NISSANS TOPSÆLLERT LEAF FEJRER 5 ÅRS FØDSELSDAG MED 200.000 SOLGTE EKSEMPLARER

Nissan fejrer 5 år i front på elbilsmarkedet med den 100 % eldrevne Nissan LEAF. Siden lanceringen i 2010 har LEAF ændret elbilernes præstationer og praktiske egenskaber samt den generelle opfattelse af elbiler rundt om i verden, og Nissan er forsat førende inden for elbilsteknologi. 

5 års banebrydende succes 

Nissan LEAF er lige så avanceret og innovativ i dag, som den var for 5 år siden. Ingen anden producent har produceret så mange elbiler eller har kørt så kilometer uden direkte emmission. Faktisk når LEAF-kunderne i denne måned en milepæl med 2 milliarder kørte kilometer, hvilket svarer til afstanden fra månen til jorden frem og tilbage 2.600 gange. Eller med andre ord er jorden sparet for ca. 328.482 tons CO2 udslip.

 

Denne måned markerer også et samlet salg af LEAF på 200.000 stk, hvilket understreger, at Nissan LEAF er den mest populære og succesfulde elbil til dato. USA, Japan og Europa – står for 90% af salget med USA i spidsen med et totalsalg på 90.000, efterfulgt af Japan med 50.000 stk. og Europa med 40.000 stk.

 

Siden den første Nissan LEAF kørte af samlebåndet, er bilmodellen blev kåret 92 gange rundt i verden. Blandt andet er den kåret som Årets Bil i Japan og i Europa, for ikke at tale om den prestigefyldte pris som Årets Bil i Verden.

 

Nissans elbilshistorik går 68 år tilbage, begyndende med Taka elbilen i 1947. Nissan har også forsket og udviklet batteriteknologier helt tilbage fra zink og nikkel hybrid til de nuværende lithium-ion, der første gang blev lanceret i 1996 i Prairie Joy elbilen. Dette har været med til at give virksomheden stor kunnen og erfaring inden for området og har givet godt forspring i forhold til konkurrenterne med bl.a. Nissan LEAF.

 

Nissan har til dato investeret over 4 milliarder euro i elbilsprojekter og har dristige planer om at udvide endnu mere, i takt med at efterspørgslen efter miljøvenlige og effektive biler til en fornuftig pris fortsætter med at stige.

 

Og det er ikke kun LEAF, som har nydt godt af Nissans konstruktionsmæssige ekspertise inden for elbiler og koncernens investeringer. Der findes nu næsten 10.000 CHAdeMO-lynopladere rundt i verden, der kan oplade LEAF fra 0-80 % på blot 30 min. Japan er i front med en infrastruktur, der tilbyder 6.000 lynopladere.

Udviklingen af en ny fremtid med elbiler – de næste 5 år 

Den nye LEAF 2016 med et nyt 30 kWh-batteri kom til salg i USA i november. Endnu en gang leverer LEAF segmentets bedste rækkevidde med op til 250 km på en enkelt opladning – en forøgelse på 20%. Den nye LEAF 2016 kommer til salg i Japan i december og i Europa i januar 2016.

Elbilsteknologien fortsætter med at blive bedre. Nissan er overbevist om, at skiftet til mere miljøvenlige og effektive nul-emissions-biler vil forbedre luftkvaliteten og reducere støjniveauet.

”Udvikling af elbilsteknologi vil fortsat være et kerneområdet for Nissan. Ved at kombinere al vores pioner udvikling inden for elbilsteknologier med øvrige innovative teknologier, er Nissan godt på vej mod en nul-emissions fremtid inden for bil transport. De nye teknologier, vi udvikler, gør mobiliteten sikrere, renere, mere forbundet og sjovere. Det er styrken ved innovation. Og hvad du kan forvente fra Nissan,” udtalte Nissans President og CEO Carlos Ghosn.

Nissan vil fortsat arbejde mod et nul-emissions samfund ved videre udvikling og udbredelse af elbiler samt øvrige innovationer, der benytter elbilsrelateret teknologi.