NISSAN PRÆSENTERER SIN VISION FOR INTELLIGENT MOBILITET, SOM BYGGER PÅ KONCERNENS FØRERPOSITION INDEN FOR ELBILER OG INTELLIGENS I BILER

Demonstrationer på almindelig vej finder sted i 2016, og en model med selvkørende teknologi er klar på det europæiske marked i 2017   

Med en målsætning om nul-emissions-biler og nul dødsulykker i trafikken præsenterede Nissan i dag sin vision om intelligent mobilitet i forbindelse med den internationale biludstilling i Geneve. Intelligent mobilitet er retningslinjen for Nissans produktudvikling og vil danne baggrund for koncernens fremtid vedr. Drivmidler; hvordan bilerne skal køres, og hvordan bilerne integreres i samfundet – alt sammen med fokus på at skabe endnu større køreglæde.

"Vores vision for intelligent mobilitet skal danne rammen om det arbejde, der skal lede vores kunder i hele verden i retning af en mere sikker og bæredygtig fremtid", udtalte CEO Carlos Ghosn.  "For at realisere denne vision har Nissan lanceret en langsigtet strategi, som understøttes af markante investeringer i forskning og udvikling.  Det gjorde Nissan i stand til at introducere den banebrydende LEAF, som er verdens første masseproducerede elbil, i 2010 – flere år før vores konkurrenter.   Det har også været drivkraften bag vores udvikling af banebrydende teknologier til selvkørende biler, der vil være tilgængelige i en række masseproducerede modeller inden 2020. Dette gør Nissan i stand til at levere fordelene ved elbiler og innovative teknologier til selvkørende biler til et bredt publikum og i sidste ende vise vejen til en ny æra inden for mobilitet.

Nissan Intelligent Mobility tager udgangspunkt i innovationsområder:

  • Nissan Intelligent Driving – skaber større tillid hos førerne og drives frem af Nissans teknologi til selvkørende biler – Piloted Drive
  • Nissan Intelligent Power – større effektivitet, højere ydelse – drives frem af elbilerne
  • Nissan Intelligent Integration – nye forbindelser mellem bilerne og samfundet

Hvert af områderne repræsenterer nyskabende teknologiske fremskridt hos Nissan som for eksempel sikkerhedsinnovationer med teknologi til selvkørende biler med blandt andet stor stabilitetskontrol og særdeles pålidelige køresystemer, særdeles effektive drivlinjer inkl. motorer med alternative og konventionelle drivmidler og med avancerede gearkasser samt energistyringsløsninger.

Men foruden de tekniske specifikationer fokuserer Nissan på køreoplevelsen for både fører og passagerer med intelligent mobilitet. Og disse oplevelser bringer koncernen nu ud til kunderne. Det handler som nævnt om, at Nissan gør køreoplevelsen mere personlig, selvstændig og begejstrende. 

Nissan Intelligent Driving 

Nissans Intelligent Driving handler først og fremmest om præstationer, komfort og sikkerhed ved at fjerne stress fra de daglige køreture eller ved at minimere risikoen for farlige situationer. Mange af disse fremskridt er allerede tilgængelige, og førerne kan allerede i dag stole på, at bilerne registrerer farlige situationer eller sågar griber ind for at øge sikkerheden. Nissan er førende med sine Safety Shield-teknologier som eksempelvis vognbaneassistent og automatisk nødopbremsning, og koncernen vil cementere sin førerposition med teknologier til selvkørende biler, der bliver tilgængelige for alle kunder i de vigtigste modeller.

Nissan vil i løbet af de næste 4 år lancere flere modeller med selvkørende teknologi i Europa, USA, Japan og Kina. Teknologien monteres i almindelige, masseproducerede biler til fornuftige priser, og den første model lanceres i Japan i år. En demonstrationsevent på almindelig vej i Europa i 2016 vil vise, hvor langt Nissan er kommet med teknologier til selvkørende biler. I 2017 bliver Nissan Qashqai den første tilgængelige bil med Piloted Drive-teknologi i Europa.

"Selvkørende teknologier har længe været en del af vores forsknings- og udviklingsaktiviteter, og vi har foretaget omfattende og vedvarende tests på vejene siden 2013", udtalte Daniele Schillaci, som er executive vice president for global marketing and sales hos Nissan.  "Disse tests har bekræftet Nissans Piloted Drive-teknologiers pålidelighed og alsidighed i ægte kørselsscenarier. Vores teknologi til selvkørende biler skal lægges oven i den køreoplevelse, der allerede har i dag, men med større køreglæde og mindre stress".

Nissan Intelligent Power 

Nissan er det førende bilmærke, hvad angår elbilsteknologi og salg af elbiler. Nissan mener, at en støjsvag, men kraftfuld acceleration og stor rækkevidde er afgørende for at sikre en fantastisk køreoplevelse. Nissan booster elbilsbatteriets energitæthed og præstationer med et 60 kWh-batteri og en rækkevidde på op til 550 km* i Nissan IDS Concept, som får europæisk premiere i Geneve. Nissans teknologier reducerer også opladningstiden og udvikler elbilspotentialet på andre innovative måder. Alternative kilder til elektrisk strøm i bilerne – eksempelvis brændselsceller – vil yderligere fremme brugen af flere typer brændstof og udviklingen af bæredygtige energikilder.  Et andet element i konceptet Intelligent Power er yderligere forbedringer af downsizede turbomotorer og X-TRONIC-gearkasser, både hvad angår brændstofeffektivitet og fremragende respons og acceleration.

"Nissan tester en lang række energikilder til fremtidens biler, og vi anerkender vores rolle med kontinuerlige investeringer i mange teknologier", udtalte Schillaci. "De eldrevne Nissan LEAF-biler har nu tilsammen tilbagelagt over 2,1 milliarder km med særdeles tilfredse kunder bag rattet, og det beviser vores evner inden for elbiler og vores evne til at lancere avancerede og intelligente teknologier". 

Nissan Intelligent Integration 

Hvordan skaber en bilproducent nye fordele for samfundet og bidrager til renere luft, en grønnere planet og øget trafiksikkerhed?  Svaret er udbygning af kommunikationen mellem biler, mennesker og den sociale infrastruktur samt bidrag til at udbygge den nødvendige infrastruktur af ladestationer.

Nissan vil hjælpe med at forbinde bilerne med den sociale infrastruktur som veje, informationer og elnet, hvilket i sidste ende vil føre til færre trafikkøer, mere effektiv bildeling, fjernbetjening af bilerne og forbedret energistyring.

Nissan fortsætter også med at støtte udvidelsen af netværket af ladestationer til elbiler i Europa, USA, Mexico og Japan. I dag er der oprettet mere end 10.500 lynopladestationer, og i Europa samarbejder Nissan med partnere om at øge antallet af lynopladestationer, der kan anvendes til alle elbiler, endnu mere, så hele markedet udvikles, og de europæiske elbilsførere kan nyde større komfort og sikkerhed – og det gælder ikke kun Nissan ejere.

Kunderne forventer mobil opkobling overalt til deres arbejdsmæssige og private apparater. Mobil teknologi findes overalt og ”tag dit apparat med” fænomenet udvides også til at omfatte bilerne. Nissan er fast besluttet på at sørge for, at bilerne kan blive en del af dette forbundne økosystem. 

"Intelligent Integration forener Nissans "Power and Driving"-initiativer med samfundet", fortalte Schillaci. "Intelligent mobilitet gør ikke blot bilkørsel mere sjov, men er også et vigtigt skridt frem mod vores målsætning om "nul-emissions-mobilitet og nul dødsulykker i trafikken".  For at opnå dette vigtige mål har vi brug for en større indsats fra bilproducenternes side. Vi skal samarbejde med de lovgivende myndigheder om at skabe og tilpasse bilregulativer, -standarder og -politikker, så de passer til selvkørende biler". 

Nissans intelligente mobilitetsteknologier er allerede tilgængelige i dag i form af Safety Shield, kamerateknologier og elbiler. Det vil blive udvidet med biler med Piloted Drive-teknologier, der bliver tilgængelige i Japan i 2016 og i Europa i 2017. Når Nissan ser frem mod fremtiden for bildeling, integrerede trafikstyringssystemer og trådløse opladningsnetværk, bliver hele visionen bag intelligent mobilitet klar.

*Tal i følge NEDC (New European Driving Cycle)