HELT NY NISSAN NV300: FULDENDER ET AF MARKEDETS BREDESTE VAREBILSPROGRAMMER

  • Verdenspremiere på NV300 kassebil, mandskabsbil, chassis og Combi
  • Giver Nissan et af markedets bredeste varebilsprogrammer
  • Ideel platform til skræddersyede opbygninger
  • Unik fabriksgaranti i segmentet på 5 år eller 160.000 km
  • Effektive og kraftfulde motorer med en brændstoføkonomi på op til hele 17,9 km/l
  • Serviceintervaller på 2 år/40.000 km holder driftsomkostningerne nede 

21.9.2016 – Som den længe ventede erstatning for Primastar er NV300 positioneret mellem NV200/e-NV200 og NV400 i Nissans varebilsprogram. Det er en vigtig modellancering, fordi den fuldender genopbygningen af Nissans udbud af varebiler.

Med denne nye mellemstore varebil har Nissan et af de bredeste udbud af erhvervsbiler på markedet, så Nissan forhandlerne kan være ene leverandør for kunder til varebiler, lastbiler og pickup-modeller.

Som et led i mærkets overordnede varebilsstrategi – som også omfatter lastbilen NT400 og den prisbelønnede Navara pickup – fås NV300 som kassebil, mandskabsbil og personbilsudgaven Combi. Desuden fås den som chassismodel, hvor den er den perfekte platform til skræddersyede opbygninger.

 

NV300 er omfattet af Nissans brancheførende fabriksgaranti på 5 år/160.000 km, hvilket også er tilfældet for alt originalt Nissan tilbehør monteret på bilen. Med sine effektive motorer og lave serviceudgifter er NV300 segmentets nye mester i lave driftsomkostninger.

Den er konstrueret til at være et mobilt kontor for erhvervskunderne med komfort og køreegenskaber som i en personbil. Med udbuddet af effektive dieselmotorer, fremragende køredynamik og førerassistent- og sikkerhedsteknologier er NV300 en enestående ny varebil.

NV300 produceres på Renault-Nissan-alliancens fabrik i Sandouville i Frankrig, og den kommer til salg i Europa fra november. 

Fleksibel og særdeles tilpasningsdygtig varebilsplatform

NV300 er en fleksibel varebilsplatform, som er konstrueret til at levere praktisk og brugervenlig service til erhvervskunder fra en lang række brancher. 

For at tilfredsstille kunderne i meget forskellige brancher fås bilen i to forskellige længder og to forskellige højder. Mandskabsbiler fås i to forskellige længder og med op til seks siddepladser. For at sikre ekstra fleksibilitet er bilen tilgængelig med forskellige kombinationer af bagklap/bagdøre og skydedøre i siderne – med eller uden ruder. Til kunder, der skal have plads til passagerer fås NV300 Combi i to længder og med plads til op til ni personer. 

Med plads til op til tre europaller af standardtypen er varerummet i indstigningsversionen L1H1 110 mm længere end varerummet i Primastar  og rummer nemt op til 10 styk 2,5 m gipsplader. Der kan tilvælges en luge i varerumsadskillelsen, så der kan medbringes genstande med en længde på op til 3,75 m (L1) og 4,15 m (L2). Varerumsvolumenen varierer fra 5,2 m3 til 8,6 m3afhængigt af den valgte model.

Der kan fås beskyttende træbeklædning, LED-loftlamper, alsidige hyldesystemer til varerummet og op til 20 kroge i varerummet til fastgørelse af lasten.

Til erhvervskunder med mere specifikke krav til varebiler er NV300 chassis den perfekte platform til opbygninger til vidt forskellige brancher. 

Praktiske kabineegenskaber

Kabinen i den helt nye NV300 er omhyggeligt udviklet til at være så ergonomisk og komfortabel som muligt. Alle versioner af NV300 har komplet indstillelig førerposition i cockpit-stil og modulopbygning som mobilt kontor.

 

Af tilgængelige opbevaringsløsninger kan nævnes opbevaringsplads til en bærbar computer, kopholdere og en holder til leveringsdokumenter – alt i alt op til 89 l opbevaringsplads. 

Du kan få det hele: NissanConnect-infotainmentsystem med navigationssystem, digital radio (DAB), Siri-stemmebetjening (til iPhone-brugere), bakkamera og USB-kortopdatering.

Alle biler vil være udstyret med ekstra varmeapparat. 

Sikkerhed

Vidvinkelsidespejle er standardudstyr, og du kan tilvælge parkeringsassistent – med visning af billedet fra bakkameraet i bakspejlet og parkeringssensorer bagpå­. Blind spot-spejl integreret i solskærmen i passagersiden er standard i udvalgte modeller. Udstyrsvarianter og de præcise specifikationer varierer fra land til land. 

Elektroniske sikkerheds- og førerassistentsystemer som fx antiblokeringssystem (ABS), elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), elektronisk stabilitetsprogram (ESP), hjulspindsregulering (ASR) og Hill Start Assist er standardudstyr i alle versioner af NV300, og dæktryksovervågning er standardudstyr i Combi. 

Motorer

Der tilbydes tre forskellige motorer til NV300. Nissans gennemprøvede og alsidige 1,6-liters dCi-dieselmotor – bedst kendt fra mærkets Qashqai og X-trail crossovere – med forskellige ydelser på 95 hk, 125 hk og 145 hk. Den første har en enkelt turbolader, og de to sidstnævnte har dobbelt turbolader. Alle motorer er kombineret med en 6-trins manual gearkasse. Ikke alle motorer er tilgængelige til alle karrosserivarianter.

Alle motorer har dieselpartikelfilter som standardudstyr og overholder Euro 6-emissionsstandarderne. Desuden har alle versioner SCR-system (Selective Catalytic Reduction ), som bruger en AdBlue-opløsning med urea og vand, som påfyldes en separat tank. Det betyder, at reaktioner til reducering af kvælstofilte (NOx) kan ske i en oxyderende atmosfære, hvorved NOx-emissionerne reduceres.

Modeller med dobbelt turbolader har start-stop-system, som reducerer brændstofforbruget, samt  en ECO-kontakt med gearskifteindikator. Det system fås også til eksemplarer med 95 hk.Det betyder, at chaufførerne kan minimere brændstofforbruget ved at begrænse drejningsmomentet og speederresponsen. Den mest brændstofeffektive kassebil er versionen med 125 hk, som har et brændstofforbrug ved blandet kørsel på 16,9 km/l og CO2-emissioner på kun 155g/km. Tallene for Combi-versionen er endnu bedre med hele 17,9 km/l og 145 g/km. 

For hele modelprogrammet gælder, at bilerne i gennemsnit bruger 1,0 l brændstof mindre pr. 100 km i forhold til Nissan Primastar. Kombineret med Nissans unikke fabriksgaranti i segmentet med 5 år/160.000 km  – som også gælder alt originalt Nissan varebilstilbehør – og anbefalede serviceintervaller på 2 år/40.000 km er NV300 den nye mester i lave driftsomkostninger blandt de mellemstore varebiler. 

Udvendigt

Udvendigt er NV300 helt bevidst designet til at harmonere med Nissans eksisterende varebiler og mærkets berømte crossovere – Qashqai, Juke og X-Trail. Den tilpassede version af V-Motion-kølergrillen betyder, at man straks ser tilhørsforholdet til resten af modelfamilien. 

Bilerne fås i 10 forskellige lakfarver – de fire standardlakeringer er Magma Red, Mole Grey, Glacier White og Bamboo Green, og de seks metallakeringer er Oyster Grey, Mercury Grey, Jet Black, Panorama Blue, Copper Brown og Stone. Standardfælgene er 16” stålfælge, og 17” alufælge fås som ekstraudstyr.