NISSAN OPNÅR I FEBRUAR MÅNED DEN STØRSTE MARKEDSANDEL I EUROPA NOGENSINDE

Biludstillingen i Genéve giver et glimt af en endnu større produktionsdrevet ekspansion

Efter rekordåret 2011 er Nissan startet endnu bedre i 2012, og offentliggjorde i dag sin højeste markedsandel i februar nogensinde i Europa. I et marked, der blev ca. 4 % mindre, øgede Nissan salget med 5,5 % til 56.733 biler, hvilket svarer til en markedsandel på 4,1 % på det samlede europæiske marked.

Dette stærke resultat blev hjulpet på vej af Nissans fortsatte dominans i det populære crossover-segment. Salget af de engelsk-producerede Qashqai og Juke udgjorde sammen med salget af Murano 55 % af månedens samlede salg.

I forbindelse med biludstillingen i Genéve afslørede Nissan den innovative og iøjnefaldende konceptbil Hi-Cross HEV, og hermed viste Nissan også sin vision for, hvordan fremtidige biler skal være med til at øge koncernens udbud af crossover-biler.

De lande, hvor salget gik bedst, omfatter Rusland, hvor salget steg med 37 % til over 15.000 biler, som svarer til en markedsandel på 7,5 %. Samtidig er det en stigning til en markedsandel på næsten 9 % blandt de udenlandske mærker.

Nissan annoncerede for nylig, at den helt nye Almera sedan, der er udviklet specielt til det russiske marked, vil blive produceret i Togliatti fra november i år.

Også i Storbritannien var stigningen markant med 72 % i forhold til februar måned året før, og i Frankrig var stigningen på 11 %.

Nissans Vice President for Sales Operations i Europa, Guillaume Cartier, udtalte følgende:"Nissan har fået en flyvende start på 2012 og har opnået en stigning i markedsandelen på 4 % de seneste tre måneder. I Genéve fremviste vi kun nogle af de modeller, der skal opretholde og endda udbygge dette momentum."

"Vi bekræftede, at en bil baseret på konceptbilen INVITATION bliver sat i produktion på vores fabrik i Sunderland i England i midten af 2013. Foruden at skabe 2.000 nye arbejdspladser bliver denne model også en af de teknologisk mest avancerede og flotte biler, der skal konkurrere i det store B-segment, og den kommer til at øge det i forvejen store antal biler, vi allerede producerer i Europa."

"Til vores store glæde kunne vi også bekræfte, at Juke NISMO kommer til salg i løbet af i år, og den bliver den første model, der smelter vores legendariske sportsprogram sammen med vores almindelige produktionsbiler."

"Desuden kunne vi meddele, at konceptbilen eNV200 bliver introduceret både som vare- og personbil inden 2014, og dermed yderligere cementerer koncernens førerposition inden for elbiler."