NISSAN UDFORDRER DE BEDSTE I VERDEN

I 2015 deltager Nissan med Nissan GT-R LM NISMO i hele FIA World Endurance Championship. Dette markerer en tilbagevenden til premiumklassen ved 24-timers-løbet i Le Mans for den japanske producent. Nissan går målrettet efter sejr med en innovativ tilgang og med et helt igennem spændende produkt, som repræsenterer næste generation af Nissan GT-R.

 

"Vi er meget glade for at skulle konkurrere mod de bedste sportsvognsproducenter i verden," udtaler Roel de Vries, Global Head of Marketing and Brand Strategy hos Nissan. "LM P1 er et testanlæg for teknologisk nytænkning, især når det gælder fremtidens fremdriftskilder. I 2014 vandt tre forskellige producenter motorløb med tre forskellige drivlinjer. Hvis du nogensinde har haft behov for et bevis på, at LM P1 er for dem, der er i topform, så har du det her."

Det kan godt være, at Nissan ikke har været til stede i premiumklassen ved Le Mans i 16 år, men koncernen har været meget aktiv i andre kategorier og har på bemærkelsesværdig måde banet sig vej op ad sportsvognsrangstigen ved at starte i den nye LM P3-kategori. Dette sammen med et LM P2-motorprogram, som er enestående i verden, er Nissan kommet videre til det øverste trin LM P1 ved hjælp af ACO's intelligente Garage 56-program, som er en unik klasse ved Le Mans, der er forbeholdt innovativ teknologi, som falder uden for de normale regulativer. 

"Vores LM P3-motorprogram er en ny satsning for os, men hvis det bare er tilnærmelsesvis lige så succesfuldt som vores LM P2-program, vil vi være meget stolte af vores bedrifter," siger Shoichi Miyatani, som er President hos NISMO. "Vores LM P2-motor har allerede sikret teams mesterskaber og klassesejre ved Le Mans. Vores Garage 56-projekter har ført os frem til LM P1 og de nye tanker og idéer, vi har anvendt, er en stor ballast. Vi lærte blandt andet en hel masse af den meget heftige hybridisering af Nissan ZEOD RC, og disse erfaringer har vi taget med os ind i dette projekt." 

LM P1-biler er de mest ekstreme sportsvogne, vi ser i racerløb i vore dage. Så for Nissan og NISMO handler det om ikke at forspilde muligheden for at skabe innovation på højeste niveau.

"Disse biler udgør højdepunktet inden for nuværende motorsportsteknologi: gevaldige energigenindvindingssystemer, fantastiske brændstoføkonomiske motorer og utæmmet aerodynamik, hvilket skaber biler, der er ekstremt hurtige i forhold til deres vægt og udholdenhed," siger Nissans teamchef for LM P1, Ben Bowlby. "Det er 24-timers-racerbiler, som praktisk taget dækker en hel Formel 1-sæson i ét Le Mans-løb. Det er en udfordring, der er meget forskellig fra Formel 1 og meget mere relevant i forhold til, hvad der foregår i gadebiler. Hvis du nu skal køre fra fx London til Edinburgh, så vil du forvente, at bilen kan få dig fra A til B, at den er hurtig, stabil, komfortabel og sikker, og at den kan give dig de køreegenskaber og det vejgreb, du har brug for, hvis du er nødt til at forlade motorvejen og køre ad andre mindre veje. Det er den type udfordring, Le Mans står for. Det hele handler om at have en hurtig, effektiv og sikker bil."

FIA World Endurance Championship giver producenterne mulighed for at udvikle nye teknologier til deres gadebiler.  Med energieffektivitet som den vigtigste faktor er der ingen bedre lejlighed til test af teknologi end et 24-timers udholdenhedsløb, hvor forskellen på første- og andenpladsen kan være et spørgsmål om nogle få sekunder på trods af de mange timers race.

"Vi har en stærk intention om, at teknologi udviklet til LM P1-bilen skal overføres til Nissan gadebiler," siger de Vries. "Vi er i gang med at udvikle en ultra effektiv V6-biturbomotor på basis af Nissan GT-R. Det er en mere effektiv, men lige så kraftfuld løsning til direkte indsprøjtning, så den er en potentiel forløber for fremtidens GT-R-motorer. Også teknologi til genindvinding af kinetisk energi, som vi udvikler i forbindelse med motorløb, kan i den grad have potentiale til at blive anvendt i fremtidens gadebiler." 

At stille op imod verdens bedste og konkurrere med henblik på at vinde er en kolossal opgave for Nissan. Konkurrenterne er veletablerede, og der er meget tæt løb i motorløbene i FIA World Endurance Championship. Men det er en udfordring, som Nissan har taget på sig, og Nissans NISMO-team vil kæmpe hårdere end nogensinde for at lande øverst på podiet.

"Det eneste, jeg ønsker, er at være sikker på, at teamet har gjort sit bedste," sagde Darren Cox, som er Global Head of Brand, Marketing & Sales hos NISMO. "Det, vi stræber efter, er at yde det bedste, vi kan, og det er det, vi retter vores fokus mod. Der er en hel masse ting, vi ikke har mulighed for at være herre over. Fx ved vi ikke, hvor vi har vores konkurrenter, når vi ankommer til det første løb. Hvis vi har gjort det bedste, vi kan, vil jeg være glad og tilfreds. Og vi vil opnå gode resultater, hvis vi fortsætter med at gøre vores bedste. Så vores mål er slet og ret at gøre vores bedste. Gør vi det i samlet flok, er jeg sikker på, det fører nogle fantastisk gode resultater med sig."