BAGERI BLIVER CO2-NEUTRALT MED EN HJÆLPENDE HÅND FRA NISSAN

  • Lokalt tysk bageri køber komplet eldreven flåde for at kunne foretage emissionsfri udbringninger 
  • "Ihr Bäcker Schüren" slutter sig til Nissan e4business-program 
  • Hver eneste dag, syv dage om ugen bliver mere end 10.000 rundstykker bragt ud med eldrevne Nissan e-NV200 varebiler 

"Ihr Bäcker Schüren" kan nu for første gang nogensinde erklære sig 100 % CO2-neutral takket være bageriets nye flåde med Nissan e-NV200 eldrevne varebiler. Udbringningerne fra bagerierne, der beskæftiger 200 medarbejdere fordelt på 18 afdelinger, koster nærmest ingenting takket være den gratis strøm, der udvindes via bygningens solcellepaneler.

 

I 2010 foretog den lokale tyske bager Roland M Schüren en omlægning af sin bagerforretning, der betød, at CO2-emissionerne blev reduceret med 91 procent, og der blev opnået en energibesparelse tæt på 50 procent. I 2013 renoverede han bygningen yderligere med henblik på at opnå status som en "plus-energy"-bygning. Anvendelse af solcellepaneler på bageriets tag har gjort det muligt for forretningen at kunne bruge 100 procent vedvarende energi. 

Med over 10.000 rundstykker, som hver dag skal bringes ud, var det eneste, der manglede, en flåde med eldrevne varebiler. Derfor købte Schüren, som er bagermester og har en kandidatgrad i virksomhedsledelse, tre Nissan e-NV200 varebiler, der kombinerer klassens bedste varerumsplads fra NV200 med Nissan LEAF - verdens mest solgte eldrevne bil. e-NV200 har en rækkevidde på op til 170 km pr. opladning, udleder ingen miljøskadelige stoffer og er stort set lydløs.

"De tre e-NV200-biler passer perfekt til vores bæredygtige holdning," siger Schüren. "Vi producerer mere elektricitet, end vi forbruger på bageriet, og den overskydende elektricitet kan dermed bruges til at give strøm til opladningsstationerne til vores elbiler. Også blandt vores kunder har bilerne vakt opsigt. Der er forbipasserende, som krydser vejen for at se bilerne og vores ladestationer helt tæt på."

Pionerbageriet er medlem af det innovative Nissan e4Business-program, som hjælper små og mellemstore virksomheder rundt om i Europa med at maksimere deres potentiale og holde deres omkostninger på et så lavt niveau som muligt ved at introducere dem for fordelene ved at implementere Nissan elbiler i deres virksomhedsflåder og forretningsmodeller.

Bageriets målsætning er at kunne blive 100 procent CO2-frit. Takket være bilens unikke mulighed for også at kunne hente strøm fra batteriet til andre formål, håber Schüren i nærmeste fremtid at kunne lagre strøm om natten ved anvendelse af bilens batterier. Der vil således være energi til rådighed til anvendelse i dagtimerne, når efterspørgslen efter bageriets produkter topper. Dermed vil varebilen kunne tilbyde en vedvarende energikilde og samtidig sikre, at transporten er helt emissionsfri.

For at sikre at alle kunder modtager deres bestillinger til tiden, har Nissan opstillet en CHAdeMO-lynoplader til de tre biler på virksomhedens område. Nacer Boussouf, der arbejder som chauffør i udbringningsbilerne, er fuld af begejstring. "Det er bare så afslappet at køre, og det er også meget mere støjsvagt - selv når trafikken er tæt. Om morgenen starter jeg på udbringningen fra Düsseldorf, hvorefter jeg returnerer til basen for at foretage en lynopladning på en halv time. Og derefter sætter jeg så retning mod Wuppertal. Vi bruger elbilerne tre gange om dagen uden at udsende så meget som et gram CO2".

"Ihr Bäcker Schüren" er en af de virksomheder, som senest har sluttet sig til den voksende elbilsrevolution rundt om i Europa ved at tage Nissan elbiler ind i deres flåde. Nissan LEAF og e-NV200 bruges i øjeblikket af virksomheder over hele Europa til en lang række forskellige anvendelsesformål i alle mulige tænkelige omgivelser, fra små kystbyer som St. Austell i Storbritannien til travle havnebyer som Rotterdam.

Du kan se flere oplysninger på: http://www.nissan.eu/experience-nissan.html