NISSAN ANNONCERER REKORDHØJT FLÅDESALG AF ELBILER I EUROPA

  • Med en stigning på 45 % i regnskabsåret 2015 blev det et rekordår for Nissan Europes salg af elbiler til flådeejere
  •  Store flådeaftaler rundt om i Europa er et udtryk for Nissans position som en af de mest populære udbydere af elbiler til virksomheder  
  • Siden lanceringen er der solgt over 20.000 Nissan elbiler til flådekunder rundt om i Europa 
  • Også i Danmark ser vi stigende interesse for elbiler fra flådekunder 
  • Nissan LEAF er fortsat førende i elbilssegmentet på verdensplan med næsten 220.000 solgte biler

Nissans elbiler forbliver et populært valg for flådeejere i de europæiske lande, hvor flådesalget af Nissan LEAF og e-NV200 i regnskabsåret 2015 er vokset for 4. år i træk.

Med en stigning i salget på 45 % i forhold til det foregående regnskabsår solgte Nissan over 7.500 eksemplarer af LEAF og e-NV200 til flådeejere og offentlige instanser i Europa og opnåede dermed en markedsandel på 28 % i segmentet for komplet eldrevne biler. Med et flådesalg på over 20.000 biler i Europa siden lanceringen er det tydeligt, at flere virksomheder er i gang med at skifte til de fordelagtige forhold med nul-emissions-mobilitet.

Nissan LEAF og e-NV200 tilbyder kørekomfort i topklasse, og kombineret med lave drifts- og vedligeholdelses-omkostninger udgør de et stærkt alternativ for flådeejere i regionen. Med færre bevægelige dele er de estimerede vedligeholdelsesomkostninger til Nissans elbiler op til 40 % lavere i forhold til tilsvarende biler med benzin- eller dieselmotor. Desuden kan mange europæiske flådeejere nyde godt af forskellige incitamenter fra landenes regeringer samtidig med, at de sparer penge på brændstof og dermed får en omkostningseffektiv løsning til at reducere deres udledning af CO2.

Gareth Dunsmore, som er Director of Electric Vehicles hos Nissan Europe, udtalte følgende: "Det er skønt at se, hvordan efterspørgslen efter Nissans elbiler stiger hos flådeejerne i takt med, at de får øjnene op for de mange erhvervsmæssige fordele, der er forbundet med elbilerne. I de fleste europæiske lande har vi ansat flådespecialister i elbiler, der er uddannet til at yde rådgivning og support til kunderne med blandt andet tilbud om en samlet analyse af omkostningerne ved ejerskab og opladningsinfrastrukturen. Den strategi har vist sig at være utroligt effektiv til at hjælpe virksomheder, der er interesseret i nul-emissions-teknologi, men som behøver lidt vejledning om skiftet til nul-emissions-biler.

"Og med lanceringen af den nye Nissan LEAF med 30 kWh-batteri kan flådekunderne nu køre endnu længere på en opladning, hvilket også efterkommer virksomhedernes ønsker med en udvidet rækkevidde på 250 km". 

Postvirksomheder er blandt de mange serviceudbydere, der har været særligt hurtige til at udnytte de klare fordele ved at skifte til elbiler. Österreichische Post AG – det østrigske postvæsen, har allerede 160 eksemplarer af e-NV200,og de har for nylig bekræftet en ordre på yderligere 100 biler. I Danmark har Post Danmark også en flåde på 25 Nissan e-NV200 varebiler.

Mange offentlige instanser og statslige organisationer rundt om i Europa har også besluttet at gå forrest og skifte deres bilflåder ud med nul-emissions-biler. I Storbritannien har Nissan solgt over 350 elbiler til offentlige instanser, og bystyret i Bari i Italien har netop lanceret en bildelingsservice med 30 eksemplarer af Nissan LEAF i samarbejde med ACI Global.

Udover Nissans store ordre af elbiler til udlejningsselskaberne AVIS og SIXT, som i øvrigt stadig er meget populære hos slutbrugerne, har Nissan i Danmark solgt elbiler til brug i flere kommuners flåder. Eksempelvis er Københavns-, Norddjurs-, Hvidovre-, Ringkøbing-Skjern samt Esbjerg Kommune brugere af Nissan LEAF og e-NV200, Herudover ser vi stadig stigende interesse fra private virksomheder, der er har behov for at tilbyde miljøvenlig kørsel i byerne. Blandt andet har AFA JCDecaux indkøbt 9 e-NV200 som bruges til kørsel i byerne i deres arbejde med outdoor reklamer. 

Nissan kan fejre denne vigtige milepæl ca. 5 år efter lanceringen af Nissan LEAF, som er verdens første masseproducerede nul-emissions-bil, og blot 1 år efter lanceringen af mærkets 100 % eldrevne e-NV200 varebil. Nissan LEAF er fortsat historiens mest solgte elbil med næsten 220.000 solgte eksemplarer på verdensplan. I regnskabsåret 2015 blev der solgt 16.916 eksemplarer af Nissan LEAF i Europa, hvilket var ny salgsrekord på 1 år.

Du kan få flere informationer om Nissans produkter, serviceydelser og mærkets arbejde for bæredygtig mobilitet på hjemmesiden www.nissan.eu/experience-nissan.html