SELVLYSENDE LEAF SKABER ET HELT UNIKT SELVLYSENDE MALERI

  • Nissan LEAF i "selvlysende" udgave er med til at skabe et enormt selvlysende maleri
  • Kunstneren Ian Cook fra Popbangcolour brugte dækkene på LEAF-modellen til at påføre den selvlysende lak på lærredets overflade
  • Det tog 61 timer at lave det 207,68 m2 store maleri, og arbejdet krævedes 60 l selvlysende maling
  • Se filmen her.

Nissan har skabt et helt unikt stykke kunst ved hjæl af en selvlysende LEAF, som er anvendt til at male et 207,68 m2 stort selvportræt.

Maleriet, som viser fronten af en Nissan LEAF, er skabt af den uortodokse motorkunstner Ian Cook fra Popbangcolour. Ian,  der normalt arbejder med radiostyrede biler, var hurtig til at tage imod Nissans udfordring med dette kæmpe projekt, hvor en Nissan LEAF i fuld størrelse skulle bruges til at sprede selvlysende maling med sine dæk og kreere et billede.

 

Maleriet, som det tog over 61 timer at male, krævede over 60 l selvlysende akrylmaling, som blev fordelt på et gigantisk stykke lærred beklædt med PVC. Maleriet blev færdigt den 20. marts 2015. 

Fans kan se arbejdet, der blev filmet i sin helhed, her.

Den nytænkende og anderledes finish på den anvendte LEAF absorberer UV-energi og andre synlige former for stråling i dagslys og lyser fra 8-10 timer, når solen er gået ned. Dermed var den det perfekte match til udarbejdelsen af det selvlysende maleri.

Nissan er den første moderne bilproducent, der anvender selvlysende lak til en bil. Lysende billak er allerede tilgængelig, og man kan få selvlysende folier til biler. Men den unikke lak, som får sin energi fra ultraviolette stråler, og som er udviklet specielt til Nissan, har en helt speciel formel med blandt andet en lugtfri, sjælden metalart ved navn Strontium Aluminate.  

 

Cook udtaler: "Det har været et af de mest udfordrende malerier, jeg nogen sinde er blevet bedt om at skabe - men det ser fantastisk ud! Den selvlysende Nissan LEAF i fuld størrelse er en af de mest specielle ting, jeg har brugt som maleredskab".

 

Nissan LEAF, som første gang blev lanceret i 2010, var den første masseproducerede komplet eldrevne bil, der blev introduceret på globalt plan, og den er nu historiens mest solgte elbil. Denne specifikke model blev lakeret med denne særlige lak for at illustrere, hvor mange Nissan LEAF-ejere, der får strøm til deres elbiler fra solcelleanlæg derhjemme.