DEN NYE NISSAN NP300 NAVARA SÆTTER NYE STANDARDER FOR PICK-UP KVALITET

  • Nissans fabrik i Barcelona skal producere den helt nye Nissan NP300 Navara
  • En investering på 80 millioner euro bærer frugt med en fornyet produktionslinje
  • Den nye pickup bliver den første Nissan varebil, som er omfattet af den nye garanti på 5 år

Den nye Nissan Navara hævet standarden for kvalitet og præstationer. Den er nu klar til lancering på koncernens fabrik i Barcelona.

 

Med brug af 4x4-erfaringerne fra Nissans spanske produktionssteder er den nye NP300 Navara blevet fintunet til de europæiske kunder, og den vil blive produceret på en fornyet produktionslinje i Barcelona.

 

Under et besøg på fabrikken i dag førte Paul Willcox, Chairman hos Nissan Europe, an i den traditionelle japanske Daruma-ceremoni for at markere iværksættelsen af investeringen på 80 millioner euro i produktionen af NP300 Navara, som også er den første Nissan varebil, der bliver omfattet af Nissans nye varebilsgaranti på 5 år.

 

Willcox udtalte følgende: "Med 80 års erfaring i produktion af pickup-biler får den nye NP300 Navara offroad-egenskaber, holdbarhed og lastkapacitet, som du ville forvente ud fra bilens navn. 

"Hvad der gør den komplet opdaterede NP300 Navara helt unik, er køreoplevelsen, stilen og komforten, som den arver fra Nissans crossover-modeller – f.eks. Qashqai, Juke og X-Trail.

 

"Med ekspertisen fra vores team i Spanien, en totalt renoveret produktionslinje i Barcelona og vores nye varebilsgaranti på 5 år er NP300 Navara endnu et bevis på, at Nissans kvalitet aldrig har været bedre. 

Den nye NP300 Navara er produceret til det europæiske marked hos Nissans Technical Centre (NTCE) i Barcelona, hvor teamet udviklede den nye 2,3-liters dCi-motor og tilpassede støj, vibrationer, styretøj, undervogn og bremser til de europæiske kunder.

 

Det spanske teams bidrag til den nye pickup omfatter også produktionen af dele som f.eks. styrespindler, bremseskiver og -tromler på fabrikken i Cantabria. 

Produktionen af den nye NP300 Navara til Nissan i Barcelona efterfølges af nye pickup-biler på 1 ton til både Renault og Mercedes Benz, og alle bilerne får næsten samme konstruktion. 

Fabrikken i Barcelona har kapacitet til at producere ca. 120.000 biler om året til de tre mærker, hvilket svarer til 1.000 nye arbejdspladser, når produktionskapaciteten udnyttes fuldt ud.

Frank Torres, Managing Director og Vice President for Nissan Spanish Industrial Operations, tilføjede:  "Den nye produktrække i Barcelona peger mod en bæredygtig fremtid for fabrikken og hjælper os frem mod vores målsætning om at producere 200.000 biler om året.

"På 17 måneder har vi lanceret tre biler i Spanien med succes. Og mens den kvalitet, som fabrikken leverer, fortsætter med at blive bedre, skal vi til at starte produktionen af den fjerde model – den nye NP300 Navara.

"Den vil ikke blot sætte standarden for pickup-segmentet, den signalerer også starten på vores udvikling frem imod at blive en fabrik i premiumklassen".