NY REVOLUTION INDEN FOR ELBILER: LEAF 2016 HAR EN RÆKKEVIDDE PÅ 250 KM

  • LEAFs rækkevidde forøges med 26% - nu op til 250 km på en enkelt opladning
  • Nissan er igen pioner med LEAF, der er den første bil i segmentet med et 30 kWh-batteri
  • Markante opdateringer af batteriet forbedrer ydelsen
  • Længere rækkevidde er overskriften for modelår 2016, som styrker Nissans førerposition yderligere
  • Nyt NissanConnect EV-infotainmentsystem med flere funktioner
  • Opdateret udvendigt design med ændrede detaljer og en nye farvemuligheder

Nissan rykker igen grænserne for de praktiske egenskaber og opfattelsen af elbiler med introduktionen af en opdateret Nissan LEAF, som har en rækkevidde på op til 250 km, og dermed lægger afstand til konkurrenterne i segmentet.

 

Den gode nyhed er blevet mulig i forbindelse med et nyt 30 kWh-batteri. Det nye batteri er vigtigste element blandt de opdateringer, der kommer med LEAF 30kWh, og vil forstærke positionen for verdens mest solgte elbil, som oven i købet giver mest værdi for pengene. Sammen med de design-, teknologi- og konstruktionsmæssige opdateringer vil den længere rækkevidde give LEAF endnu større appeal og gøre den til et endnu bedre alternativ til biler med forbrændingsmotor - en cementering af LEAFs position som verdens bedste elbil. 

 

Paul Willcox, som er Chairman hos Nissan Europe udtalte følgende: "LEAF, verdens mest solgte elbil, er lige blevet endnu bedre. En rækkevidde på op til 250 km åbner elbilsuniverset for tusindvis af førere i Europa, der før har været usikre på, om en elbil var det rigtige for dem. Den ekstra rækkevidde vil gøre LEAF til et nemt førstevalg for mange flere bilister".

 

Nyt batteri, ny teknologi, samme enkle anvendelighed 

Det nye 30 kWh-batteri i LEAF giver længere rækkevidde, uden at det går ud over pladsen i bilen. Batteriet, som fås til udstyrsversionerne Acenta og Tekna, har præcis samme udvendige mål som det nuværende 24 kWh-batteri og vejer kun 21 kg mere. Resultatet? En bil, som kører væsentligt længere, og som har samme praktiske egenskaber og anvendelighed som de hidtidige udgaver.

 

Nøglen til det nye batteris højere effekt ligger i en opdatering af batteriets interne konstruktion og kemi. Anvendelsen af kulstof, nitrogen og magnesium til elektroderne øger effekten, og det samme gør en ændring af cellernes konstruktion. Nissan er så sikker på det nye batteris effekt og driftssikkerhed, at det nye 30 kWh-batteris kapacitet vil være omfattet af en garanti på 8 år/160.000 km. 

 

Opladningen af det nye 30 kWh-batteri til LEAF foregår ligeså nemt og problemfrit som med det nuværende 24 kWh-batteri. Som det er tilfældet med den nuværende LEAF, vil kunderne kunne oplade bilen hjemme, ved offentlige ladestationer eller fra det hurtigt voksende netværk af lynopladere (3-faset, 400 V) i Europa - det bedste elbilsnetværk, der findes.

 

Ny it-teknologi giver ejerene endnu større control

En af de mest roste og nyttige funktioner i LEAF er, at bilen kan interagere med og fjernbetjenes af ejeren via NissanConnect EV. Ejere over hele verden brugt denne avancerede smartphone-kompatible funktion til at gøre livet endnu lettere ved at kunne tjekke funktioner om opladningsstatus samt at kunne forvarme kabinen på de kolde vinterdage. NissanConnect EV giver ikke kun mere komfort, men forbedrer også bilens rækkevidde takket være evnen til at forvarme eller afkøle kabinen uden at bruge strøm fra batteriet.

 

I LEAF 30kWh er denne unikke teknologi blevet opdateret med et nyt NissanConnect EV-system, som erstatter det tidligere Carwings-system. Alle de roste elementer fra det originale system bibeholdes, og samtidig introduceres nye funktioner, lettere aktivering og et nyt design.

 

En af de mange fordele ved det nye NissanConnect EV-system er det nye opladningskort, som oplyser, hvilke opladere der er ledige og hvilke, der er i brug. Systemet er beregnet til nem integrering med den nye generation af NissanConnect EV-infotainmentsystemet og har et komplet nyt navigationssystem, vedligeholdelsesmeddelelser og en car finder-funktion. 

 

LEAF modelår 2016 - verdens mest populære elbil i en endnu bedre udgave

Alle Acenta- og Tekna-versioner af LEAF 30kWh er udstyret med den nyeste generation af mærkets meget roste NissanConnect EV-infotainmentsystem. Foruden et nyt interface og digital radiomodtager har den også en højtydende 7" touchscreen, hvor ejerne kan zoome ind og ud på kort og skifte mellem menuer ved at bevæge fingrene på skærmen.

LEAF 30kWh får også en række diskrete udvendige ændringer - inkl. et nyt tag samt muligheden for at vælge den nye farve Bronze.

Produktionen af LEAF med 30 kWh batteri vil også ske på Nissans fabrik i Sunderland, UK med salgsstart i januar 2016. Prisen på LEAF med det nye 30 kWh batteri bliver ca. kr. 15.000 højere end udgaven med 24 kWh batteri. Komplet prisliste bliver offentliggjort tættere på salgsstarten. 

*           NEDC (New European Driving Cycle) tallet skal godkendes