Nu starter produktionen af den helt nye Nissan Micra

  • De første biler ruller ud fra fabrikken i Flins i Frankrig
  • Produktionen af Micra vender tilbage til Europa efter syv års pause
  • Femte generation af Micra kendetegnes ved sit udtryksfulde design, et opløftende interiør samt sikre og stabile køreegenskaber

 

11.1.2017 – Produktionen af den helt nye Nissan Micra er startet, og i løbet af de sidste par dage er de første biler rullet ud fra fabrikken. De sidste tjekprocedurer er gennemført, så bilerne har højeste kvalitet. Leveringerne til Nissan forhandlerne og kunderne i Danmark forventes til maj.

 

Starten på produktionen markerer begyndelsen på et nyt kapitel i en succeshistorie, som går over tre årtier tilbage i tiden. Micra, som første gang blev lanceret i Europa i 1983, er et af verdens mest genkendelige modelnavne, og modellen er solgt i over syv millioner eksemplarer på verdensplan.

 

Den femte generation af Micra er helt ny. Den er længere, bredere og lavere end nogensinde før. Og den er nu placeret i hjertet af det særdeles konkurrenceprægede europæiske B-segment for hatchbacks.

 

Den nye Nissan Micra produceres på fabrikken i Flins i Frankrig – en fabrik, som drives af Nissans alliancepartner Renault. Den nye Micra er den første Nissan personbil, der bygges på en af Renaults fabrikker i Europa, og dermed vender produktionen af Micra tilbage til Europa – tæt på kunderne – efter syv års fravær. Den bliver produceret på en modificeret udgave af Nissans V-platform.

 

Fabrikken i Flins, som ligger vest for Paris, har stor erfaring med at producere hatchbacks til det europæiske marked. Den 237 hektar store fabrik åbnede i 1952, og det er den fabrik i Renault Group, som har været aktiv i længst tid. På nuværende tidspunkt produceres Renault Clio og Renault Zoe på fabrikken.

 

Denne ”tværproduktion” af biler giver store produktionssynergier for Renault-Nissan alliancen, hvilket samtidigt giver fordele både for koncernen og for kunderne.

 

Grundlaget for dette er en styrkelse af fordelene ved Alliance Production Way-systemet, som er et produktions- og værkstedsstyringssystem, der anvendes af både Renault og Nissan. Foruden at give fabrikkerne mulighed for at udnytte produktionskapaciteten bedst muligt bruger systemet de højeste standarder og best practice fra begge mærker til at sikre, at de højeste produktionsstandarder overholdes og opretholdes.

 

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Starten på produktionen af den helt nye Micra er et øjeblik, der skal fejres. Den er et udtryk for den samarbejdsånd, der hersker i hele Renault-Nissan alliancen”.

 

Han tilføjede: ”Vi har bragt det europæiske segment for kompakte biler til et nyt niveau ved at fokusere på kundernes ønsker i dag, og hvad de forventer at ville have i fremtiden. Den helt nye Nissan Micra kendetegnes ved sit udtryksfulde design, et opløftende interiør samt sikre og stabile køreegenskaber”.

 

Den nye Nissan Micra er ganske enkelt en revolution. Den er et stort fremskridt i forhold til forgængermodellen og de tre tidligere meget succesfulde superminier med en historie, der går 34 år tilbage i tiden, hvor den første Micra blev lanceret i Europa.

 

Den nye Micra er længere, bredere og lavere end nogensinde før. Bilen er udviklet, designet og konstrueret med de europæiske kunders krav som vigtigste fokuspunkt.

 

Bilens atletiske og udtryksfulde udvendige design, rykker Micra brandet i en dristig ny retning. Og det moderne look og premiumfornemmelsen fortsætter i kabinen med et interiør i høj kvalitet, hvor tofarvede bløde materialer er standardudstyr i alle versioner.

 

Den nye Nissan Micra er også førende, når det gælder teknologi. Den byder på en række funktioner, der ikke kun er nye for Micra, men for hele segmentet. Disse teknologier omfatter blandt andet intelligent vognbaneassistent, som er et sikkerhedssystem, der blidt styrer Micra tilbage på rette kurs, hvis det skulle blive nødvendigt.

 

Noget andet helt unikt er BOSE Personal-audiosystemet, som omfatter højttalere integreret i førerens nakkestøtte, hvilket giver en unik 360-graders lydoplevelse. Den nye Micra fås med et stort udvalg af individualiseringsudstyr, der ændrer bilens eksteriør og interiør med flotte detaljer i forskellige, moderne farver.

 

Den er også en fantastisk bil at køre i. Med dynamiske præstationer i en perfekt balance mellem adræthed, køreglæde og en følelse af tryghed takket være de sikre og forudsigelige køreegenskaber. Den fås med tre forskellige motorer – to benzinmotorer og en dieselmotor.