RENAULT-NISSAN ALLIANCEN ER OFFICIEL BILPARTNER VED COP21 I PARIS

Renault-Nissan Alliancen har netop underskrevet en partnerskabs aftale med FN vedrørende den 21. årlige Conference of Parties (COP21 - som vi havde i København tilbage i 2009).

Renault - Nissan Alliancen, der er verdens førende, når det kommer til elbiler, stiller en flåde af ikke mindre end 200 elbiler til rådighed for FN's COP 21 klimakonference i Paris.

Alle delegerede vil fra den 30. november til den 11. december, hvor konferencen finder sted, blive transporteret i elektriske biler fra Nissan og Renault. Det er første gang, at FN anvender elbiler til hele deres flåde i forbindelse med et topmøde.

 

Mere end 20.000 deltagere fra 195 lande forventes til det årlige klimatopmøde. Målet med klimakonferencen er at have en ny klimaaftale på plads i slutningen af 2015, og have etableret den grønne klimafond, der skal hjælpe udviklingslandene med udvikling samtidig med, at de reducerer påvirkningen på miljøet.

 

"Vi er glade for at kunne offentliggøre, at Renault - Nissan Alliancen er en officiel partner ved COP 21 i Paris. Alliancens flåde af 100 % elektriske biler vil medvirke til at nå vores mål om et CO2 neutralt topmøde. Elektriske bilers teknologi medvirker effektivt til at reducere drivhusgasserne i transportsektoren," sagde Laurent Fabius, Udenrigsminister i Frankrig og præsident for COP21.

 

Hans udtalelser blev suppleret af Carlos Ghosn - CEO hos Renault og Nissan: "Elektriske bilers teknologi er en effektiv løsning på kravet om billig og praktisk transport. Løsningen med elbiler har en positiv effekt på både det globale klima og på luftkvaliteten i vores byer", sagde Carlos Ghosn - CEO i Renault-Nissan Alliance og tilføjede: "Det er på tide, at vi forøger hastigheden i skiftet til 0-emission ved at arbejde sammen med alle de partnere, der involveret"

 

Den elektriske flåde under COP 21 vil bestå af Nissan LEAF, 7 sæders versionen af Nissan e-NV200, Renault ZOE, Renault Kangoo Z.E. van og Renault Fluence Z.E. Flåden vil være i stand til at transportere de delegerede døgnets 24 timer - syv dage om ugen.

 

Renault-Nissan Alliancen vil desuden arbejde med virksomheder i Frankrig for at etablere et netværk af hele 50 ladestandere, der alle leverer 100 grøn energi. En del af disse standere vil være quick charging, som er i stand til at oplade elbilerne fra 0-80 % på 30 minutter.

Fakta: Renault-Nissan Alliancen: Førende i salget af elbiler.

Renault-Nissan Alliance er den førende bilproducent når det kommer til elbiler. Renault-Nissan er den eneste bilproducent med en hel modelrække af elbiler. Siden 2010, hvor Nissan LEAF, som alliancens første elbil kom til salg, er der solgt 238.000 elbiler fra Renault og Nissan. Globalt sælger Renault-Nissan halvdelen af alle elektriske biler.