FREMTIDENS TANKSTATION

I dag har Nissan, som er verdens førende producent af elbiler, givet os det første indblik i mærkets vision for fremtidens tankstationer – det sker i samarbejde med det innovative arkitektfirma Foster + Partners, der bl.a. har stået bag Gherkin i London, bæredygtige by-projekter inkl Masdar by og hovedkvarterer så som Apple Campus i Californien. En film teaser på 20 sek. giver et hint om det endelige koncept, som præsenteres i marts måned næste år.  
 

David Nelson, som er chefdesigner hos Foster + Partners, udtaler: "Når vi ser 10 år ud i fremtiden, vil selvkørende biler, kunstig intelligens og endnu flere muligheder online vil komme meget hurtigt, og det er vores job som arkitekter at inspirere og understøtte den forandring.

"Det er afgørende, at vi er på forkant med den udvikling og integrerer teknologier, der gør det mere komfortabelt at bo i byerne, hvis det skal lykkes for os at skabe byer, der er gode for os".  

Teaseren med Nissans topsælgende LEAF elbil kan ses her: https://youtu.be/L27CYA2Tvl8. Sidste måned annoncerede Nissan en 7 kW-trådløs-ladestation, som nemt kan oplade større batteripakker i løbet af natten – fx den 60 kW batteripakke med en rækkevidde på 500 km, som i øjeblikket er under udvikling i koncernens hovedkvarter for forskning og udvikling i Atsugi i Japan.

Richard Candler, som er General Manager for Advanced Product Strategy, udtaler: "Vi er gået foran inden for nul-emissions-mobilitet siden 2010, og for os handler projektet om at inspirere mennesker til at slutte sig til os.

"Verden omkring os forandrer sig, og det synes vi er utroligt spændende. Med udbygningen af byer, der er online, er der kapacitet til, at tankstationerne kan integreres i vores hverdag – uafhængig infrastruktur kan være noget, der hører fortiden til".

I forbindelse med den 21. FN-konference om klimaforandringer (COP21) i denne uge i Paris har Nissan også annonceret udviklingen af et innovativt bil-til-elnet-system og fremskridt inden for genbrug af batterier, hvilket gør ejerne i stand til at fungere som individuelle elforsyningsnet, der kan lagre, bruge eller returnere strøm til elnettet.

Du kan få flere informationer om Nissans produkter, serviceydelser og mærkets arbejde for bæredygtig mobilitet på hjemmesiden www.nissan.eu/experience-nissan.html