I NORGE HAR NISSAN & PROXLL AS UDVIKLET EN OPLADNINGSPAKKE TIL HJEMMEBRUG TIL DEN 100 % …

Til Nissan LEAF-ejerne i Norge er der blevet udviklet en opladningspakke til hjemmebrug. Dette er udviklet for at sikre, at de kan oplade deres 100 % eldrevne bil så effektivt og sikkert som muligt. Systemet er blevet udviklet i samarbejde med Proxll AS, som er Nissans autoriserede Electric Mobility Operator (EMO).

Denne ladestation - som overholder al nuværende lovgivning i Norge og er autoriseret af Nissan - kan levere en komplet opladning ved 16 ampere på mindre end 8 timer. Ladestationen vil kunne købes hos alle Nissan elbilsforhandlere for 16.499 NOK inklusive installation og moms. Kunderne kan også vælge en fleksibel finansieringsaftale, som giver dem adgang til ladestationen fra kun 499 NOK om måneden, eksklusive udgifter til installation.

Kunderne vil sammen med deres prisbelønnede Nissan LEAF få leveret en velkomstpakke fra Elbil, som er Norges organisation for elbilsejere. Pakken indeholder en nøgle, der giver adgang til mere end 2.000 offentlige ladestationer over hele landet, plus grønne certifikater, som sikrer CO2-fri drift af elbilen i 10.000 km.

"Denne komfortable løsning til elektrisk mobilitet er et vigtigt skridt i introduktionen af Nissan LEAF i Norge. Takket være det omfattende tilbud, som er udviklet i samarbejde med Proxll AS, kan Nissan LEAF-ejere nyde den samme frihed som ejere af konventionelle biler. Norge tilbyder også mange andre fordele til ejere af elbiler som fx gratis parkering", sagde Guillaume Cartier, som er Managing Director hos Nissan Nordic Europe Oy.

Ordrebøgerne, til den nuværende Årets bil i Europa og Årets bil i verden, åbnes i september hos udvalgte Nissan elbilsforhandlere. Navnene på de enkelte forhandlere vil blive offentliggjort snarest. Nissan LEAF vil koste 255.000 NOK inklusive batteriet, som drager fordel af en garanti på 5 år/100.000 km. Nissan LEAF er fritaget for engangs-bilafgifter og moms. Den femdørs familie-hatchback har masser af udstyr som fx aircondition, navigationssystem, parkeringskamera, stik til lynopladning og en innovativ smartphone-opkobling, som gør det muligt for brugerne at opvarme eller afkøle bilens kabine via mobiltelefonen, hvilket giver en mere effektiv styring af rækkevidden.

Bilen har også følgende udstyr, som er specielt egnet til klimaet i de nordiske lande:
Opvarmede forsæder
Opvarmede bagsæder
Opvarmede sidespejle
Opvarmet rat
System til opvarmning af batteriet
Nissan LEAF har for nylig opnået de maksimale fem stjerner i European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), hvilket betyder, at den er en af de sikreste biler på de europæiske veje.

Om Nissan i Europa
Nissan beskæftiger ca. 12.400 personer i Europa. Nissans aktiviteter spænder fra design, research og udvikling til produktion, logistik, salg og marketing. I 2008 solgte selskabet 530.000 køretøjer i 40 forskellige vest- og østeuropæiske markeder, inklusive Rusland. Nissan har i samme periode produceret næsten 450.000 køretøjer på sine spanske og britiske fabrikker.

Nissan Nordic Europe Ltd. er Nissans import- og marketingorganisation, der opererer i Finland, Sverige, Norge og Danmark og også Estland, Letland og Litauen. Selskabet har base i Espoo i Finland og beskæftiger ca. 165 mennesker.

Om Proxll AS:
Proxll AS er en mangeårig virksomhed, der fungerer som leverandør i elbranchen, og i 2010 fejrede virksomheden sit 100 års jubilæum ved at opsætte 150 ladestationer til elbiler i den norske hovedstad. Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1910 af iværksætteren Francis Sønnichsen og begyndte med at opsætte mindre kraftværker i landlige områder, før den gjorde sit indtog på området for bilbatterier.

Virksomheden ændrede navn fra SønnicoTeknikk til Proxll AS i 2006 og er i dag blandt de førende leverandører af miljøvenlige løsninger til transport og kommunikation, elvarme til industrien, sikkerhedsprodukter til byggebranchen og værktøj til det professionelle marked.