HVAD KAN DU HUSKE EFTER 60 SEKUNDER? NISSAN UDFORDRER KUNSTNEREN STEPHEN WILTSHIRE TIL AT GENSKABE DEN HELT NYE MICRAS DESIGN

Den verdensberømte kunstner studerer Nissan Micra i 60 sek. og tegner ud fra sin fotografiske hukommelse.
Bytter blyant og papir ud med den innovative virtual reality-app Tilt Brush by GoogleTM
Se Stephens imponerende virtual reality-version af Nissan Micra i 3D på https://youtu.be/8dd9IyKxUpo

19.12.2016 – Ét minut. 60 sekunder. Uanset hvordan man siger det, så er det kort tid. Vil det være tid nok til, at den verdensberømte kunstner Stephen Wiltshire kan studere den hele nye Nissan Micras udtryksfulde design, som han aldrig har set før, og tegne bilen præcist.
 
Stephen har en fotografisk hukommelse og er mest kendt for sine enorme monokrome tegninger af storbyernes skylines udført med papir og blyant. Disse meget detaljerede tegninger er ofte lavet efter en helikoptertur på blot et par minutter.

Men han er altid ivrig efter at afprøve nye arbejdsmetoder, og Nissan udfordrer ham til at tegne den nye Micra med Tilt Brush by Google. Det er en innovativ virtual reality kreativ app, som giver mulighed for at male i 3D ved hjælp af et HTC Vive VR-headset.

 

Resultatet er et særdeles imponerende kunstværk, som viser den nye hatchbacks atletiske linjer. Kunstværket er udført i den spændende farve Energy Orange, som forventes at blive en af de mest populære lakfarver til den nye hatchback fra Nissan.

Stephen udtaler følgende: ”Jeg kan godt lide Micra. Den er meget futuristisk, og jeg er vild med den orange farve. Jeg kan lide bilens form, lygterne og den udtryksfulde linje langs bilens side. "Det er et meget rent design”.

At tegne biler er ikke nyt for Stephen. Foruden sit arkitektoniske arbejde elsker han at tegne store amerikanske sedanmodeller – komplet med kromdetaljer og dæk med hvide sidevægge – fra 50’erne og 60’erne.

Genskabelsen af Nissan Micra fandt sted i en nedlagt lagerbygning i Stephens hjemby London, og arbejdet gav ham to unikke udfordringer. For det første skulle han tegne i 3D i stedet for 2D, og for det andet skulle han tegne i fuld størrelse, og ikke i et skalaforhold.

Men den største test bestod nok i, at han aldrig før havde brugt virtual reality som et værktøj. Men efter lidt øvelse med de håndholdte controllere til Tilt Brush og det intuitive interface, var han tydeligvis i sit rette element.

Den nye Nissan Micra er 5. generation af bilen, og den er et stort fremskridt i forhold til forgængeren. Den er nu positioneret i hjertet af det europæiske B-segment for hatchbacks, og bilens udtryksfulde design er en af dens vigtigste styrker

De dynamiske proportioner og de flydende linjer forstærkes med udvalget af livlige lakfarver. Den flotte styling fortsætter i kabinen med et moderne instrumentpanel, der minder om en ”svævende vinge”. Bløde materialer og tofarvet indtræk er standard i alle versioner.

Jean-Pierre Diernaz, som er Vice President of Marketing hos Nissan Europe, udtaler følgende: "Den helt nye Micra er et ægte udtryk for vores mærkeløfte Innovation That Excites, og det vil vi virkelig gerne understrege.”

Han tilføjer: ”Vi synes, at den nye Micras design er meget mindeværdigt, og at udfordre Stephen til at tegne bilen med den innovative app Tilt Brush by Google er en sjov og anderledes måde at kommunikere det på”.

Stephens udfordring kan ses online på de sociale medier inkl. YouTube og Facebook. Se den nu på https://youtu.be/8dd9IyKxUpo