FREMTIDENS TANKSTATION: NISSAN OG FOSTER + PARTNERS LADER OP MED EN DRISTIG NY VISION

Elbilspioneren Nissan samarbejder med de verdenskendte arkitekter Foster + Partners om at nytænke fremtidens tankstation 

• Konceptet udforsker, hvordan nul-emissions-teknologi får indflydelse på fremtidens design 

• Det endelige koncept bliver præsenteret senere i år 

• I 2020 vil der være næsten 1 millioner elbiler på vejene

Nissans urokkelige vision om renere, mere sikker og mere brugervenlig biltrafik tager et nyt markant skridt fremad med annonceringen af et unikt projekt om design og udvikling af fremtidens tankstation i samarbejde med de velkendte internationale arkitekter Foster + Partners.

 

Projektet forener to de mærker, som er berømte for deres nytænkende design og ønske om at udfordre normerne. Sammen vil de give et fascinerende indblik i, hvordan tankstationer tilpasser sig i en verden, der ændrer sig lynhurtigt. 

Som den ubestridte leder og markedsekspert inden for konstruktion, udvikling og produktion af elbiler er Nissan den helt rette til at udarbejde en vision for fremtidens tankstation. Mærket anerkender, at fremtidens lade-infrastruktur udgør den perfekte mulighed for at interagere og engagere sig med lokale miljøer på en nytænkende måde. 

Behovet for et bæredygtigt og nytænkende netværk i forbindelse med ladning bliver mere og mere afgørende, nu hvor markedet skifter i retning af alternative energikilder som strøm. 

Konceptet vil få sit ståsted i centrum af en verden, hvor det handler om nul-emissions-samfund, opkoblede fællesskaber, selvkørende biler og internettet. Det vil fremvise en række fordele ved et gennemtænkt elbilsøkosystem - ikke blot når det gælder mobilitet, men med henblik på at udnytte potentialet ved batterilagring og bil-til-elnet-systemer.

Nissan vil arbejde tæt sammen med Foster + Partners i de kommende måneder for at præsentere visionen for fremtidens tankstation senere i år.

David Nelson, som er Head of Design hos Foster + Partners, udtaler: "Målet med vores samarbejde med Nissan er at fremhæve omfanget af den udfordring, vi står overfor, når det gælder om at udvikle vores byer i tråd med udviklingen. Nye teknologier, alternative brændstoftyper og skiftende trends i samfundet har alt sammen en enorm indflydelse på den måde, vi kommer rundt på."

 "Det er åbenlyst, at elbiler bliver en stor del af det urbane landskab, og det giver en spændende mulighed for at nytænke fremtidens tankstation - en ny tilgang til designet vil skabe en mere integreret og fælles rolle i vores små og store byer. Som den førende virksomhed på markedet for elbiler har Nissan været altafgørende med hensyn til at give indblik i, hvordan fremtidens bilister vil interagere med de faste omgivelser." 

Jean-Pierre Diernaz, som er Director of Electric Vehicles hos Nissan, udtalte: "Vores nuværende model for lade-infrastruktur er allerede ved at være forældet og går en usikker fremtid i møde, med mindre den hurtigt tilpasser sig til at understøtte forbrugernes skiftende behov. I 2020 forventes der at være næsten 1 millioner elbiler på vejene, så det er essentielt, at infrastrukturen er på plads til at understøtte denne vækst. 

Dette initiativ vil tage de første skridt mod at undersøge det brede mobilitetslandskab og nytænke fremtidens mobilitet og forberede vores byer på en mere bæredygtig fremtid."

Samarbejdet om at skabe en anderledes ny vision for tankstationer er opstået i takt med, at elbilernes popularitet fortsætter med at stige. Salget af Nissan elbiler steg med 33 % i 2014 og fortsætter med at vokse - også på baggrund af den igangværende kamp om at forbedre luftkvaliteten i storbyerne. Indpasningen af elbiler har nået et kritisk punkt, og prognoser forudser, at den nuværende vækstrate kun vil blive øget yderligere. 

Nissan har været pioner i arbejdet med at levere nul-emissions-teknologi til masseproduktion. I 2010 var lanceringen af Nissan LEAF - den første masseproducerede 100 % eldrevne bil til hele verden - en revolution i bilbranchen. Med en markedsandel på næsten 50 % i segmentet for nul-emissions-biler er den stadig historiens mest solgte elbil. 

Du kan få flere informationer om Nissans produkter, serviceydelser og mærkets arbejde for bæredygtig mobilitet på hjemmesiden www.nissan.eu/experience-nissan.html