Fra PlayStation til LM P1: GT Academy-vinderne bliver verdenskendte

  • Lucas Ordonez og Jann Mardenborough skal køre Nissan GT-R LM NISMO
  • Vinderne af GT Academy 2008 & 2011 skal køre mod de bedste kørere i verden
  • NISMO-køreren gennem længere tid, Michael Krumm, slutter sig til Nissan NISMO LM P1-teamet
  • Ordonez tager også skridtet op i Super GT Championship 

I forbindelse med Chicago Motor Show blev GP3-vinderen Jann Mardenborough (GB) i dag præsenteret som en af kørerne i Nissans innovative LM P1-racerbil.  Samtidigt blev det offentliggjort i Yokohama i Japan, at en anden GT Academy-vinder, Lucas Ordonez fra Spanien, også er blevet udvalgt til at køre Nissan GT-R LM NISMO sammen med NISMO-køreren Michael Krumm fra Tyskland.

 

For 3 år siden var 23-årige Mardenborough på sabbatår fra sine studier, mens han spekulerede over, hvad han ville være. Han brugte tiden på at se hans helt Lewis Hamilton køre Formel 1-løb og spille PlayStation.  Så deltog han i Nissan GT Academy, og hans liv blev forandret for altid, da han fik tilbudt sit drømmejob.

 

Vi spoler hurtigt frem til 2015, hvor Jann har vundet løb i GP3-klassen, som er klassen under Formel 1, hvor han har konkurret mod nogle af verdens bedste racerkørere.  Hans præstationer under sidste års 24-timers-løb i Le Mans var en øjenåbner for Nissans racer team, der bemærkede denne unge mand fra Cardiff i England, som har gennemgået en udvikling fra gamer til racerkører og dermed har fundet en helt utraditionel vej ind i motorsporten. I 2015 skal Jann køre for Nissan i hele sæsonen af FIA World Endurance Championship.

 

"Ved at vinde Le Mans vil jeg gerne vise, at der findes en anden vej til toppen inden for motorsporten end mange års omkostningsfuld træning i gokarts", udtalte Mardenborough. "Det er en stor ære for mig at blive udvalgt til at køre LM P1 for Nissan. Jeg har kørt i LM P2 i Le Mans to gange, så jeg har fulgt de nuværende LM P1-biler meget tæt på banen. Det er helt utroligt at tænke på, at jeg skal køre sådan en bil i år.  Nissan GT-R LM NISMO ser ud til at blive en historisk racerbil, og jeg får æren af at køre den"!

 

Lucas Ordonez var den første vinder nogensinde af GT Academy, så han er en pioner i Nissans virtual-to-reality-historie.  Han var den første GT Academy-vinder, der kørte Le Mans, og han skabte overskrifter ved at komme på podiet i det legendariske løb. Derfor er det meget passende, at Lucas skal køre Nissan GT-R LM NISMO i Le Mans. 

 

Spanieren vil gøre en anden Nissan Super GT-kører, Tsugio Matsuda, selskab i den tredje GT-R, der skal deltage i Le Mans i juni.  Men før han kommer til Le Mans, har Nissan givet ham en ny udfordring.  Efter at have gennemført sin debutsæson i Japanese Super GT GT300 Championship, viser Nissan sin tillid til Ordonez ved at lade ham køre i topkategorien i Super GT, hvor han skal køre i Nissan GT-R NISMO GT500.

 

"Da jeg blev ringet op og fik at vide, at jeg skal køre Nissan GT-R LM NISMO og Nissan GT-R NISMO GT500, var det som at vinde GT Academy igen", udtalte Ordonez. "Sidste år var fantastisk. At køre racerløb i Japan og lære alt om den unikke japanske motorsportskultur. Nu kommer jeg til at køre i topkategorien i Japan, og i Le Mans har jeg et sæde i den ultimative GT-R!  Jeg ved godt, at det lyder som en kliché, men GT Academy gør virkelig drømme til virkelighed, og man får en reel chance for at få sit drømmejob, ligesom jeg gjorde. Selvfølgelig skal man arbejde hårdt, men belønningerne er også derefter. Jeg har aldrig set så meget frem til starten på en ny sæson".

 

Med på teamet sammen med Mardenborough og Ordonez i Nissans LM P1-modeller er NISMOs faste kører Michael Krumm, som var første mand bag rattet i Nissan GT-R LM NISMO. Krumm er velkendt for sine evner inden for udviklingen af nye biler, og han tilfører masser af erfaring til teamet. Det endelige line-up, som består af i alt ni kørere, vil være et perfekt mix af ungdom og erfaring, når Nissan tager kampen op på LM P1-banen.