DHL EXPRESS SENDER 50 NISSAN E-NV200-ELVAREBILER PÅ GADEN I MILANO OG ROM

Leveringen af 50 Nissan e-NV200-elvarebiler til DHL i Italien er nu startet i kølvandet på en samarbejdsaftale om nul-emissions-biler, som Nissan Italia og DHL Express underskrev i juli sidste år. De komplet eldrevne varebiler vil blive anvendt til leveringer og forsendelser i Italien - til at begynde med i Milano og Rom.

 

Med de nye biler og ved at vælge Nissan, som er det mærke, der har flest elbiler på vejene, bekræfter DHL Express sit engagement med henblik på at blive branchens mest "grønne" virksomhed. e-NV200 blev introduceret i 2014 og deler en stor del af sin teknologi med den prisbelønnede Nissan LEAF, som er Europas og verdens mest solgte elbil.

"Leveringen af de første eksemplarer af e-NV200, som skal anvendes til kurerarbejde i Milano og Rom, er endnu en understregning af Nissans arbejde med at udbrede brugen af elbiler i Italien", udtalte Bruno Mattucci, som er Managing Director hos Nissan Italia.

"Aftalen med Nissan passer perfekt til vores årelange engagement for at skåne miljøet", fortalte Alberto Nobis, som er Managing Director hos DHL Express Italia. "Anvendelsen af disse innovative nul-emissions-varebiler er endnu en del af det globale GoGreen-program, som blev iværksat af Deutsche Post DHL for at reducere koncernens CO2-emissioner på verdensplan med 30 % inden 2020. Desuden gør Nissans biler os i stand til at implementere en bæredygtig strategi for logistikken i byerne, fordi de også er særligt velegnede til leveringer i byernes historiske centrum."

e-NV200 er blevet testet af mange organisationer og flåder i hele verden, og de opfylder de strenge krav til bilernes driftsegenskaber hos DHL Express i Italien. I en simulering af daglig drift i Rom gennemførte Nissan varebilen 45 leveringer og 25 afhentninger, hvilket er helt i tråd med den daglige arbejdsdrift for en konventionel varebil. Den kørte i alt 120 km, så der var stadig strøm på batterierne, som har en officiel rækkevidde på 170 km. Forskningen viser, at 70 % af de europæiske varebilsflåder i gennemsnit kører under 100 km om dagen, og at 35 % af bilerne aldrig kører over 120 km. Efter Rom og Milano bliver Firenze, Verona, Bologna, Napoli, Salerno, Bari og Catania de næste steder, hvor e-NV200 bliver integreret i bilflåderne.

Den er ideel til arbejde i byernes centrum, hvor biler med dieselmotor ikke er tilladt. Nissan e-NV200 er ikke blot helt fri for skadelige emissioner, den giver også store besparelser i driftsomkostningerne i forhold til en sammenlignelig varebil med dieselmotor. Og så er komforten i top takket være den helt støjfri motor, intet gearskifte og hurtig acceleration. 

Den har en elmotor, som er udviklet på baggrund af elmotoren i Nissan LEAF, og batterierne kan genoplades fra 0-80 % på under 30 min. med en CHAdeMO-lynoplader. Udvendigt er e-NV200 kompakt, men bilens lastkapacitet er helt i top blandt konkurrenterne. Varebilen har et varerum på 4,2 m3, hvilket svarer til to europaller, og nyttelasten er 770 kg. Batteripakken, som er placeret under bilens bund, optager ikke plads i varerummet og giver bilen et meget lavt tyngdepunkt.