Nissan X-Trail 2,0-liters diesel: større motor, mere eventyr

  • Ny motor med høj slagvolumen og 177 hk tilbydes for at efterkomme kundernes efterspørgsel
  • Xtronic CVT-gearkasse med 4WD tilbydes for første gang til X-Trail
  • Desuden kan kunderne vælge en 6-trins manuel gearkasse med 4WD eller en Xtronic CVT-gearkasse med forhjulstræk
  • Raffineret og komfortabel – perfekt til de lange køreture
  • Nissan beholder førertrøjen i SUV segmentet. I 2016 var hver femte solgte SUV i Danmark enten en Nissan Qashqai eller X-Trail 

 

17.2.2017 – Nissan har lanceret en kraftfuld ny dieselmotor med større slagvolumen til mærkets flagskib – X-Trail. 2,0-liters motoren kan bestilles nu, og de første leveringer til kunderne vil finde sted fra april.

 

Den nye motor har en ydelse på 177 hk og et drejningsmoment på 380 Nm, og der er trækkraft i hele omdrejningsområdet. Det er en markant højere ydelse i forhold til den eksisterende 1,6-liters dieselmotor med 130 hk, så den nye motor opfylder helt sikkert behovet hos kunder, der har brug for en motor med højere ydelse.

 

 

Som noget nyt for modellen tilbydes nu også Nissans automatiske Xtronic CVT-gearkasse i kombination med firehjulstræk. Med dette supplement til den 6-trins manuelle gearkasse og firehjulstræk udvides Nissans udvalg i segmentet for store SUV’er og dermed også den meget populære X-Trails attraktivitet.

 

Med den nye 2,0-liters motor er X-Trail den perfekte partner til eventyrslystne familier. Den har fem eller syv sæder, masser af bagagerumsplads, smarte opbevaringsløsninger og tilstrækkeligt høj anhængervægt til at opfylde kundernes behov.

 

X-Trail er en efterspurgt model. I Europa er salget steget med 50 % i 2016 frem til oktober sammenlignet med de 12 forudgående måneder. Salget forventes at stige yderligere med lanceringen af denne nye version. Data fra branchen viser nemlig, at de højtydende versioner står for 46 % af salget i segmentet for mellemstore SUV'er, og X-Trails potentiale i markedet øges derfor med 41 % med lanceringen af den 2,0-liters dieselmotor.

 

 Og i Danmark er Nissan klart førende i SUV segmentet, hvor hver femte solgte SUV i 2016 var enten en Nissan Qashqai eller en X-Trail

 

Guillaume Cartier, som er Senior Vice President for Sales and Marketing hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Den nye Nissan X-Trail er en SUV med fokus på at opfylde flere kunders behov. Med firehjulstræk kombineret med en automatisk gearkasse for første gang er dette en markant forbedring af den i forvejen stærke X-Trail-modelrække. Det er også en stor opgradering i forhold til den ellers succesfulde 1,6-liters dieselmodel”.

 

Den største fordel med den nye 2,0-liters dieselmotor er den raffinerede og komfortable køreoplevelse, som er ideel til længere køreture. Motoren lever op til Euro 6-emissionsnormen, og den fås i tre versioner (19” hjul, som er tilgængelig lige nu. Varianter med 17” kommer senere på året ):

 

 

Model   CO2   Brændstoføkonomi (blandet kørsel)
2.0 4WD 6-trins manuel  153 g/km  17,2 km/l 
2.0 4WD Xtronic CVT auto     162 g/km 16,4 km/l

           

 

Designmæssigt forbliver Nissan X-Trail uændret. Unik, men alligevel umiskendeligt en del af Nissans SUV-program takket være velkendte designelementer som eksempelvis ”V-motion”-kølergrillen.

 

Interiøret byder på førsteklasses komfort og god plads til familien. Bilen fås med fem eller syv sæder, og det fleksible sædesystem giver god plads til alle personer i bilen og deres bagage.

 

Splitbagsædet i anden sæderække kan klappes ned i forholdet 60/40 for ekstra bagageplads, og ryglænet kan justeres af hensyn til passagerernes komfort. Desuden kan sædet forskydes fremad, så der bliver nemmere adgang til tredje sæderække. Tredje sæderække kan klappes helt fladt ned i forholdet 50/50, så bagagerumspladsen maksimeres.

 

X-Trail fås med elektrisk bagklap, som betjenes med et tryk på en knap i bagagerummet, via Nissan nøglefri betjening eller med en kontakt ved førerpladsen. Når bagklappen åbnes, ses Nissans innovative Luggage Board-system, som giver mulighed for at placere hylder og bagagerumsopdelere på 18 forskellige måder. Systemet omfatter et skjult rum, så værdigenstande kan opbevares ude af syne.

 

Bagagerumskapaciteten er 550 liter (445 l i versioner med syv sæder og 135 l, når tredje sæderække er i brug). Når alle sæder er klappet ned, er bagagerumskapaciteten 1.982 l.

 

Førsteklasses detaljer, der tilfører ekstra komfort og bekvemmelighed, omfatter et elektrisk panoramasoltag, læderindtræk med dobbelte syninger, LED-kabinelys og beklædninger i sort højglans med detaljer i metallak. Hurtigt opvarmelige forsæder gør de kolde vintermorgener mere behagelige, og opvarmede/afkølede drikkevareholdere holder dine drikkevarer på den rette temperatur. Nissan X-Trail fås med et NissanConnect-infotainmentsystem med 7” touchscreen, som omfatter digital DAB-radio, Bluetooth-opkobling og audiostreaming.

 

Desuden kan kunderne vælge mellem en lang liste af originalt Nissan tilbehør inkl. hundegitter, aftageligt anhængertræk, forkromede sidespejlskapper, dørpanellister og udvendig finish til bilens front, bagende og sider.

 

Med All-Mode 4x4-i-systemet er X-Trail den ideelle bil, når familien skal ud på eventyr. Når bilen er udstyret med All-Mode 4x4-i, kan føreren vælge mellem konstant forhjulstræk for maksimal effektivitet, Auto Mode, som automatisk overvåger forholdene og tilpasser fordelingen af trækkraften mellem for- og baghjul, så bilen får bedst muligt vejgreb, og 4WD Lock Mode til de mest udfordrende kørselsforhold. Det giver ro i sjælen under kørslen uanset underlagets beskaffenhed.

 

Med All-Mode 4x4-i er Nissan X-Trail med 2,0-liters dieselmotor den helt rigtige bil for førere, der skal køre med anhænger. Anhængervægten med bremser udgør 2.000 kg med manuel gearkasse og 1.650 kg med de to Xtronic-modeller. Det gør bilen velegnet til kørsel med campingvogne, hestetrailere, både og trailere.

 

Som det er tilfældet med alle Nissans crossovere, byder X-Trail med 2,0-liters dieselmotor på en sikker og tryg køreoplevelse takket være et omfattende udvalg af avancerede, intelligente assistentsystemer. De omfatter Nissan Safety Shield-teknologier som eksempelvis Intelligent nødopbremsning, træthedsregistrering, skiltegenkendelse, automatisk fjernlys, advarsel om biler i den blinde vinkel og vognbaneassistent.

 

Bilen er desuden tilgængelig med Vehicle Dynamic Control, Brake Assist, Active Ride Control, Active Trace Control, Active Engine Brake, Intelligent parkeringsassistent, Hill Start Assist og Intelligent Around View Monitor med Moving Object Detection.

 

Priserne for Nissan X-Trail starter ved kr. 309.790 for en 163hk benzin udgave i Visia udstyrsniveau. Til at starte med kommer X-Trail med den nye 177 hk 2,0 liters dieselmotor kun i top-udstyrsudgaven Tekna og med firehjulstræk enten med 6-trins manuelt gear til kr. 514.790 eller Xtronic CVT aut til kr. 539.790. Senere på året vil der blive tilbudt yderligere varianter - både hvad angår udstyr og med forhjulstræk.