QASHQAI-CROSSOVEREN BLIVER NISSANS MEST SOLGTE BIL NOGENSINDE I EUROPA

I Danmark kom Qashqai ind på en femteplads på listen over de mest solgte personbiler i februar måned. Og i SUV segmentet fører den med næsten dobbelt så mange solgte eksemplarer som nummer to på listen. Så det er ikke kun i resten af Europa Nissan Qashqai er populær.

Nissan har nu produceret flere eksemplarer af Qashqai end af nogen anden model i de tre årtier, hvor koncernen har produceret biler i Europa.

Produktionen af den prisbelønnede crossover på fabrikken i Sunderland i Storbritannien har for nylig oversteget den tidligere rekord for antallet af producerede eksemplarer af en enkelt model. Den tidligere rekord på 2.368.704 eksemplarer havde et andet af Nissans europæiske ikoner – superminien Micra.

 

Qashqai har på under 10 år nået 2.368.705 eksemplarer og overhaler dermed Micra. Nissans fabrik i Sunderland producerer fortsat ca. 1.200 eksemplarer af Qashqai hver eneste dag, og ved udgangen af februar var det samlede produktionstal nået op på 2.398.134. Ingen anden britisk produceret bilmodel er nogen sinde blevet produceret i over 2 millioner eksemplarer på så kort tid.

Colin Lawther, som er Nissans Senior Vice President for Manufacturing, Purchasing and Supply Chain Management i Europa, udtalte følgende: "Qashqai dannede grundlag for et helt nyt segment, da den blev lanceret, og den sætter fortsat standarden i crossover-segmentet, hvor den er en vigtig model i en periode med rekordhøj vækst for Nissan i Europa”.

"Micra er en ikonisk model for Nissan i Europa, og den blev i 18 år produceret på vores fabrik i Sunderland. At overhale den model på kun den halve tid viser blot, hvor hurtigt vores europæiske kunder har taget Qashqai til sig".

Qashqai er designet og konstrueret til de europæiske kunder i Nissans design- og teknikcentre i Storbritannien, og den er Nissans mest solgte model i Europa. Den er også den mest solgte crossover i Europa, og derfor er den blevet produceret i døgndrift siden 2010.

Nissan Qashqai har vundet en lang række priser, og den ser på ingen måde ud til at blive mindre populær. I september 2015 blev anden generation af Qashqai den britisk producerede bil, der hurtigst er blevet produceret i over en halv million eksemplarer. I dag produceres der en ny Qashqai hvert 62. sekund – eller 58 i timen – på fabrikken i Sunderland.

Nissan Qashqai bliver også pioner inden for selvkørende teknologi. På biludstillingen i Geneve tidligere på måneden annoncerede Nissan, at Qashqai til næste år bliver Nissans første model med "Piloted Drive"-teknologi. Det vil i første omgang gøre det muligt for bilen at køre selv på sikker vis i en enkelt vognbane på motorveje med tæt trafik. Senere følger yderligere skridt på denne vej.

Lawther tilføjede "Qashqai har udviklet vores fabrik i Sunderland til den største bilfabrik i Storbritannien nogensinde, og den har øget vores salg i Europa til nye rekordhøjder. Med selvkørende teknologier fra næste år vil Qashqai hjælpe Nissan til at sætte endnu højere standarder for crossover-modeller".

SAMLEDE PRODUKTIONSTAL

 

(VED UDGANGEN AF FEBRUAR 2016)

 

Micra

2.337.292

MICRA C+C

31.412

I alt

2.368.704

 

Qashqai

1.482.214

Qashqai+2

270.018

Den nye Qashqai

645.902

I alt

2.398.134

Efter 18 års produktion i Sunderland fra 1992-2010 produceres Nissan Micra til det europæiske marked nu i Indien. Nissan har annonceret, at produktionen af den helt nye Micra til det europæiske marked vil finde sted på Renaults fabrik i Flins i Frankrig.