NISSAN QASHQAI MED SELVKØRENDE TEKNOLOGI KOMMER TIL EUROPA NÆSTE ÅR

  • Den opdaterede Nissan Qashqai får som første trin inden for selvkørende teknologier "single lane control", der kan anvendes på trafikkerede motorveje 
  • Et boost til den europæiske produktion, når Qashqai med selvkørende teknologi skal produceres på fabrikken i Sunderland fra 2017 
  • En vigtig milepæl i koncernens arbejde med at lancere en række biler med selvkørende teknologier inden 2020.

Nissan annoncerede i dag, at den prisbelønnede Nissan Qashqai crossover bliver koncernens første bil i Europa med selvkørende teknologier, når den ruller ud fra fabrikken næste år.

Den opdaterede Qashqai, som produceres på Nissans førende fabrik i Sunderland i England, vil være udstyret med "Piloted Drive 1.0” – en funktion, som betyder, at bilerne sikkert kan køre selv i en vognbage på motorveje med tæt trafik.

Tusindvis af testtimer og mange sensorer på bilen sikrer, at systemet forudser omgivelserne korrekt. 

 

Dagens annoncering er et vigtigt skridt i mærkets arbejde med at gøre selvkørende teknologier tilgængelige for alle og baner vejen for Nissans vision om intelligent mobilitet – en 360-graders tilgang til en intelligent fremtid for bilerne.  Nissan arbejder allerede på at lancere en række biler med selvkørende teknologier inden 2020 – inklusive biler, der kan køre sikkert gennem vejkryds i byerne og i tæt bytrafik, uden at føreren griber ind.

I løbet af de næste fire år lancerer Nissan biler med flere og flere selvkørende teknologier såsom ”vognbanekontrol”, som automatisk kan udvige forhindringer og skifte imellem vognbaner på motorveje. Og ved udgangen af dette årti, vil Nissan introducere selvkørende biler, der også kan køre i byerne og håndtere vejkryds uden indgriben fra føreren.

Teknologien monteres i almindelige, masseproducerede biler til fornuftige priser, begyndende med ”Piloted Drive 1.0” i Japan i 2016. En demonstrationsevent på almindelig vej i Europa i 2016 vil vise, hvor langt Nissan er kommet med teknologier til selvkørende biler.

I forbindelse med annonceringen på biludstillingen i Geneve udtalte Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe, følgende: "Nissan Qashqai har altid været førende på markedet, så det er passende, at kunderne får mulighed for at opleve fremtidens mobilitet i vores prisbelønnede crossover allerede i 2017.

Det er en bil folk elsker. Det er en bil folk stoler på. Den var pioner for crossover boomet, og nu bliver den spydspidsen på Nissans vej mod lancering af en række biler med selkørende teknologi fra 2017 og frem. Igen tager vi udgangspunkt i teknologi, der normalt er forbeholdt i eksklusive biler, og gør dem tilgængelige for millioner af billister.” 

Og så lige en ægte succeshistorie for Nissan: I september 2015 blev den seneste generation af Qashqai den britisk producerede bil, der hurtigst er blevet produceret i over en halv million eksemplarer. Siden produktionen startede i 2014, er der for hver 62 sek. rullet et eksemplar af anden generation af Qashqai ud fra Nissans rekordbrydende fabrik i Sunderland.

"Introduktionen af Piloted Drive-teknologier vil være en evolution, og ikke en revolution, fordi byggestenene allerede findes i mange af vores biler i dag med vores Safety Shield-teknologi", tilføjede Willcox. "Med føreren i kontrol ønsker vi at fjerne de stressende sider af bilkørsel som eksempelvis kørsel i tæt trafik og gøre det sjovt at køre bil igen".