NISSAN SÆTTER STRØM TIL DEN EUROPÆISKE BILBRANCHE MED 50.000 NISSAN LEAF PRODUCERET I STORBRITANNIEN

  • Verdens mest solgte masseproducerede elbil når en milepæl i produktionen på Nissans fabrik i Sunderland 
  • Nissan bliver den første europæiske bilproducent med integreret batteriproduktionsteknologi til at nå 50.000 producerede biler

Tre år efter at Nissan startede produktionen af både elbiler og batterier til elbiler i Europa, er eksemplar nr. 50.000 af den europæisk producerede Nissan LEAF rullet ud fra fabrikken.

Produktionen på Nissans vigtigste fabrik i Sunderland i Storbritannien indebærer, at en europæisk bilproducent for første gang har produceret 50.000 biler og de batterier, der driver dem – endnu en bekræftelse af Nissans innovationer og førerposition inden for elbilsteknologi.

 

Den sølvfarvede Nissan LEAF i udstyrsversionen Tekna rullede ud fra fabrikken i sidste uge, og den skal leveres til en kunde i Frankrig. Den europæisk producerede Nissan LEAF eksporteres på nuværende tidspunkt til 23 lande verden over – blandt andet til Vesteuropa og andre lande så forskellige som Argentina, Island, Israel og Taiwan.

Produktionen af både Nissan LEAF og batterierne til bilerne blev i 2013 annonceret af premierminister David Cameron, og produktionen indebærer 2.000 arbejdspladser hos Nissan og Nissans leverandører i Storbritannien. Og 2016 ser ud til at blive en milepæl for LEAF med den europæiske introduktion af den nye LEAF, hvor rækkevidden er øget til op til 250 km, og annonceringen af Nissans kommende generation af batterier, der skal produceres i Sunderland – en investering på yderligere 26,5 milliarder pund i fabrikken.

Paul Willcox, Chairman hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Det, som Nissan gør i dag med elbilsteknologien, er mere avanceret end det, som andre bilproducenter kan levere.

"Denne milepæl er endnu en "første gang" for Nissan og for vores team i Sunderland. Intet andet mærke har Nissans ekspertise inden for produktion af både batterier og biler, og det glæder mig, at over 50.000 kunder i Europa deler vores vision om en fremtid uden emissioner".   

For 5 år siden var Nissan LEAF den første masseproducerede elbil, der kom til salg, og den er fortsat den mest solgte elbil nogensinde med næsten 220.000 solgte eksemplarer på verdensplan. Med den nye Nissan LEAF 30 kWh med en rækkevidde på op til 250 km, som er kommet til salg i Europa, er Nissan endnu en gang pioner inden for prismæssigt overkommelige masseproducerede elbiler.

Efter at have iværksat produktionen af elbiler i Europa med LEAF i 2013 lancerende Nissan endnu en elbil i Europa i 2014, da e-NV200 blev sat i produktion på Nissans fabrik i Barcelona i Spanien – med de samme europæisk producerede avancerede litium-ion-batterier, som anvendes til LEAF. 

I dag er Nissan den første producent, der ser ud over selve bilen og kigger ind i fremtiden med sine banebrydende Nissan udviklede teknologier – de gør LEAF til leverandør af el til dit hjem eller arbejdsplads og til en mobil elforsyning, som Nissan kunderne kan tjene penge på.

Storbritanniens Transportminister, Andrew Jones, udtalte: ”Den bemærkelsesværdige milepæl er en dejlig nyhed for Nissan og endnu et eksempel på, at Storbritannien er helt fremme på vejen mod en renere teknologi i bilerne, som er godt for både miljøet og sikrer arbejde og vækst. Vores mål er, at stort set alle biler ikke udleder emission i 2050, og vi investerer 600 millioner £ i elbiler for at sikre, vi når målet. 

Den nye Nissan LEAF med 30 kWh-batteri blev lanceret tidligere i år, og med en rækkevidde på op til 250 km kører den 26 % længere på en opladning end forgængermodellen, og den slår alle konkurrenter i segmentet.