ELBILER SKAL LEVERE STRØM TIL NYT NISSAN KONTOR I EUROPA

  • Nissans nye kontor i Frankrig skal huse den største elnetintegrerede energicentral med Nissans elbilsteknologi
  • 100 bil-til-elnet-opladere skal udgøre det største elbilssystem integreret i elnettet nogensinde
  • 64 Nissan LEAF-batterier skal levere strøm til et stationært energilagringssystem
  • Nissan udforsker udrulningen af teknologierne i andre europæiske byer

Nissan har i dag annonceret, at koncernens nye regionale kontor i Frankrig vil komme til at huse det største elnetintegrerede elbilssystem og den største lagringsenhed til genbrug af batterier i nogen bygning i verden.

 

 

Som pionererne bag Nissan LEAF – verdens mest solgte 100 % eldrevne bil – er dagens annoncering et bevis på Nissans dedikerede ønske om at flytte ekspertisen inden for elbilsteknologi og batteriproduktion til et nyt niveau. Firmaet udvikler et økosystem med teknologier, der trådløst hænger sammen og skaber en fremtid baseret på vedvarende og effektiv brug af energi.

Det markerer også et vigtigt skridt i firmaets ønske om at realisere visionerne om intelligent mobilitet i Europa. Integrationen af denne teknologi er en klar demonstration af, hvordan biler i fremtiden kan kobles til samfundets infrastruktur, såsom veje, kommunikation og energiselskaber for dermed at virkeliggøre visionens tredje hjørnesten – Intelligent Integration. 

Den nye bygning vil omfatte 100 bil-til-elnet-opladere, fra Nissans partner ENEL, så Nissans modelrække af elbiler kan tilsluttes og hente energi fra elnettet uden for spidsbelastningsperioderne med mulighed for at "sælge" den lagrede energi tilbage til elnettet. Den vil også rumme et 1 MWh-energilagringssystem fra Nissans partner EATON, som drives af 64 genbrugte Nissan LEAF-batterier kombineret med solenergi.

Virksomheden håber at kunne udvide denne innovative batteriteknologi til andre store Nissan bygninger og faciliteter rundt omkring i verden i løbet af de næste par år. De systemer, der bliver installeret på Nissans nye franske kontor, vil fungere som en livetest-case af, hvad man kan opnå, når elbilers potentiale udnyttes fuldt ud.   

Ved præsentationen på biludstillingen i Geneve sagde Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe: "Hos Nissan går vi videre end selve produktet. Innovation handler om mere end blot at skabe noget nyt. Det handler om at skabe noget bedre og finde nye løsninger til fremtiden.

Nissans elbilsbatterier udvider vores ekspertise til at række ud over selve produktionen til at finde nye og innovative måder til lagring og overførsel af energi.

Ved at vise at elbiler kan spille en integreret rolle i fremtidens energistyringssystemer, er projektet et vendepunkt på vores rejse mod en komplet elektrisk fremtid."

Ved at reducere afhængigheden af elnettet og bruge den overskydende energi lagret i elbilernes batterier på en gennemtænkt måde er Nissan overbeviste om, at dagens præsentation vil kunne ændre den måde, hvorpå mennesker og virksomheder bruger deres elbilsflåder. Den nye teknologi forventes at sænke energiudgifterne markant på det nye franske kontor ved at reducere energibehovet i spidsbelastningsperioderne til fordel for taksterne uden for spidsbelastningsperioderne. Det nye energistyringssystem vil også nedsætte mængden af brugt energi fra det lokale elselskab.

"Nissan har altid været i front, når det gælder elbilsteknologi, og vi glæder os til at bruge vores ekspertise til at bruge en mere bæredygtig energiforsyningen til vores virksomhed," tilføjede Willcox. 

Nissan præsenterede planer om at skabe en levedygtig langsigtet løsning til beskyttelse af miljøet, når det gælder energiforbrug og -lagring, ved COP21 i Paris sidste år. Disse planer omfattede et partnerskab mellem Nissan og EATON om at genbruge elbilsbatterier som stationære energilagringsenheder og et partnerskab med ENEL omkring integrationen af bil-til-elnet-systemet. Forsøg med elnetsintegration er allerede påbegyndt i Danmark.