NISSAN BEKRÆFTER UDVIDET ANVENDELSE AF FABRIKKEN I SUNDERLAND

27.10.2016 – I umiddelbar forlængelse af deres bestyrelsesmøde offentliggjorde Nissan Motor Company Ltd. i dag, at de vil producere den næste udgave af Qashqai samt tilføje næste udgave af X-Trail på deres fabrik i Sunderland, England. Beslutningen følger efter Englands regerings forsikring om, at fabrikken i Sunderland forbliver konkurrencedygtig. Dermed vil Nissan øge deres investering i Sunderland og sikrer således abejdspladserne for de mere end 7.000, der arbejder på fabrikken. 


”Det er med glæde, af vi nu kan offentliggøre, at Nissan fortsætter sine investeringer i Sunderland. Og vores medarbejdere kan fastholde fabrikkens konkurrencedygtighed på verdensplan, i det daglige arbejde med at producere konkurrencedygtige høj-kvalitetsprodukter”, udtaler Carlos Ghosn, Chairman og CEO hos Nissan. ”Støtten og forsikringerne fra Englands regering gjorde det muligt for os at tage beslutning om, at næste Qashqai og X-Trail generation skal produceres i Sunderland. Det er mig en stor glæde at modtage Englands Premiere Minister Theresa Mays forsikringer til bilindustrien i England og strategien i forhold til udvikling af den øvrige industri”. 


Nissan’s Sunderland fabrik åbnede i 1986 og har produceret næsten ni millioner biler siden starten. En ud af tre af alle engelske biler er produceret i Sunderland, hvilket gør den til den største bilfabrik i England nogensinde. Herudover eksporteres 80% af produktionen i Sunderland til mere end 130 internationale markeder. Mere end to millioner Qashqai’s er bygget i Sunderland igennem de seneste næsten 10 år. Og udover de 7.000 medarbejder på Sunderland, supporterer fabrikken yderligere 28.000 job indenfor den engelske bilindustri. Dags dato har Nissan investeret mere en 3,7 milliarder engelske pund i Sunderland.