NISSAN LANCERER NISSAN GT-R MODELÅR 2012

Nissan Motor Co. Ltd. har annonceret lanceringen af Nissan GT-R modelår 2012. Den nye model kommer til salg i Japan den 24. november, og den ankommer til de europæiske forhandlere i januar 2012.

 

Overblik:

 • Højere ydelse (550 hk), forbedret brændstofsøkonomi og færre emissioner
 • Forbedret følelse ved gearskift
 • Speciel racerolie i differentialet
 • Forstærket karrosseri for endnu bedre køreegenskaber
 • Mulighed for keramiske bremser alt efter model
 • Soundsystem med nye Bose®Precision-bashøjttalere
 • Bakkamera er nu standardudstyr

De vigtigste ændringer af modelår 2012-udgaven af Nissans flagskib er væsentlige forbedringer af motor, chassis og gearkasse, hvor GT-R-modellens virkelige, rendyrkede kørepotentiale optimeres.

 

GT-R var en helt ny type superbil, da den blev introduceret. Præstationerne og køreegenskaberne var, naturligvis, enestående, men vigtigere endnu var bilens potentiale tilgængeligt for alle førere under alle forhold. Den blev hilst velkommen med masser af ros, men Nissans målsætning om konstant udvikling betyder, at GT-R stadig forbedres.

 

Den nyeste udgave, der kommer til salg i Europa i januar 2012, er den hidtil mest effektive. Den har endnu bedre præstationer end forgængeren, men samtidig er brændstofsøkonomien forbedret, og emissionerne er reduceret, så fører og passagerer kan nyde bilen endnu mere.

 

Nissan GT-R modelår 2012 - oversigt

 

1. Mekanik

Motor

Ved at forbedre motorens effektivitet i GT-R er brændstofsøkonomien blevet forbedret fra 8,3 til 8,5 km/l, og samtidig er motorydelsen øget markant fra 530 til 550 hk fra 6.400 omdr./min, og det maksimale drejningsmoment er øget fra 612 til 632 Nm, som er til rådighed mellem 3.200-5.800 omdr./min.

 

Motorens respons og drejningsmoment ved middelhastighed og lave hastigheder og ydelsen ved høje omdrejningstal er forbedret markant - primært takket være følgende:

 

 

 • Mere effektivt luftindtag
 • Lavere modstand i luftstrømmen, som er blevet reduceret ved at tilføje en indsugningsmanifold, som er monteret på hvert topstykke, samt anvendelse af harpiks i den forstørrede luftindsugningskanal til intercooleren.
 • Forbedrede udstødningsemissioner og optimeret regulering.
 • Reduceret luftmodstand takket være en mere kompakt katalysator under bilens bund, som reducerer emissionerne og vægten.
 • Forbedret afkøling af udstødningsventilerne med anvendelse af en nykonstrueret ventil med metallisk natrium-fyldning. Desuden er ventilstyringen, luftblandingen og tændingstidspunktet blevet forbedret.

Gearkasse

Følelsen og støjsvagheden ved gearskift er blevet forbedret takket være et bedre design af skiftegaflen og et mere fast leje til svinghjulshuset. En speciel differentialeolie - R35 COMPETITION Type 2189E (75W140), som er udviklet til racerløb, anvendes nu i alle versioner af GT-R.

 

Karrosseri

Foruden højere ydelse og drejningsmoment har forstærkningen af dele af området bagest i motorrummet og af instrumentpanelet givet køreegenskaber med forbedret respons, og samtidig får føreren en bedre fornemmelse af bilens vejgreb.

 

Samtidig har mere præcise produktionsmetoder sammen med forbedringer af bilens karrosseri forbedret bilens stabilitet. Det er opnået ved at foretage ændringer af sensorens placering og med et mere stift og kraftigt dæmpet karrosseri og ved at tilføje en mere nøjagtig accelerationssensor i områder med større følsomhed i forbindelse med vibrationstesten af hvert enkelt karrosseri.

 

Undervogn og bremser

 

NCCB (Nissan Carbon Ceramic Brakes) fås som fabriksmonteret ekstraudstyr til GT-R Premium Edition. Disse bremser fremhæver bilens agile vejbeliggenhed og den smidige køreoplevelse takket være en dramatisk reduceret fjedervægt og de raffinerende, skarpe bremseegenskaber, der er unikke for kulfiberforstærkede keramiske bremser. (Desuden er reservedelspriserne for skiver og belægninger blevet reduceret).

 

2. Interiør

Kvalitetsfornemmelsen af instrumenterne foran føreren er blevet forbedret med blå belysning i speedometerringen, som matcher gearskifteindikatorens lys og giver en mere sofistikeret atmosfære i kabinen.

 

Bakkamera bliver standard i alle modeller.

 

Bose® soundsystemets bashøjttalere er blevet ændret til Bose® Precision soundsystem-bashøjttalere for at øge lydkvaliteten yderligere.

 

Med den nyeste modelår 2012-version fortsætter den legendariske GT-R med at udvikle sig.