OEM’ER VIL UDVIKLE FUNDAMENT TIL EN INFRASTRUKTUR FOR ET OPLADNINGSSYSTEM TIL ELBILER

Renault-Nissan alliancen, PSA Peugeot Citroën og Mitsubishi Motors har annonceret, at de har besluttet sig for at udvikle og fremme det tekniske fundament for en ensretning af offentligt opladningsudstyr til elbiler i Europa baseret på det eksisterende mærke "EV Ready®", som oprindeligt blev lanceret af Renault og Schneider Electric.

 

EV READY har til formål at sikre den indbyrdes kompatibilitet mellem infrastrukturen for et opladningssystem til elbiler og elektriske og genopladelige hybridbiler på det europæiske marked ved hjælp af et ensartet program, der skal leve op til de krav, som der - ud over de eksisterende standarder - skal leves op til. Mens man fra OEM'ernes side holder et vågent øje med fremskridtene inden for den igangværende udvikling af IEC61851-1 ed2.1, er det samtidigt OEM'ernes mål at fuldføre udviklingen og formaliseringen af certificeringskravene. Valideringssystemet vil blive beskrevet i nærmere detaljer i løbet af de kommende måneder.

 

Hensigten med "EV Ready®", som blev lanceret i juni 2010, var allerede fra begyndelsen, at det skulle være tilgængeligt for et større publikum, og at det skulle blive en anerkendt standard på området for opladningssystemer til elbiler. Teknisk set spænder "EV Ready®" fra lavspændingstransformere til elbiler.

 

Samtidig har konceptet et stærkt fokus på økonomisk præstationsevne og sigter mod fortsat at være åben for nye innovationer og fremtidige udviklinger af enhver art.

 

Allerede i dag arbejder over 60 europæiske virksomheder - lige fra leverandører af energi, netværksoperatører og leverandører og installatører af opladningsstationer på at udvikle og indføre "EV Ready®" - og flere virksomheder skal være velkomne.

 

Valideringssystemet er på nuværende tidspunkt baseret på en kombination af, at man selv erklærer overensstemmelsen og en rutinekontrol af kompatibiliteten med biler. Og allerede nu har man påtænkt sig i nær fremtid at gå over til tredjepartskontrol baseret på international kontrol af overensstemmelse foretaget af et akkrediteret laboratorium.