NISSANS NYE SERENA MED PROPILOT-TEKNOLOGI BLIVER DEN FØRSTE BIL MED SELVKØRENDE FEATURES FRA EN JAPANSK BILPRODUCENT

Nissan Motor Co., Ltd. har annonceret, at den nye Serena, som efter planen kommer på markedet i slutningen af august måned, bliver udstyret med koncernens selvkørende teknologi ProPILOT, som gør motorvejskørsel komfortabel og tryg. 

ProPILOT

er en revolutionerende teknologi til selvkørende biler, som er udviklet til brug på motorveje ved kørsel i én vognbane. Nissan er den første japanske bilproducent, som introducerer et system, hvor styretøj, speeder og bremsesystem kan fungere helt automatisk, hvilket gør kørslen mere afslappet i tæt motorvejstrafik og på lange pendlerture.

 


Ved hjælp af en avanceret teknologi til billedbearbejdning opfatter bilens ProPILOT-system vejforholdene og trafiksituationen og styrer bilen præcist, så den kører på en naturlig måde. ProPILOT-teknologien er ekstremt brugervenlig takket være en kontakt på rattet, hvormed føreren nemt kan aktivere og deaktivere systemet. ProPILOTs letforståelige og velfungerende interface omfatter et personligt display, som viser systemdriften.

 

Systemkonfiguration

Speederen, bremserne og styretøjet styres på baggrund af informationer fra et monokamera med avanceret software til billedbehandling. ProPILOT-kameraet genkender hurtigt både forankørende køretøjer og vognbanemarkeringer tredimensionelt.

 


Funktioner 

 

Når systemet er aktiveret, regulerer ProPILOT automatisk afstanden mellem bilen og det forankørende køretøj og holder den hastighed, som føreren har indstillet (mellem ca. 30 km/t og 100 km/t). Systemet holder desuden bilen midt i vognbanen ved at registrere vognbanemarkeringerne og kontrollere styretøjet – selv gennem sving.

Hvis bilen foran stopper 

ProPILOT-systemet aktiverer automatisk bremserne, så bilen bringes til standsning. Når bilen har holdt helt stille, bliver den holdende, selv om føreren ikke har foden på bremsepedalen. Når kørslen skal genoptages, aktiveres ProPILOT igen, når føreren trykker på kontakten eller træder let på speederen. 


Nissan gennemfører omfattende studier af kørselsforholdene i forskellige regioner, så ProPILOT er tilpasset til forholdene i de lande, hvor bilen lanceres. ProPILOT-systemet til Serena på det japanske marked blev udviklet med henblik på at skabe en letanvendelig teknologi tilpasset til kørselsforholdene på de japanske motorveje.

Nul dødsulykker skal blive en realitet  

Nissan arbejder proaktivt med intelligente biler og elbiler for at gøre koncernens visioner om ”nul emissioner” og ”nul dødsulykker” til en realitet. I overensstemmelse med "Nissan Intelligent Mobility” øger ProPILOT sikkerheden og selvtilliden hos førerne, og systemet er en del af programmet "Nissan Intelligent Driving”.

ProPILOT vil i 2017 blive introduceret i andre modeller i Europa – inkl. Qashqai. Det er også planen, at teknologien skal introduceres i USA og Kina. Selvkørende teknologi til flere vognbaner vil gøre det muligt at skifte vognbane på motorveje, og det system vil efter planen blive introduceret i 2018. Biler med selvkørende teknologi til bykørsel og vejkryds vil efter planen blive lanceret i 2020. 

Nissan udbygger sin førerposition inden for teknologier til selvkørende biler ved at introducere dem i vigtige modeller i de enkelte lande og dermed øge sikkerheden ydeligere og vise vejen for en ny æra for bilkørsel.