NISSAN GYM - WORKOUT BAG RATTET

  • Nissan introducerer en ny "GYM"-knap, som hjælper førerne med at komme i bedre form
  • Mulighed for at deaktivere førerassistentsystemerne, så kroppen kommer i bedre form
  • Forbrænd 1.415 kalorier ekstra pr. uge ved et gennemsnitlig kørselsbehov

Nissan er kendt for sine innovative førerassistentsystemer, men nu vil Nissan som den første bilproducent tilbyde muligheden for at deaktivere alle disse systemer.

Dette helt specielle tiltag er et forsøg på at hjælpe førerne med at komme i bedre form, efter at en europæisk undersøgelse har vist, at regionens førere er blandt de mindst sunde i verden.

Den nye GYM-funktion, som til en start vil være tilgængelig i de førende crossover-modeller Nissan X-Trail og Qashqai, deaktiverer alle førerassistentsystemer med et tryk på en knap, så førerne kan få deres workout, mens de kører.

 

Foruden at deaktivere bilens innovative systemer som fx Nissans parkeringsassistent, som parkerer bilen automatisk, deaktiverer GYM-knappen også funktioner, som mange førere tager for givet - fx servostyring og elruder. Desuden øges modstanden i speeder, bremsepedal og koblingspedal, ligesom gearskiftet bliver lidt strammere, så det alt i alt kræver flere kræfter at køre.

Mens der trænes under kørslen, registrerer bilens infotainmentsystem de kalorier, der forbrændes, og træningen kan følges via den nye Gym And Go-app.

Idéen til dette tiltag kommer, efter at et studie udført af universitetet i Lura i Sverige påviste, at førerne i Europa i høj grad bliver kraftigere og kommer i dårligere form på grund af øget trafiktæthed, som betyder, at de bruger længere tid bag rattet i deres biler.

 

Nissans Director of Customer Welfare, Dr. P. Taka udtalte følgende: "Vi tager vores kunders helbred og velbefindende meget alvorligt - vi vil jo gerne have, at de lever længere og køber flere biler. Derfor har vi udviklet et system, som kan hjælpe dem med det."

 

"Implementeringen af selvkørende biler indebærer også en mulighed for GYM-systemet. I fremtiden kan bilen køre selv, mens personerne i bilen bruger betjeningsgreb og lignende som træningsudstyr. Med rattet kan du træne dine biceps, og med de ændrede pedaler kan du træne dine ben".

 

I forbindelse med udviklingen af systemet har Nissan fået hjælp af fitnesseksperter. Personlig træner Raol Pofil, som leder Le Mensonge Fitness Centre i Paris, udtalte: "Nissan bad mig om at udvikle et program, som kan hjælpe førerne med at forbrænde flere kalorier og blive slankere, uden at de skal forlade deres komfortable biler. Mit program hjælper i gennemsnit førerne til at forbrænde ca. 1.415 kalorier pr. uge".

Ingeniørerne hos Nissans Technical Centre Europe har på en smart måde integreret teknologien i fire prototyper af Nissan X-Trail. Den eneste synlige forskel er udkørende håndtag i dørene til manuel betjening af rudeoptrækket.

Den spanske pendler Juan D'Aprilia, som ses her på billedet, var en af de fire Nissan kunder, der deltog i forsøget. Han tabte 22 kg på 9 måneder ved at køre i en X-Trail med GYM-funktion. 

"Jeg gjorde intet andet end at køre til Barcelona hver dag", udtalte han. "Men ved at gøre det, har jeg vendt mit liv på hovedet - min livvidde er blevet 20 cm mindre, og jeg har fået store biceps. Jeg har også fået en kæreste, men det tror jeg måske skyldes, at hun er vild med min bil".

Succesen i forsøget har betydet, at Nissan har besluttet at sætte teknologien i produktion med det samme, og de første biler med systemet leveres til kunderne den 1. april 2015. De første biler med GYM-funktion er også tilgængelige med et skræddersyet finansieringstilbud til en rente på 1 %.