NISSAN SÆTTER STRØM TIL ØRESUNDS RALLYET

Nissan stiller til start i weekendens Øresunds Rally, det sker med Nissans prisvindende elbil LEAF. Nissans elbil er kåret til årets bil i Verden og Europa 2011. Nissan deltager i rallyets elbils-segment. Til at kæmpe om sejren har Nissan sammensat et stærkt team, som har rallymesterskaber på CV'et.

 

København, den 8. september 2011- Når starten går til det storstilede Øresunds Rally fra Bella Centret i København på lørdag, så er årets bil i Verden og Europa 2011 med i elbilsløbet. Nissan stiller op med sin Nissan LEAF og har, til lejligheden, sammensat et professionelt team bestående af den tidligere danske rallymester Tim Svanholt og co-driver Bjarne Kristensen. Bjarne Kristensen blev nummer to i sidste års superserie indenfor pålidelighedsrally, som netop er den disciplin, som elbilsklassen i Øresunds Rally konkurrerer i. Pålidelighedsrally går kort og godt ud på at tilbagelægge ruten på præcis den tid som løbsledelsen har fastsat. Udsving på bare en tiendedel giver straf point. Det sætter enorme krav til kørernes koncentration, bilens stabilitet og performance - en pakke som Nissans danske landechef Peter Hal er sikker på, at hans Nissan LEAF-team bisidder.


"Det bliver sjovt at konkurrere med alle de andre elbilsfabrikanter og -leverandører i et rallyformat, der passer til elbilernes fordele, nemlig performance, økonomi og pålidelighed. Som alle andre stiller vi naturligvis op for at vinde. Vi har en fantastisk elbil og et meget kompetent team til pålidelighedsrally-disciplinen, så vi tror på vores vinderchancer, men det vigtigste er at vise, at LEAF'en for langt de fleste er et brugbart alternativ til en traditionel bil."


For at sikre, at Nissans rallyteam har de perfekte rammer at køre i, har Nissan fået kompetent hjælp af Nissan-forhandleren Autonorden A/S. De stiller med et teknisk 'pitcrew', som skal sørge for, at bilen fungerer optimalt, at den oplades og, at den generelt er i god stand under hele løbet. Administrerende direktør i Autonorden A/S, Kasper Martensen Norden, ser frem til løbet:


"Teamet fra Autonorden skal nok gøre deres for, at Nissan LEAF-teamet har den bedst mulige bil at køre i, så må kørerne gøre deres. Vi håber da, at Nissan teamet ender med sejren og den venskabelige 'håneret'. Under alle omstændigheder bliver det sjovt at følge med fra sidelinjen henover weekenden."


Øresunds Rallyet for elbiler løber fra lørdag d. 10. september til søndag d.11 september, med start og slut i Bella Centret i København. Lørdagens rute går fra København til Helsingør. Søndag morgen fortsætter turen fra Helsingborg i Sverige, hvorefter løbet slutter i Bella Centret igen. Vinderen bliver ligeledes kåret i Bella Centret, og det sker søndag omkring kl. 18.30.


Om Nissan LEAF rallyteamet
Tim Svanholt (46), kører Nissans elbil LEAF. Tim er en erfaren rallykører og startede indenfor motorsporten allerede som 12-årig. Senest i 2009 vandt Tim Svanholt Danmarksmesterskabet i Rally, ligesom han er blevet kåret til 'Årets rallykører' i Danmark flere gange.


Bjarne Kristensen (50), er co-driver (observatør) i Nissans elbil LEAF. Bjarne og hans faste rally-makker, Torben Hansen, er en fast del af FDM DASU Classic, som er den danske afdeling af pålidelighedsrally i Danmark, hvor Bjarne senest blev en flot nummer to. Torben Hansen deltager også i Øresunds Rallyet dog for et andet team, så der er dømt internkonkurrence mellem de to erfarne pålidelighedsrally-eksperter.


Om elbilen Nissan LEAF
Nissans elbil, Nissan LEAF, er en femdørs familie-hatchback, der kan køre op til 175 km på en ladning og har masser af udstyr som fx en innovativ smartphone-opkobling, der gør det muligt at fjernstyre dele af bilen via mobiltelefonen. Fx opvarmning eller afkøling af bilens kabine før man skal bruge den. Nissan LEAF har for nylig opnået de maksimale fem stjerner i European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), hvilket betyder, at den er en af de sikreste biler på de europæiske veje. Herudover er Nissan LEAF kåret til både verdens og Europas bedste bil i 2011.