NISSAN OG EATON GØR ENERGILAGRING I HJEMMET BÅDE PÅLIDELIG OG PRISMÆSSIGT OVERKOMMELIG FOR ALLE MED "XSTORAGE"

  • Systemet er udviklet til at være det mest pålidelige og prismæssigt overkommelige energilagringssystem på markedet i dag 
  • Hjælper kunder til at undgå dyre energi tariffer 
  • Systemet er udviklet i samarbejde med Eaton, og det er designet i Storbritannien hos Nissan Design Europe i London  
  • Salget af xStorage forventes at overstige 100.000 stk. over de næste fem år

Nissan og Eaton, som er den førende virksomhed inden for strømregulering, er gået sammen og kan nu præsentere en helt ny energilagringsenhed til brug i hjemmet – og systemet er udviklet til at være det billigste af sin slags på markedet. xStorage, som kan forudbestilles fra september 2016, giver kunderne mulighed for at kontrollere hvor og hvornår de vil benytte energi i hjemmet.

Når enheden er forbundet med strømforsyning eller bæredygtige energikilder som eksempelvis solpaneler, kan kunderne spare penge på deres elregning ved at oplade systemet, når bæredygtig energi er tilgængelig, eller når strømmen er billigere (eksempelvis om natten). Derefter kan de bruge den lagrede energi, når behovet og prisen er højest. Hvis hjemmet eksempelvis er udstyret med solpaneler, betyder det, at kunden kan benytte bæredygtig energi i huset på alle tider af døgnet ved brug af lagret energi fra xStorage og dermed også undgår at købe energi til dyre tariffer.

I tilfælde af strømmangel eller strømsvigt, fungerer enheden som backup-forsyning af strøm, og sikrer dermed, at lyset aldrig slukkes - ideelt på et tidspunkt, hvor elnettet er ved at blive voldsomt belastet. Kunderne kan også opnå en ekstra indtægt ved at sælge lagret strøm tilbage til elnettet, når efterspørgslen og prisen er høj. 

xStorage-enheden bliver den første af sin slags på markedet, der kan levere en komplet integreret energilagringsløsning til husholdningerne. Det betyder, at denne fabriksfremstillede integrerede enhed – modsat andre energilagringsenheder – giver sikkerhed og leverer gode præstationer ved lagring og distribution af ren energi til forbrugerne. Når systemet er installeret af en certificeret montør, er det klar til brug, så forbrugerne nemt kan bruge og lagre strøm. Systemet får også smartphone-opkobling, så fleksibiliteten øges, og forbrugerne dermed kan skifte mellem energikilderne med et tryk på en knap.

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, udtalte følgende:

"Det er på høje tid, kunderne får mulighed for fleksibilitet og styring af hvor og hvornår, de ønsker at benytte energi i hjemmet.  Det nye xStorage system kombinerer Nissans ekspertise inden for bildesign og driftssikre batterier til elbiler har sammen med Eatons førende viden inden for kvalitet i elnettet og elektronik resulteret i en fremragende løsning til genbrug af brugte elbilsbatterier. Vi ønsker, at energilagring bliver både interessant og prismæssigt overkommeligt for alle. Specielt set i lyset af, at det tilfører kunderne reele fordele samtidig med mere intelligent og bæredygtig energistyring til elnettet". 

 

Foruden systemets fremragende funktionalitet er xStorage også designet med tanke på æstetik og anvendelighed, så det passer diskret ind i hjemmet. Den designmæssige ekspertise kommer direkte fra medarbejderne hos Nissan Design Europe, der er kendte for deres bildesign og -styling i verdensklasse.

Med mulighed for genbrug af Nissan elbilsbatterier, når deres første levetid i bilerne er ovre, er den nye enhed drevet af 12 Nissan batterimodule og kan revolutionere folks måde at styre energiforbruget i hjemmet ved støre fleksibilitet og mulighed for at spare penge. 

Cyrille Brisson, som er Vice President Marketing hos Eaton Electrical EMEA, udtalte følgende: 

"Samarbejdet mellem Eaton og Nissan har gjort os i stand til at optimere udviklings- og produktionsomkostningerne og tilbyde kunderne en velintegreret løsning. Vores system tilbydes til kunderne klar til brug med alle de nødvendige elementer inkl. kabler og installation af en certificeret montør – startprisen lyder på 4.000 euro for en enhed med en ydelse på 4,2 kWh. Vores politik er at undgå skjulte ekstraomkostninger og opnå lavere samlede omkostninger ved ejerskab end med andre systemer af betydning, der allerede er annonceret. Begge virksomheder har et godt grundlag i Europa, Afrika og Mellemøsten. Hos Eaton har vi et netværk af over 1.000 distributører, der arbejder sammen med kvalificerede montører i 77 lande. Vi sikrer, at kunderne kan få adgang til, lagre og bruge grøn energi på en sikker og effektiv måde i deres eget hjem". 

 

Det nye xStorage system, der offentliggøres idag markerer begyndelsen på en længerevarende samarbejdsaftale mellem Nissan og Eaton om udarbejdelse af energilagringssystemer til både private og virksomheder. Nissan og Eaton forventer at sælge mere end 100.000 xStore enheder inden for de næste fem år, da kundernes efterspørgsel efter denne type produkter fortsat er i vækst.