Nissan indgår et samarbejde med atleten Usain Bolt, "verdens hurtigste mand"

- Nissan indgår et partnerskab med atleten Usain Bolt, som er indehaver af den olympiske rekord og verdensrekorden i sprint, og han er med andre ord "verdens hurtigste mand" og så ejer han selvfølgelig også en Nissan GT-R multi-performance superbil.
- Nissan lancerer en ny, global mærkekampagne kaldet "WHAT IF_", som er en flerårig, multimediebaseret og global mærkekampagne med fokus på større internationale lufthavne og onlinemedier.

Den tredobbelte olympiske guldmedaljevinder og flere gange verdensrekordholder Usain Bolt kan løbe 100 m på 9,58 sek. Han opdagede også, at han kan accelerere fra 0-100 km/h på 2,8 sek., når han kører i en Nissan GT-R. Hvilket var en af årsagerne til, at den olympiske guldvinder købte en GT-R. Så nu kan han stadig komme hurtigt frem, når han ikke løber. Rigtig hurtigt.

Nissan har hermed lanceret sin første globale kampagne nogensinde inklusive en række billboards i lufthavne med billeder af Bolt og hans Nissan GT-R. Kampagnen har titlen "WHAT IF_" og omhandler ikoniske Nissan produkter og teknologier, der repræsenterer Nissans spændende innovationer.

Et samarbejde mellem Usain Bolt og Nissan var derfor ret naturligt, fordi han har været ejer af en Nissan GT-R siden 2009.

"Jeg surfede efter biler på nettet og fandt en Nissan GT-R, og de (bil-medierne) mente, at den var den bedste gadebil, der nogensinde er blevet fremstillet", udtalte Usain Bolt.

"Nissan GT-R er en pragtfuld bil og perfekt til mig. Jeg elsker alt ved den. Jeg nyder at køre i den, jeg føler mig fuldstændig sikker, og det er det vigtigste for mig".

Nissan er af den opfattelse, at "WHAT IF_"-kampagnen har det hele, og kontrakten med Bolt som koncernen har annonceret betyder dermed, at Bolt er den globale frontfigur. Den første reklame med Bolt og Nissan GT-R vil være at finde i større lufthavne rundt om i verden den 1. juni.

###

Usain Bolt

Nationalitet: Jamaica

Fødselsdag: 21. august 1986 (25 år gammel)

Højde: 195 cm

Personlig rekord: 100 m på 9,58 sek. i 2009 (verdensrekord), 200 m på 19,19 sek. i 2009 (verdensrekord), 4x100 m stafetløb på 37,04 sek. i 2011 (verdensrekord)

OL i London: Forventes at deltage i 100 m, 200 m og 4x100 m stafetløb

Ejer af en Nissan GT-R siden 2009

Nissan GT-R

Nationalitet: Født i Japan, set på gaderne verden rundt

Fødselsdag: 6. december 2007 (lanceret i Japan)

0-60 mph: 2,7 sek.

0-100 km/h: 2,8 sek.

Antal solgte eksemplarer: over 21.000

Om kampagnen

- Usain Bolt reklamen lanceres globalt med start i følgende 13 lufthavne fra den 1. juni: Tokyo (Narita), Osaka (Kansai), Hong Kong, Seoul, Kuala Lumpur, NY (JFK), Miami, Los Angeles, Chicago, London (Heathrow), Frankfurt, Rom, og Johannesburg
- Billedmateriale vedr. kampagnen er tilgængeligt på: http://www.nissan-global.com/EN/
- Følg med på Nissans globale fanside på Facebook: https://www.facebook.com/NissanGlobal
- Kampagnen er udviklet og administreres af Nissans globale reklamebureau TBWA.
- Denne kampagne skal accelerere styrken af koncernens mærke og støtte Nissans Power 88 midtvejsplan, som omfatter investeringer af en hidtil uset størrelse i nye markeder, produkter og teknologier, og den skal øge mærkets synlighed over hele verden. Budskaberne vil konstant blive opdateret for at overraske og hele tiden uddybe forståelsen af Nissan menneskelige tilgang til innovation.