NISSAN UDFORDRER I ØRESUND ELECTRIC CAR RALLY

  • Nissan er for fjerde år i træk hovedsponsor for OECR
  • Et unikt dansk-svensk elbilsrally
  • Nissan viser sin 7 sæders elbil Evalia
  • Demonstration af Nissans "Vehicle-to-home" teknologi

Lørdag den 19. september går startskuddet for Øresund Electric Car Rally (OECR). Nissan er for fjerde gang hovedsponsor for løbet.

 

Nissan deltager selv med to elbiler - en LEAF og en 7-sæders Evalia. Idéen med at stille op i rallyet er at vise elbilens mange fordele og at få fokus på de spørgsmål, der stadig er vedrørende opladning og infrastruktur.

 

"Vi ser det som en mulighed for sammen de øvrige aktører på markedet at vise privatpersoner, firmaer og offentlige interessenter de mange fordele og valgmuligheder, der rent faktisk er i forbindelse med kørsel i elbiler", udtaler Alexandra Österplan, som er kommunikationschef for Nissan i Sverige.

 

En energieffektiv weekend uden udstødning 

Starten går på Frederiksbergs Rådhusplads i København lørdag formiddag. Efter en tur gennem Sjælland og den vestlige del af Skåne med ophold i Helsingør og Helsingborg ender bilerne i mål i Malmø søndag eftermiddag. Løbet er åbent for alle moderne elbiler og plug-in hybrider. Målstregen for løbet findes på Stortoget i Malmø, hvor såvel løbsdeltagere og andre interesserede har mulighed for at besøge elbilsudstillingen.

 

Vehicle-to-home - et unikt system for Nissan LEAF ejere 

Om søndagen vil Nissan tilbyde testkørsler i deres elbiler samt demontrere deres "Vehicle-to-home" teknologi. Et unikt system, hvor Nissan LEAF ejere kan forsynes med strøm hentet direkte fra bilens batteri.