FREMTIDENS ARBEJDSPLADS: NISSAN E-NV200 WORKSPACE ER VERDENS FØRSTE FULDT ELEKTRISKE MOBILE KONTOR

26.10.2016 – Nissan har samarbejdet med den britiske designvirksomhed Studio Hardie om at omdanne nul-emissions-varebilen e-NV200 til verdens første fuldt elektriske mobile kontor – e-NV200 WORKSPACe.

Dette professionelle kontormiljø på hjul omfatter et integreret folde-ud-skrivebord, touchscreen-pc, trådløst internet, smartphonestyret LED-lys, trådløs telefonopladning, Bluetooth®-audiosystem, minikøleskab og en kaffemaskine i baristakvalitet.

 

e-NV200 WORKSPACe-konceptet understreger ikke kun individualiseringspotentialet ved den eldrevne varebil, det tegner også et billede af, hvordan skrivebordsbaseret arbejde kan se ud i fremtiden, nu hvor hot-desking og fleksible arbejdsforhold vokser i popularitet over hele verden. Desuden er det også et eksempel på Nissans Intelligent Mobility-vision og på koncernens syn på, hvordan forholdet mellem biler og mennesker forandrer sig.

I løbet af 2015 voksede antallet af delte og hot-desking arbejdspladser på verdensplan med 36 procent, fordi mindre virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende er på udkig efter øget mobilitet og et mere omkostningseffektivt alternativ til de traditionelle kontorarbejdspladser i centrum af byerne.

 

Da elbiler koster helt ned til €0,03 pr. kilometer at køre i, tilbyder e-NV200 WORKSPACe en omkostningseffektiv løsning til skrivebordsplads, som giver brugerne mulighed for at arbejde gratis i visse bymidter, som tilbyder gratis opladningspladser til elbiler, eller for at slippe ud af byen. 

Gareth Dunsmore, som er Director of Electric Vehicles hos Nissan Europe: "Nissan e-NV200 er allerede en god, miljørigtig løsning for moderne virksomheder, og er dermed et perfekt grundlag for en mobil arbejdsplads. e-NV200 WORKSPACe er endnu et fantastisk eksempel på vores vision for fremtiden, hvor design eksperterne fra Studio Hardie har brugt fantasien og kreativiteten til at omdanne varebilen til en innovativ og spændende arbejdsplads. 

”Med de ekstremt høje ejendomspriser i vores storbyer og de moderne erhvervsdrivendes behov for at være mere og mere mobile er virksomhederne nødt til at tænke i smarte løsninger og overveje, hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud,” tilføjede han. ”Kombineret med trenden til hot-desking er det ikke svært at forestille sig en fremtid, hvor vores biler vil være opkoblede, energieffektive, mobile arbejdspladser, og e-NV200 WORKSPACe-projektet kan være mere end blot et sjovt koncept.”

e-NV200 WORKSPACe kan hurtigt lades op fra nul til 80 procent på blot 30 minutter, og hvis man får lyst til at forlade kontoret, mens det er parkeret og lader op, findes der en indvendig holder til en Brompton-foldecykel, der giver brugerne mulighed for at køre korte ture rundt i byen eller køre ”de sidste par kilometer” af turen. 

William Hardie, som er en berømt britisk designer og grundlægger af Studio Hardie, sagde: "Vi har specialiseret os i at skabe fantastiske rum på uventede steder, men vi har aldrig skabt noget i en elbil før.

”Med varebilens grønne fordele in mente ønskede vi at maksimere pladsen med smarte og gennemtænkte funktioner som fx bæredygtige materialer og teknologi med effektiv energitilførsel. Vi tror på, at teknologiens fremtid er en tilbagevenden til håndværksmæssig kvalitet, så vi har også kigget på at skabe et miljø, som erhvervsdrivende virkelig vil sætte pris på at arbejde i. Al komforten og opkoblingsmulighederne fra et moderne kontor – tilført et par overraskende detaljer!”

Nissan e-NV200 er en del af Nissans populære nul-emissions-modelrække, og den rummer det bedste fra de to mange gange prisbelønnede modeller – Nissan LEAF og Nissan NV200. Den er en varebil med nul emissioner med lave driftsomkostninger og en rækkevidde på op til 170 km på en enkelt opladning. Det gør den til den perfekte transportløsning til både store og små virksomheder, for den bidrager ikke kun til at nedsætte en virksomheds CO2-udledning, den er også praktisk, pålidelig og omkostningseffektiv. 

Som pioner inden for nul-emissions-teknologi har Nissan en dedikeret tilgang til at levere Intelligent Mobility-løsninger til alle, og frem til nu har koncernen solgt over 250.000 elbiler på verdensplan.