NISSAN LANCERER EN 7-PERSONERS E-NV200: VERDENS MEST ALSIDIGE BIL PÅ BILUDSTILLINGEN I GENEVE

  • Nissan præsenterer nu en e-NV200-version med plads til mange passagerer.
  • Versionen til syv personer er efterspurgt til blandt andet VIP-transfer, taxakørsel og private kunder.
  • Med nedklappelige sæder i anden og tredje sæderække er den markedets mest alsidige elbil.
  • Premiere til en specialversion af Nissan LEAF - Europas mest solgte elbil

Takket være en stigende efterspørgsel fra virksomheder og andre flådeejere har Nissan meddelt, at koncernen fremrykker introduktionen af mærkets nyeste elbil - en 7-personers version af den komplet eldrevne e-NV200.

 

Siden udviklingsfasen har en 7-personers version af den banebrydende varebil altid været en del af Nissans planer, og den bliver den hidtil eneste elbil, der kan transportere mange personer. Fra taxaflåder til shuttle-services og endda store familier er den 7-personers e-NV200 Evalia løsningen helt uden emissioner. Hvis man mere regelmæssigt har brug for at transportere genstande og kun lejlighedsvis har brug for syv sæder, kan Combi-versionen af e-NV200 også fås med ekstra sæder.

 

Jean-Pierre Diernaz, som er Nissan Europes Director of Electric Vehicles, forklarer introduktionen og udtaler følgende: "Det har hele tiden været vores plan at introducere en version med flere sæder af Nissan e-NV200. Markedskravene har betydet, at vi har fremrykket introduktionen flere måneder for at efterkomme efterspørgslen. Nissan har fået forespørgsler fra taxafirmaer, virksomheder, der tilbyder VIP-transfer, hoteller og private bilister, der har vist interesse for at købe denne enestående fleksible og kompetente bil."

 

Den 7-personers version af e-NV200 har to sæder foran, tre i midten og to i bageste sæderække. Både anden og tredje sæderække kan klappes ned, så der kan transporteres mere bagage, hvilket gør den nye version særdeles fleksibel både til kommerciel og privat brug.  Anden sæderække kan indstilles fremad, og tredje sæderække kan foldes til siderne, så der åbnes op for et enormt bagagerum på 2,94 m3, hvilket er tilstrækkeligt til at transportere tre cykler med monterede hjul - noget helt unikt i klassen. Når alle tre sæderækker er i brug, rummer bagagerummet 443 l under bagagerumsafdækningen og helt op til 870 l helt op til taget. Det gør det muligt at transportere store mængder bagage selv med syv personer i bilen.

 

For at øge passagerernes komfort er den 7-personers version udstyret med aircondition bagest i kabinen, så temperaturen bliver mere ensartet - selv for personerne på tredje sæderække.

 

Den nye model vil være tilgængelig med CHAdeMO-lynopladningssystemet, så den kan oplades med tidens mest moderne og udbredte lynopladere i Europa, hvor der er over 1.500 af slagsen til rådighed. Muligheden for lynopladning gør det muligt for virksomheder og private at forlænge køreturene eller køre mange korte ture i løbet af en dag med hurtige opladninger ind imellem turene. Allerede i dag har brugerne af e-NV200 som fx Taxi Electric i Holland og C&C Taxis i Storbritannien installeret deres egne lynopladere for at øge brugbarheden og fleksibiliteten.

 

Varebilsversionen og den 5-personers udgave af e-NV200 blev introduceret sidste sommer og har allerede fået en meget positiv modtagelse med ordrer fra taxafirmaer i hele Europa samt store flådeejere som DHL Express i Italien og APM, som er en del af Mærsk Gruppen.  Diernaz er ikke overrasket over interessen og udtaler: "Fordelene er klare. Strøm er meget billigere end diesel som brændstof - selv efter den seneste tids prisfald. Vedligeholdelsen er ca. 40 % billigere, og bilen er mere støjsvag, kører mere jævnt og er hurtigere i optrækket end en tilsvarende dieselbil."

På biludstillingen i Geneve får den nye e-NV200-version selskab af en specialversion af Nissan LEAF, som netop har sat ny salgsrekord i 2014 med en stigning i salgstallet på 33 %. For at fejre fjerde år som den mest solgte komplet eldrevne bil globalt og i Europa er specialversionen udstyret med iøjnefaldende 17" alufælge i nyt design og ekstra standardudstyr. Med specialversionen, som er baseret på udstyrsversionen Acenta, får kunderne to typer kabler, så de både kan lade batteriet op med almindelige husholdningsstikkontakter og med de hurtigere type 2-ladestationer, og det suppleres af en 6,6 kW-opladningsenhed i bilen som standardudstyr*, så Nissan LEAF kan oplades komplet på 4 timer med en kompatibel 32 A-strømforsyning. 

Den 7-personers Nissan e-NV200 er tilgængelig både som Combi og som fuldt udstyret Evalia personbil, og bilen kan bestilles fra april. 

* Monteres ikke i Danmark, da 32 A-opladning ikke er tilgængelig i landet.