVOGN I BARCELONA

- Den helt nye 100 % eldrevne e-NV200 sættes i produktion i regnskabsåret 2013
- Nissans anden komplet eldrevne bil skal produceres på fabrikken i Barcelona
- Nissan investerer hele 100 mio. euro i projektet i Spanien
- Mere end 700 arbejdspladser skabes hos Nissan og de spanske underleverandører
- En multianvendelig bil, der giver familier og virksomheder en unik køreoplevelse
- Funktionaliteten i kabinen og lastekapaciteten er på højde med den eksisterende NV200 med klassens laveste driftsomkostninger

Nissan har annonceret, at koncernen vil påbegynde produktionen af den 100 % eldrevne kompakte varevogn, e-NV200, på fabrikken i Barcelona i regnskabsåret 2013. Den nye model vil være baseret på den eksisterende og prisbelønnede NV200, som allerede nu produceres på fabrikken, og den vil være en vigtig og innovativ tilføjelse til Nissans verdensomspændende modelprogram af lette varebiler.

e-NV200 vil være Nissans anden komplet eldrevne bil efter lanceringen af den hædrede Nissan LEAF i 2010, og det understreger Nissans langsigtede engagement inden for nul-emissions mobilitet. e-NV200 vil give både virksomheder og familier et funktionelt og rummeligt interiør, og den vil bibeholde en række af de innovative og praktiske egenskaber, som den nuværende NV200 har, kombineret med de mest avancerede drivlinjekomponenter fra Nissan LEAF. Det vil give en rækkevidde på linje med Nissan LEAF på en enkelt opladning og en tilsvarende præstation, samtidig med drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, som er bedst i klassen.

Den nye model, som udgør investeringer på 100 mio. euro for Nissan i Spanien, forventes at kunne skabe ca. 700 nye arbejdspladser på fabrikken og hos de lokale underleverandører. Som eneste producent af e-NV200 vil fabrikken i Barcelona levere til lande over hele verden og markere den øgede konkurrencedygtighed hos Nissans spanske aktiviteter.

E-NV200 UNDERSTØTTER NISSANS MÅLSÆTNING OM AT BLIVE DEN FØRENDE PRODUCENT AF LETTE VAREBILER

Andy Palmer, som er Nissan Executive Vice President, udtalte: "e-NV200 repræsenterer et ægte gennembrud i segmentet for varebiler og understreger yderligere Nissans førerposition i segmentet for elbiler".

"Den nye model vil byde på al rummeligheden, fleksibiliteten og de praktiske egenskaber fra en traditionelt drevet kompakt varebil, men med nul CO2-emissioner under drift, og så tilbyder den en fremragende køreoplevelse, som er unik for elbiler. Og som noget helt essentielt vil den byde på drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, som er lavest i klassen, hvilket gør den til et særdeles attraktivt alternativ for både virksomheder og familier."

e-NV200 vil også i høj grad bidrage til Nissans målsætning om at være verdens største producent af lette varebiler i 2016, hvilket er et af de vigtigste punkter i Nissan Power 88-midtvejsplanen. Sidste år nåede Nissan en historisk milepæl med et salg på over 1 million lette varebiler på verdensplan på blot et år.

Der er der allerede blevet solgt ca. 100.000 stk. af den nuværende NV200-model. Dens popularitet har også resulteret i, at den efter en benhård udvælgelsesproces er blevet valgt til den nye generation af taxaer i New York City.

I øjeblikket er man i gang med omfattende evalueringer af NV200-baserede elbilprototyper i Europa. Disse tests vil fortsætte i de kommende måneder for at kunne levere feedback fra den mest krævende brugssituation i den virkelige verden. Denne feedback vil hjælpe Nissan med at opfylde de specifikke krav fra kunderne, inden produktionen forventes at starte op i regnskabsåret 2013.