OPFØRELSEN AF RENAULT-NISSAN ALLIANCENS FØRSTE BATTERIFABRIK I EUROPA GÅR I GANG

Sunderland, Storbritannien - opførelsen af Renault-Nissan alliancens første europæiske fabrik til fremstilling af avancerede litium-ion-batterier blev påbegyndt i dag i Sunderland, Storbritannien.

Toshiyuki Shiga, chief operating officer hos Nissan Motor Co., Ltd., stod for højtideligheden i forbindelse med opførelsen af Nissans fabrik i Sunderland, hvor starten på projektet til en værdi af 210 millioner pund blev markeret.

Produktionen på fabrikken, der har et samlet areal på 25.000 m2, begynder i starten af 2012, og den årlige produktionskapacitet vil være 60.000 batterier til anvendelse i elbiler fra både Nissan og Renault.

Fabrikken forventes at skabe 200 nye arbejdspladser hos Nissan og yderligere 600 i logistikkæden i Storbritannien.

Alliancen har tidligere annonceret, at en batterifabrik mere vil blive opført i Cacia i Portugal, ligesom man har fremlagt planer om at producere batterier på Renault fabrikken i Flins i Frankrig.

I sidste måned bekræftede Nissan, at elbilen Nissan LEAF - verdens første økonomisk tilgængelige, masseproducerede nul-emissions-bil - også skal produceres i Sunderland.

Nissan LEAF bliver fra 2013 produceret på fabrikkens 2. produktionslinje sideløbende med den nyligt præsenterede kompakte crossover-model JUKE, som kommer i produktion i august 2010.

Senere i år begynder Nissans fabrik i japanske Oppama som den første fabrik i verden at producere LEAF, og herfra leveres bilerne til den engelske marked, hvor salget starter i starten af 2011. Fra slutningen af 2012 bliver Nissan LEAF og avancerede litium-ion-batterier også produceret på Nissans fabrik i Smyrna, USA.

Nissan investerer også fortsat i en række lav-emissions-teknologier (kaldet PureDrive), som fx clean diesel, effektive forbrændingsmotorer og hybridteknologier.

I sin tale i forbindelse med opførelsen af batterifabrikken udtalte Shiga følgende: "Europa kommer til at spille en vigtig rolle i alliancens globale engagement i at skabe en emissionsfri fremtid for biltrafikken, og dagen i dag markerer endnu et vigtigt skridt i den retning.

"Når produktionen er i gang, vil fabrikkerne i både Sunderland og i Portugal underbygge lanceringen af nul-emissions-elbiler i Europa i et hidtil uset omfang".

Batterifaciliteterne på fabrikken i Sunderland bliver centrale for udbyggelsen af den nordøstlige del af England til et Low Carbon Economic Area*.

I marts annoncerede det britiske selskab for egnsudvikling, One North East, at der i nærheden af Nissans bilfabrik også vil blive opført et nationalt uddannelsescenter for bæredygtig produktion.

På centret får de studerende adgang til den nyeste teknologi og bæredygtige produktionsmetoder, og Nissan vil bidrage med best practice-viden inden for LEAN-produktion, logistik og vedligeholdelse.

Det omtalte Low Carbon Economic Area i den nordøstlige del af England vil have fokus på at støtte forandringen af bilindustrien med støtte til innovation, præsentation og undervisning.
NISSAN LEAF kort fortalt:
- Verdens første, masseproducerede nul-emissions-bil, som er til at betale
- En 5-personers hatchback i C-segmentet
- Bilen drives af en elmotor på 109 hk (80 kW)
- Kan oplades til 80 % af kapaciteten på under 30 min. (lynopladning)
- Rækkevidde under realistiske forhold: 160 km
- En tophastighed på over 140 km/h
- Produceret på en helt ny elbilsplatform

Facts vedr. fabrikken i Sunderland:
- Grundlagt i 1984 (produktionsstart i 1986)
- Samlet investering i fabrikken til dato: 2,68 milliarder engelske pund (2,99 milliarder euro)
- Den totale volumen siden produktionsstarten: 5,6 millioner biler
- Samlet produktion i 2009: 338.000 biler
- Nuværende antal medarbejdere: 4.200
- Storbritanniens største bilproducent og -eksportør
- Producerede en tredjedel af alle engelskproducerede biler i 2009
- Nuværende produktionsmodeller: Qashqai, Qashqai +2, Note og Micra


http://www.newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Home/Welcome.aspx


Peter Hal
Country Manager
Nissan Nordic Danmark
Tlf. +45 39 10 00 25/40 96 99 00,
phal@nissan-europe.com
Fulvio Graglia
PR Manager
Nissan Nordic Danmark
Tel. 39 10 00 33/40190216
fgraglia@nissan-europe.com


Nissan i Europa
Nissan beskæftiger ca. 12.400 personer i Europa. Nissans aktiviteter spænder fra design, research og udvikling til produktion, logistik, salg og marketing. I 2008 solgte selskabet 530.000 køretøjer i 40 forskellige vest- og østeuropæiske markeder, inklusive Rusland.
Nissan har i samme periode produceret næsten 450.000 køretøjer på sine spanske og britiske fabrikker. For yderligere oplysninger, besøg http://www.nissaneurope-newsbureau.com/

Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy er Nissans import- og marketingselskab dækkende
Finland, Sverige, Norge og Danmark samt Baltikum. Selskabet har hovedkontor i Finland og beskæftiger omkring 180 ansatte.