NISSAN FÅR VERDENS STØRSTE FLÅDEAFTALE PÅ ELDREVNE TAXIER I HUS

  • Nissan skal levere 110 nye Nissan LEAF med 30 kWh-batteri til taxafirmaet La Ciudad del Taxi i Madrid
  • Antallet af biler gør aftalen til verdens største flådeaftale på eldrevne taxier
  • Offentliggjort på biludstillingen i Madrid
  • Nissan LEAF med 30 kWh-batteri har en rækkevidde, som er forøget med 26 procent i forhold til forgængermodellen, og kan dermed køre op til 250 km på en enkelt opladning

Nissan og La Ciudad del Taxi har annonceret, at de har indgået verdens største flådeaftale på 100 procent eldrevne taxier. Flådeaftalen, som omfatter 110 Nissan LEAF med 30 kWh-batteri, vil få nul-emissions-taxakørsel til Madrid.

Aftalen, som er indgået mellem Nissan og La Cuidad del Taxi, blev offentliggjort på biludstillingen i Madrid og vil medføre, at der nu introduceres eldrevne taxier i den spanske hovedstad. Dermed kommer Madrid op på niveau med andre ligesindede hovedstæder som Amsterdam, som har fået leveret 100 Nissan LEAF og e-NV200, og Budapest, som har fået 65 LEAF.

Gareth Dunsmore, som er Head of Electric Vehicles hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Byer over hele kloden står over for store udfordringer, hvad angår dårlig luftkvalitet og stigningen i udledningen af drivhusgasser. Ved at tilføje nul-emissions-biler såsom Nissan LEAF til vognparkerne hos de firmaer, som driver taxakørsel i de større byer, tager man et afgørende skridt i retning mod at tage hånd om disse udfordringer.

"La Ciudad del Taxi har samme pionerånd som Nissan, og jeg er begejstret over at se Madrid føre an i elbilsrevolutionen med denne skelsættende aftale, som vil betyde, at over 100 Nissan LEAF biler kommer til at bidrage til ren, bæredygtig taxakørsel for folk i hele byen.”

Jesús Ramos Fernández, som er President of La Ciudad del Taxi, udtalte følgende: "Det skridt, der nu er taget, vil sætte standarden for fremtidens mobilitet, når det drejer sig om taxabranchen. Nul-emissions-mobilitet vil komme til at spille en stor rolle i denne sektor. Og denne flådeaftale vil hjælpe med til at gøre Madrid førende inden for bæredygtig mobilitet.”

Med mere end 220.000 solgte eksemplarer på verdensplan er Nissan LEAF den mest solgte elbil i verden. Den nye LEAF med 30 kWh-batteri har en rækkevidde på op til 250 km på en enkelt opladning, hvilket gør den til en ideel bil til taxakørsel. Og takket være dens størrelse, komfortegenskaber og præstationer er den velegnet til byområder. Herudover leverer Nissan LEAF desuden også driftsomkostninger, der er fire gange lavere end ved at køre i en bil med en konventionel forbrændingsmotor, samt en besparelse på op til 40 procent på vedligeholdelsesomkostningerne.

Markedet for eldrevne taxier i Europa er i kraftig vækst, eftersom taxafirmaer kan begynde at se fordelene ved nul-emissions-mobiliet. Nissan har solgt næsten 800 elbiler (LEAF og e-NV200) til taxavognmænd i hele Europa, og de tre største markeder for eldrevne Nissan taxier er Holland, Storbritannien og Spanien.  

Madrid-regionen viser sin involvering, når det gælder elektrisk mobilitet, ved at lancere et støtteprogram, der efter planen vil blive præsenteret i juni måned, og som aktører inden for branchen – herunder taxichauffører – vil være berettiget til. Derudover har de regionale myndigheder i Spanien givet deres tilsagn om at give € 2 millioner euro i støtte, hvilket udspringer af myndighedernes stærke engagement i forhold til fremme bæredygtig, 100 procent eldreven nul-emissions-mobilitet. 

Madrid kommune har også bekræftet, at man er rede til at etablere en opladningsinfrastruktur i hele hovedstaden.

Du kan få flere informationer om Nissans produkter, serviceydelser og mærkets arbejde for bæredygtig mobilitet på hjemmesiden www.nissan.eu/experience-nissan.html