Ny Nissan Micra får 5 stjerner i Euro NCAP

  • Den ny Nissan Micra opnår højeste score i seneste Euro NCAP test
  • Blandt andet opnår den 91% for voksen sikkerhed og 79% for børne sikkerhed
  • Micra er nu klar for prøvekørsel hos landets Nissan forhandlere

 

1.6.2017 – Den nye Nissan Micra opnåede højeste score på fem stjerner i seneste Euro NCAP test.

 

Micra blev testet ud fra de seneste, meget skrappe regler i Euro NCAP, som nu gør det muligt at teste to forskellige versioner af modellen – evt. med forskelligt standard-sikkerhedsudstyr. I Danmark er den nye Micra som standard udstyret med højeste niveau af sikkerhedsudstyr. Så alle nye Nissan Micra i Danmark opnår de maksimale 5 stjerner! Standard-sikkerhedspakken indeholder: Intelligent vognbaneassistent, intelligent nødbremse inkl. fodgængergenkendelse samt automatisk nedblænding af fjernlys.

 

Den nye Nissan Micra er eneste af de mindre B-segment biler, til salg lige nu, der har opnået 5 stjerner i seneste udgave af Euro NCAP testen (2017). Blandt andet opnåede den 91% i score for voksen sikkerhed og 79% score for børne sikkerhed. For fodgænger sikkerhed var scoren 79%.

 

Micra er Euro NCAP testet i to udgaver, da standard-sikkerhedsudstyret ikke er ens i de forskellige lande i Europa. I Danmark er Micra udstyret med højeste sikkerhedspakke som standard, og opnår derfor de 5 stjerner. Standard-sikkerhedsudstyret indeholder blandt andet nødbremse – også for fodgængere, som automatisk nedbremser bilen før kollision, og afhængig af farten forhindrer eller mindsker sammenstødet. Herudover indeholder sikkerhedspakken intelligent vognbaneassistent. Det vil sige, at hvis man utilsigtet skifter vognbane, vil rattet vibrere,  og de to yderste hjul - afhængig af retning - automatisk nedbremses en smule, således at bilen blidt hjælpes tilbage på ret spor. Begge dele er nyheder i mindre biler i B-segmentet.

 

Herudover er ny Micra udstyret med seks airbags som standard, sikkerhedssele advarsel og –højdejustering. Isofix barnestols monteringssystem findes såvel på bagsæderne samt ved passagersædet. Af aktive sikkerhedssystemer, der er standard på den nye Micra, kan nævnes: ESP, blokeringsfri bremser, hill start assist, intelligent trace control (hjælper ved kørsel i sving) samt ride kontrol (dæmper svingninger ved ujævn vej og vejbump) samt fartbegrænser, automatisk nødblinkslys ved hård opbremsning og automatisk dæktryksovervågning.

 

Den nye Nissan Micra er nu til salg hos landets Nissan forhandlere, og priserne starter ved kr. 139.900 vel at mærke inklusiv 5 stjerner i Euro NCAP!