Nissan viser sin vision for fremtidens mobilitet på biludstillingen i Geneve 2017

  • Den nye Qashqai er stjernen på udstillingen med optimeret udvendigt design, en større følelse af kvalitet i kabinen, ny teknologi og forbedret dynamik
  • Den opgraderede crossover vil i løbet af regnskabsåret 2017 blive tilgængelig med ProPILOT-teknologien til selvkørende biler, så kunderne kan opleve en mere sikker køreoplevelse og større frihed
  • Den nye model er en del af Nissan Intelligent Mobility-visionen, som er overordnet paraply for spændende innovationer inden for mobilitetsteknologier, motorer og energiintegrering. 

 

De næste skridt på Nissans rejse mod en mere intelligent fremtid for bilkørsel er i fokus på 2017-udgaven af biludstillingen i Geneve.

 

Hovedattraktionen er den nye Nissan Qashqai, som har gennemgået en lang række forbedringer. Derudover har den fået et moderne nyt design og dynamiske forbedringer af præstationerne. Og der er også tilføjet flere Nissan Intelligent Mobility-teknologier i bilen, som nu kan fejre 10 år som førende i crossover-segmentet.

 

I dag bekræfter Nissan, at en af disse teknologier – det innovative ProPILOT-system til selvkørende biler, vil kunne fås til den nye Qashqai i løbet af regnskabsåret 2017*.

 

Nissan Intelligent Mobility er mærkets strategi for fremtidens mobilitet, og målsætningen er nul emissioner og nul trafikdræbte. Den blev første gang annonceret for præcis 1 år siden på 2016-udgaven af biludstillingen i Geneve. Siden da er der gjort store fremskridt i alle programmets tre søjler – Intelligent Driving, som omhandler fremskridt i den måde, bilerne køres på, Intelligent Power, som guider udviklingen i, hvordan bilerne drives, og Intelligent Integration, som er en bred investeringsstrategi, som omhandler bilernes integration i samfundet.

 

Under Intelligent Driving omfatter fremskridtet til dato en offentlig fremvisning af Seamless Autonomous Mobility (SAM). Det er en teknologi udviklet af NASA, som vil hjælpe selvkørende biler med at navigere omkring uventede forhindringer.

 

Nissans bil-til-elnet-teknologi – en del af Intelligent Integration – testes i øjeblikket i lande som Danmark og Storbritannien. De første enheder er ude hos kunderne, hvor de kan sælge strøm tilbage til elnettet.

 

På samme måde sker der også hurtigt fremskridt med Nissans teknologi til anvendelse af brugte batterier, hvor man genanvender brugte batterier fra LEAF. De første Nissan xStorage-enheder er nu opstillet i private hjem og på kontorer, og de leverer desuden strøm til Amsterdam Arena, som er hjemmebane for fodboldholdet Ajax Amsterdam.

 

Konceptbilen Nissan BladeGlider er et eksempel på innovationen og begejstringen med højtydende Nissan elbiler – en vigtig del af Intelligent Power-strategien. I februar viste Nissan, hvordan bilen blæste gennem gaderne i Monaco med mærkets nye elbilsambassadør, Hollywood-skuespilleren Margot Robbie, bag rattet.

 

Og Nissan har annonceret, at verdens mest solgte elbil – Nissan LEAF – vil blive udstyret med ProPILOT-teknologien til selvkørende biler, når den helt nye generation af modellen meget snart lanceres.

 

ProPILOT kontrollerer styretøj, acceleration og opbremsning i én vognbane på motorveje, så kunderne vil opleve mere sikker kørsel, bedre kontrol og større frihed. Teknologien anvendes allerede af Nissan Serena-kunderne på de japanske veje.

 

Og så sent som i sidste uge afholdt Nissan en stor medieevent på offentlige veje i London, hvor en mere avanceret version af ProPILOT før første gang blev fremvist og testkørt i Europa.

 

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Vi har opnået rigtig meget på det år, der er gået, siden vi annoncerede vores Nissan Intelligent Mobility-strategi med en målsætning om nul emissioner og nul trafikdræbte. Modeller som den nye Nissan Qashqai, som i dag blev præsenteret på biludstillingen i Geneve, er kun starten på vores spændende udvikling mod en fremtid med mere intelligent mobilitet”.

 

* Nissans regnskabsår 2017 går fra 1. april 2017 til og med 31. marts 2018