2007-2017: Nissan Qashqai fejrer 10 års førerposition blandt crossovere

  • Pioneren Nissan Qashqai – den originiale crossover – bliver 10 år i februar
  • Qashqai er den første, der kan fejre en sådan milepæl, fordi den opfandt segmentet
  • Qashqai blev lanceret første gang i februar 2007 og er stadig Europas mest populære crossover
  • Der er solgt 3,3 millioner stk i verden fordelt på 137 lande


23.1.2017
 – Februar 2017 markerer, at det er ti år siden den første Nissan Qashqai crossover blev sat til salg, og det skal fejres.

 

Nissan er det første mærke, der når denne 10-årige milepæl af den simple grund, at Qashqai er den model, som opfandt crossover-segmentet, som bilindustrien og forbrugerne kender det i dag.

 

For ti år siden fandtes der ikke en bil, der med succes miksede det praktiske og fordelene ved ​​en SUV med størrelsen, effektiviteten og dynamikken fra en kompakt hatchback.

 

Qashqai’s innovative design begyndte i 2002 i forbindelse med udviklingsprocessen for, hvad der oprindeligt var bestemt til at være den nye Nissan Almera. Det kreative team besluttede at gå tilbage til tegnebordet og udtænke en bil, som fuldstændig afspejlede, hvad kunderne var på udkig efter, med afsæt i Nissan´s brand løfte – Innovation and Excitement for everyone.

 

Den første generation af Nissan Qashqai kom til salg i februar 2007 og blev med det samme en succes. Tæt på 100.000 eksemplarer blev solgt i hele Europa inden udgangen af ​​året, og siden er det kun gået fremad.

 

I Qashqai’s 10-årige historie er der solgt mere end 2,3  millioner eksemplarer alene i Europa. Hvilket gør den til Europas bedst sælgende crossover. Bilen har vundet mere end 80 priser, herunder 19 ”Car of the Year” anerkendelser.

 

Paul Willcox, Chairman for Nissan Europe, udtaler: "Da Qashqai blev lanceret i 2007  var den enestående på markedet. Den er forsat nummer et i crossover-segmentet, fordi vi har været tro mod de oprindelige idealer, og fordi vi har udviklet og konsekvent tilføjet ny teknologi igennem bilens liv ”

 

Der har naturligvis løbende været flere opgraderinger. Specielt kan fremhæves tilføjelsen af Around View Monitor, der er Nissans anmelderroste 360 ​​° kamera med et helikoptersyn af bilen. Det blev tilbudt på Qashqai i 2010. Og i 2014 blev Intelligent Park Assist lanceret i forbindelse med ​​anden generation af Qashqai.

 

Nissans pionerånd har utvivlsomt ændret det europæiske bilmarked. I de ti år, siden Qashqai blev lanceret, er salget af C-segment crossovere i Europa gået fra nul til 2,6 millioner enheder i 2016 alene. Næsten alle mainstream bilmærker har nu en Qashqai rival, så det bliver nu til 21 direkte konkurrenter på markedet. Imidlertid fastholder opfinderen af segmentet førstepladsen.

 

I 2016 solgte Nissan 261.429 Qashqai i Europa (herunder Rusland, Ukraine og Kasakhstan). Det svarer til en markedsandel på 10%, og en vækst i  forhold til de foregående 12 måneder på 5,2%.

 

Succesen har spredt sig til fra Europa til hele verden med et globalt salg af Nissan Qashqai på 3,3 millioner enheder på tværs af 137 lande verden over.