NISSAN BENYTTER NYT SOLCELLEANLÆG TIL ELEKTRIFICERING AF BILPRODUKTIONEN I STORBRITANNIEN

  • Nissans vision om intelligent mobilitet tager et skridt fremad med solenergi til Nissans fabrik i Storbritannien – hjemstedet for den eldrevne Nissan LEAF 
  • 19.000 solcellepaneler supplerer 10 vindmøller, og tilsammen sparer det 3.000 ton CO2 og genererer strøm nok til at producere over 31.000 biler om året 
  • Fabrikken i Sunderland fejrer 30 års jubilæum i 2016 

Nissan benytter et nyt solcelleanlæg ved sin største fabrik i Europa – det er koncernens seneste milepæl på vejen mod intelligent mobilitet. 

Det nye anlæg med en effekt på 4,75 MW består af 19.000 fotovoltaik-paneler, og det er nu helt klar til brug på Nissans fabrik i Sunderland, hvor det er et stort skridt fremad i Nissans bestræbelser på at skabe mobilitet uden emissioner og uden dræbte i trafikken.

Solcelleanlægget er opstillet ved siden af 10 vindmøller, der allerede leverer grøn energi til Nissan i Sunderland. Fabrikken er europæisk centrum for produktionen af den eldrevne Nissan LEAF og de tilhørende batterier.

Colin Lawther, som er Nissans Senior Vice President for Manufacturing, Purchasing and Supply Chain Management i Europa, udtalte følgende: "Bæredygtige energikilder er afgørende for Nissans vision om intelligent mobilitet.

”Vi har produceret over 50.000 eksemplarer af Nissan LEAF i Europa, inklusive den nye  brancheførende LEAF med en rækkevidde på 250 km. Sammen med de 10 vindmøller, der allerede i dag leverer strøm til vores fabrik i Sunderland, vil det nye solcelleanlæg reducere Nissan bilernes miljøpåvirkning i hele bilernes livscyklus”.

Nissan begyndte at integrere bæredygtige energikilder i Sunderland i 2005, da koncernen opstillede de første vindmøller på stedet. De 10 vindmøller leverer 6,6 MW, og sammen med de 4,75 MW fra solcelleanlægget vil disse bæredygtige energikilder tilsammen levere 11,35 MW i Sunderland. Det svarer til 7 % af fabrikkens strømforbrug og svarer til produktionen af 31.374 biler.

Solcelleanlægget er udviklet og opstillet inden for Nissans testkørselsbane i Sunderland af partneren European Energy Photovoltaics, og alt den genererede energi skal bruges af Nissan.

Opstillingen falder sammen med Nissans 30 års jubilæum som bilproducent i Storbritannien, hvor fabrikken er blevet den største bilfabrik nogensinde i landet og nu giver beskæftigelse til 40.000 mennesker inden for bildesign, udvikling, produktion, reservedelsdistribution, salg og marketing, forhandlernetværk og forsyningskæde.

Med et mål om nul emissioner og nul dødsulykker på vejene er Nissans vision for intelligent mobilitet en retningslinje for Nissans fremtidige produkter og teknologier – en cementering af koncernens vigtige beslutninger om, hvad biler skal drives af, hvordan biler skal køre, og hvordan biler kan integreres i samfundet. 

De banebrydende initiativer, der for nylig blev præsenteret vedr. elbiler og næste generation af batteriteknologier, omfatter:

  • En kommende generation af batterier til elbiler på batterifabrikken i Storbritannien.
  • Et kæmpe bil-til-elnet-forsøg i Storbritannien i samarbejde med elforsyningsvirksomheden Enel, som vil betyde, at Nissans elbiler leverer strøm til det nationale elnet i Storbritannien som en effektiv og fleksibel energikilde. Et forsøg med 100 bil-til-elnet-biler starter senere i år i Storbritannien. Det vil give ejere af Nissan elbiler mulighed for at sælge strøm fra batterierne i deres biler tilbage til det nationale elnet som en omkostningseffektiv, bæredygtig og pålidelig energikilde, og så kan kunderne ovenikøbet spare og endda tjene penge på det.
  • Et revolutionerende nyt energilagringssystem til boliger ved navn xStorage er udviklet i samarbejde med Eaton, som er førende i verden inden for energiregulering. Systemet giver ikke blot Nissans elbilsbatterier nyt liv, men det giver også kunderne en komplet integreret energilagringsløsning, som igen giver forbrugerne mulighed for at styre energiforbruget og distributionen.
  • En bekræftelse af at Nissan vil integrere bil-til-elnet-teknologien og energilagringsløsningerne på alle mærkets største kontorer i Europa inden udgangen af 2017.