NISSANS NYTÅRSFORTSÆT FOR 2016 ER AT SMIDE NOGLE KILO

  • Nissan kommer i form i 2016, hvor mærket har besluttet at reducere personbilernes vægt markant
  • Koncernen lancerer et program af konceptbiler som det første skridt i retning af anvendelsen af revolutionerende materialer, der skal bruges i fremtidens biler
  • Nissan vil gennemføre dette i samarbejde med et konsortium af bilproducenter og forskningsorganer som en del af virksomhedens Lightweighting Excellence Programme

Mange nytårsfortsætter er for længst glemt, men Nissan holder sig til sin plan – at reducere vægten for mærkets personbiler – startende i 2016 med fortsættelse langt ud i fremtiden.

 

Koncernens "letvægtsprogram" vil resultere i en banebrydende prototype på en materialestruktur, som skal anvendes til bunden på fremtidens biler. 

I tæt samarbejde med en engelske logistikkæde vil Nissan udnytte materialer og teknikker fra motorsporten og luftfartsindustrien inkl. materialer fra rumfartsindustrien.

 

David Moss, som er Vice President for Vehicle Design & Development hos NTCE udtalte følgende: "Vi ved, at fremtidens biler skal være lettere, stærkere og mere effektive, og derfor iværksætter vi vores prototypeprogram i samarbejde med forsknings- og industriorganer i hele Storbritannien. Programmet har til formål at skabe en helt ny produktionsproces, som vil revolutionere bilindustrien".

Han tilføjede: "De næste 12 måneder lover ikke blot løsninger, men revolutioner, når Nissan fortsætter sin fremmarch med endnu mere af mærkets "Innovation That Excites". Programmet er endnu et udtryk for vores dedikerede tilgang til at udvikle fremtidens biler – i dag”.

 

Foruden "letvægtsprogrammet" er Nissan involveret i et omfattende vægtreduceringsprogram, som har betydet et vægttab på 90 kg for X-Trail og 40 kg for den nye Qashqai. I det eksisterende program anvender Nissans ingeniører lettere og stærkere materialer, mens der stadig er plads til masser af ekstra udstyr.

 

Nissan arbejde med "letvægtsprogrammet" vil forbedre præstationerne og brændstofforbruget, og samtidig vil det modvirke vægten af den stigende mængde teknologi, der monteres i bilerne. Den konceptbil, der fremstilles, skal teste mulighederne med det nye materiale.

 

Nissan deltager i arbejdet som en del af LX-konsortiet af bilproducenter og forskningsorganer anført af Sigmatex med support fra Axillium Research og i samarbejde med Cranfield University, Engenuity, Expert Tooling & Automation, Granta Design, Group Rhodes, LMAT, Surface Generation og Tilsatec.  Konsortiet søger at forbedre evnen i den logistikkæde til at producere komponenter af kompositmateriale