NISSAN DELTAWING GENNEMFØRER STÆRK DEBUT I LE MANS

- Søndag den 3. juni gennemførte den revolutionerende Nissan DeltaWing sin første kørsel på den berømte, 14 km lange Circuit de la Sarthe - banen, hvor 24-timers-løbet i Le Mans finder sted.
- I alt deltog 15 biler med Nissan motor på La Sarthe: 14 LMP2-biler og selvfølgelig Nissan DeltaWing.
- Alle førerne fuldførte de obligatoriske ti omgange, der kvalificerer dem til at deltage i 2012-udgaven af løbet.

DELTAWING GENNEMFØRTE 54 OMGANGE

Nissan DeltaWing er inviteret til at deltage i klassen Automobile Club de l'Ouest's "Garage 56", der viser ny og innovativ teknologi, og den gennemførte 54 omgange med kørerne Michael Krumm, Satoshi Motoyama og Marino Franchitti bag rattet.

Teamet kunne nyde en stort set problemfri dag, og alle omgangene på nær en blev gennemført med et enkelt sæt slickdæk fra Michelin. Det eneste tidspunkt på dagen, hvor teamet skiftede dæk, var i forbindelse med en kort regnbyge, hvor en enkelt omgang blev kørt på regnvejrsdæk.

Motoyama kørte dagens hurtigste omgang på 3 min. 47,980 sek. Ophavsmanden bag Nissan DeltaWing Ben Bowlby udtalte: "Jeg er meget tilfreds med dagens resultater. Vi har vist ACO, at vi lever op til deres kriterie om at kunne køre med en omgangstid på ca. 3 min. og 45 sek. og med nogenlunde samme pitstopintervaller som alle andre. Vi er meget tæt på den tid, så dagen i dag har været en stor succes."

Motoyama har ikke kørt i Le Mans siden 1999, og Krumm har ikke kørt på banen siden 2005, og derfor skulle begge kørere gennemføre 10 obligatoriske omgange for at kvalificere sig til løbet. Begge kørere opfyldte nemt kravet, og Motoyama kørte 19 omgange, mens Krumm gennemførte 24 omgange. Marino Franchitti har taget sig af størstedelen af de forudgående tester og udviklingen, så han kørte kun 11 omgange i dag, hvor teamet benyttede lejligheden til at lade hans japanske og tyske teamkammerater lære bilen bedre at kende.

"I dag var det vigtigste for os at få Michael og Satoshi kvalificeret til løbet, og det klarede vi ret nemt. Jeg er virkelig tilfreds på vegne af alle, der har været involveret i at stable Nissan DeltaWing-programmet på benene. Der er lagt et enormt stykke arbejde i projektet, og det er virkelig tilfredsstillende, at dagen i dag er gået så godt", udtalteMarino Franchitti.

Teamet tager i morgen tilbage til England, hvor de sidste forberedelser til udgave nr. 80 af 24-timers-løbet i Le Mans finder sted. Teambussen vender tilbage næste weekend, før bilen gennemgår den tekniske kontrol forud for løbet i centrum af Le Mans på Place de la Republique. Den officielle træning starter onsdag den 13. juni kl. 16.00.


FØRSTE MÅL ER NÅET FOR ALLE TEAMS MED NISSAN MOTORISEREDE BILER

Nissans kampagne i forbindelse med 2012-udgaven af 24-timers-løbet i Le Mans startede for alvor den 3. juni med den første officielle test, hvor over halvdelen af LMP2-bilerne er udstyret med en Nissan motor. Alle kørerne gennemførte de obligatoriske ti omgange og kvalificerede sig dermed til 2012-udgaven af løbet.

Testen markerede en tilbagevenden til Le Mans for Martin Brundle, hvor han kører for Greaves Motorsport team sammen med sin søn Alex, som kører sit første Le Mans, og den første vinder af Nissan GT Academy Lucas Ordonez. Den anden vinder af GT Academy Jordan Tresson kørte også for første gang ud på den utrolige bane i Le Mans i Signatech Nissan LMP2-bilen.

Efter den succesfulde Le Mans-debut for Lucas Ordonez i 2011 bliver Jordan Tresson den anden vinder af GT Academy, der er avanceret gennem rækkerne til at deltage i 24-timers-løbet Le Mans. Med Jordan i Signatech Nissan og Lucas i Greaves Nissan bliver det første gang, hvor to vindere af GT Academy konkurrerer mod hinanden i et event i verdensklasse.

Banen bliver for alvor taget i brug den 13. juni, når de forskellige teams kører på banen til den første træning forud for 2012-udgaven af 24-timers-løbet, hvor en fjerdedel af bilerne har en motor fra Nissan.

NISSAN DELTAWING - TEKNISKE SPECIFIKATIONER

Motor

Nissan 4-cylindret, 1,6-liters DIG-T (Direct Injection Gasoline Turbo)

Maks. ydelse

300 hk ved 7.400 omdr./min.

Maks. drejningsmoment

310 Nm konstant fra 400-6.750 omdr./min.

Gearkasse

5-trins sekventiel

Chassis

FIA-godkendt monococque-chassis i kulfiber

Forhjul

15" diameter, 4" brede

Baghjul

15" diameter, 12,5" brede

Fordæk

10/31/15 Michelin

Bagdæk

310/620/15 Michelin

Vægt

475 kg uden brændstof og fører, 575 kg med brændstof og fører

Fordeling

28 % forrest, 72 % bagest

Længde

4,65 m

Bredde forrest

0,76 m

Bredde bagest

2,08 m

Akselafstand

3,05 m

Brændstofkapacitet

40 l

Karrosseri

Kulstofkomposit

Aerodynamik

Dobbelt cortex-downforce-system under bilen - BLAT (Boundary Layer Adhesion Technology)

Tophastighed

315 km/h

0-100 km/h

3,3 sek.

Brændstofforbrug

Estimeret 230-250 gm/kwh

Nissan DeltaWing-kørere: Marino Franchitti, Michael Krumm, Satoshi Motoyama

NISSAN VK45DE V8 LMP2-MOTOREN

Den Nismo-tunede Nissan 4,5-liters VK45DE V8-motor uden turbo er leveret til ti teams til brug i Le Mans og til i alt 13 LMP2-biler.

Motoren er en videreudvikling af VK45DE, der oprindeligt blev brugt til GT500-biler i den japanske Super GT-Serie, og den har vist sit vær i racerløb, hvad angår præstationer, holdbarhed og pålidelighed.

I 2011 vandt en bil med Nissan motor alle afdelinger af Le Mans-Serien og blev samlet vinder af Le Mans-Serien, Intercontinental Le Mans Cup samt første- og andenpladsen i LMP2-klassen i 24-timers-løbet i Le Mans.

Med henblik på at tilbyde VK45DE LMP2-motorer til private teams i Europa og yde hurtig kundesupport har Nissan indgået et partnerskab med Zytek Motorsport Limited og Oreca Magny Cours SAS, der samler motorerne nøjagtigt i henhold til Nissans specifikationer.

TEKNISKE SPECIFIKATIONER

Motortype

NISSAN VK45DE


Aluminiumsblok, 90-graders V8, uden turbo

Slagvolumen

4.494 ccm

Boring x slaglængde

93 mm x 82,7 mm

Hk

450+ hk/331 kW (DIN) med 40,0 mm luftindtagsbegrænser

Drejningsmoment

570 Nm (DIN)

Vægt

Ca. 145 kg

Kørere for Greaves Motorsport - Zytek Z11SN Nissan: Alex Brundle, Martin Brundle, Lucas Ordonez

Kørere for Signatech Nissan - Oreca 03 Nissan: Franck Mailleux, Jordan Tresson,Olivier Lombard