NISSAN STRAMMER GREBET OM CROSSOVER-SEGMENTET, MENS SUCCESHISTORIEN FORTSÆTTER

  • Anden generation af Qashqai når milepælen med 500.000 producerede biler på rekordtid
  • Juke fejrer fem år i spidsen for segmentet for kompakte crossover-biler
  • Den nye generation af X-Trail fejrer sin første fødselsdag med en ny 1.6 DIG-T 163-motorvariant
  • Nissans crossover-teknologi, inklusive Around View Monitor, fortsætter med at sætte nye standarder
  • Nissan Gripz Konceptbilen giver et fingerpeg om Nissans crossover-fremtid

Nissan fortsætter med at udbygge sin førerposition i crossover-segmentet, mens mærket fejrer en række udviklinger og jubilæer i løbet af 2015. 

11 år efter, at den første Qashqai-konceptbil indledte en ny ære for design af familiebiler, er Nissans crossover-biler blevet prisbelønnede og det foretrukne valg i alle de segmenter på markedet, som de optræder i. Fra den mest solgte kompakte crossover Juke til den eventyrlystne, 7-sæders X-Trail - Nissans crossover-biler fortsætter med at bane vejen for andre. 

Den nye Qashqai når en halv million     

I kraft af stor global efterspørgsel og et støt stigende antal anerkendelser sætter Nissan igen ny produktions- og salgsrekord med anden generation af Qashqai. Selv om den først kom på markedet for 21 måneder siden, har den nye Qashqai allerede nået en halv million eksemplarer, da model nr. 500.000 rullede ud fra produktionslinjen på fabrikken i Sunderland tidligere på måneden.

Siden starten på produktionen i 2014 er der blevet bygget en ny Qashqai for hver 62 sek. - eller 58 stk. i timen - på fabrikkens produktionslinje. Qashqais sammensætning af kvalitet, design og teknologi gør den til den mest solgte crossover i Europa.

Juke fejrer fem år i spidsen 

Og det er ikke kun Qashqai, der kan fejre milepæle i 2015. Nissan Juke fortsætter med at konsolidere sin position som Europas mest populære kompakte crossover - præcis fem år efter produktionsstarten.

Juke fik en omfattende opfriskning i 2014 med en række design- og konstruktionsmæssige opgraderinger. Og den er vokset til at blive mærkets næstmest solgte model efter Qashqai, samtidig med at den fortsætter med at tiltrække købere med sit modige look, høje teknologiske niveau og gode værdi for pengene. 

I løbet af de fem års produktion er Juke med succes gået ind på den sportslige arena med opmærksomhedsskabende, rekordbrydende modeller som eksempelvis Juke NISMO RS og den fantastiske Juke-R-konceptbil, som tilfører modelrækken en anderledes og sportslig dimension. Juke-R og dens seneste efterfølger Juke-R 2.0 er begge udstyret med en 3,8-liters turboladet V6-motor fra GT-R, og de viser på bedste vis Nissans passion for innovation og køreglæde.

Med annonceringen af, at den næste generation skal produceres på Nissans fabrik i Sunderland i Storbritannien, fortsætter Juke med at understrege mærkets dedikerede tilgang til nytænkende ingeniørkunst, fremstillingskvalitet og crossover-klasse.  

X-Trail bliver stærkere og stærkere

Efter lanceringen for kun lidt over 1 år siden kan Nissans nyeste crossover - den eventyrlystne X-Trail - fejre sin første fødselsdag med det mest omfattende modeludvalg nogensinde.

 

Med introduktionen af en ny 1,6-liters DIG-T 163-benzinmotor byder modelprogrammet for den nye X-Trail på et større udvalg til køberne. Den nye 1,6-liters DIG-T-model fås med forhjulstræk og omfatter en række brændstofbesparende teknologier udviklet af Nissan og konstrueret til at holde driftsomkostningerne nede for køberne. Med CO2-emissioner på blot 145 g/km og en brændstoføkonomi på 12,7 km/l understreger den Nissans engagement for at levere nytænkning til en overkommelig pris.

Crossover-teknologi - indført af Nissan og stadig banebrydende

Nissans banebrydende tilgang til kvalitet og teknologi har været medvirkende til at gøre topmoderne systemer og førerassistenter tilgængelige for millioner af bilister i løbet af det seneste årti. Selv om konkurrerende producenter har forsøgt at tilbyde teknologier med tilsvarende funktionaliteter, er ingen lykkedes med at matche Nissan, når det gælder nem integrering, enkelthed og økonomisk tilgængelighed. 

Blandt de mange markante funktioner, som fortsætter med at høste anerkendelse i branchen og få ros fra køberne, er Nissans Around View Monitor (AVM) med Moving Object Detection (MOD). Førstnævnte er konstrueret til at hjælpe i forbindelse med parkering og giver føreren et overblik over bilen i fugleperspektiv, f.eks. når bilen skal manøvreres ind i en parkeringsbås. Moving Object Detection giver ekstra sikkerhed ved at komme med en advarsel, hvis noget kommer i vejen for bilen, når den er i bevægelse. Ved at registrere bevægelige objekter rundt om bilen og advare føreren øger denne teknologi sikkerheden, når man skal køre ud fra en parkeringsbås, og hjælper føreren med bedre overblik over omgivelserne. Begge disse avancerede teknologier er tilgængelige i alle Nissans crossover-modeller (og i andre modeller) og fortsætter med at sætte nye standarder for anvendelighed og værdi. 

Fremtiden - udviklingen af næste generations crossover-design

Nissan ved, at en modig og nytænkende tankegang er centrale elementer for udviklingen af crossover-biler. Derfor flytter mærket igen grænserne med Nissan Gripz konceptbilen - en bil, som viser Nissans passion for at omskrive reglerne. Med en kombination af et radikalt udseende og en dramatisk eventyrlyst tager Nissan Gripz designet af konceptbiler i en ny og spændende retning.

Nissan Gripz konceptbilen introducerer ikke kun det nye "emotional geometry"-designsprog, den viser også design- og konstruktionsmæssige muligheder for fremtidens kompakte crossover. Nissan Gripz konceptbilen er udstyret med en seriehybrid-el-drivlinje og har en 2+2-konstruktion. Den blander på perfekt vis evnerne og de praktiske egenskaber fra en traditionel kompakt crossover med køreglæden og præstationerne fra en sportsvogn.