NISSAN X-TRAIL BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIV MED 1,6 DIG-T BENZINMOTOR

  • Nissan tilbyder nu X-Trail med den nye 1,6-liters DIG-T-benzinmotor med 163 hk 
  • Priserne starter ved kr. 333.900 inklusiv safetypack m.m.
  • Den avancerede turbomotor kombinerer præstationer, brændstofeffektivitet og et lavt niveau af emissioner
  • Motoren er nu tilgængelig til alle X-Trail-modelvarianter

Nissan udvider udbuddet af mærkets prisbelønnede X-Trail med en ny 1,6-liters DIG-T benzinmotor med 163 hk - en af de mest brændstofeffektive benzinmotorer i klassen. Den nye motorvariant supplerer den eksisterende 1,6-liters dCi-dieselmotor med 130 hk, som allerede er meget populær blandt kunderne.  Priserne starter ved kr. 333.900, hvilket er 42.000 kr. under dieseludgaven.

 

Motoren har avanceret turboteknologi med skarpe præstationer, få CO2-emissioner og en fremragende brændstoføkonomi. Den opfylder de nyeste europæiske Euro6-emissionsstandarder, der træder i kraft til september, og brændstofforbruget for Visia- og Acenta-versionerne er imponerende 16,1 km/l*, mens CO2-emissionerne blot udgør 145 g/km. Hvad angår præstationerne, kan den nye X-Trail DIG-T accelerere fra 0-100 km/h på 9,7 sek., og tophastigheden er 200 km/h.

 

Ydelsen er 163 hk ved 5.600 omdr./min. med et drejningsmoment på 240 Nm, som er til rådighed fra 2.000-4.000 omdr./min. Den tilbydes kun i kombination med forhjulstræk, og den har en 6-trins manuel gearkasse som standard. Den effektive motor gør X-Trail klar til eventyr med en anhængervægt på 1.800 kg**.

 

Disse flotte tal er et udtryk for Nissans filosofi om downsizing og beviser, at en høj slagvolumen ikke er nødvendig for at få hurtig acceleration og fleksibilitet i de enkelte gear. 

 

Som alle de andre motorer i Nissans succesfulde crossover-modelrække er den nye DIG-T 163 forsynet med start-stop-system, og den leverer behagelige og kvalitetsprægede køregenskaber med god respons, som Nissans kunder er blevet vant til.  De praktiske egenskaber er også intakte med X-Trails siddekomfort - klassens bedste - med 2. sæderække, der som standardudstyr kan forskydes og har justerbare ryglæn.

 

Den nye benzindrevne X-Trail kan forudbestilles nu og kommer til salg hos Nissan forhandlerne i Danmark fra september. Motoren kan fås til alle udstyrsvarianter. Syv sæder kan tilkøbes til Acenta- og Tekna-versionerne i kombination med panoramatag til en merpris på blot kr. 16.000. Det betyder altså, at indstigningsprisen for en X-trail med 7 sæder (inkl. safety pack m.m.) er kr. 374.900.

* Tallet gælder for modeller med 17" aluminiumsfælge. Tallet for X-Trail DIG-T 163 med 19" aluminiumsfælge er 15,6 km/l.

** Anhængervægten er testet på en 12 % stigning.