QASHQAI RENSER UD: NY EURO6-BENZINMOTOR BRINGER ENDNU EN GANG DEN PRISBELØNNEDE NISSAN CROSSOVER FORREST I FELTET

  • Ny DIG-T 163 hk 1,6-liters benzinmotor med turbo gør sin entré i Qashqai-modelrækken
  • Lever helt op til de strenge EURO6-emissionsnormer
  • Brændstofforbrug op til 17,2 km/l (med 16/17" fælge) CO₂ fra 134g/km
  • Acceleration fra 0-100 km/h på 9,1 sek.
  • Udbuddet af Qashqai-benzinmotorer er nu komplet med den nye Xtronic-gearkasse til 1.2 DIG-T
  • Til salg fra næste uge (47)!
  • Nu produceret mere end 2 millioner Qashqai i UK

Nissan udvider sin meget roste Qashqai-modelrække med en avanceret, ny DIG-T 163-benzinmotor. Den nye 1,6-liters, 4-cylindrede turbomotor opfylder de strenge EURO6-emissionsnormer og kombinerer flotte præstationer med et lavt niveau af CO2-emissioner og en rigtig god brændstoføkonomi.

 

Den nye DIG-T 163-motor, som er specifikt tilpasset til Qashqai, byder på avanceret turboteknologi og en række andre features, der er konstrueret med henblik på at maksimere præstationerne og holde udgifterne nede. Den yder 163 hk (120 kW) ved 5.600 omdr./min., og leverer et drejningsmoment på 240 Nm fra 2.000-4.000 omdr./min. Disse flotte tal er et udtryk for Nissans filosofi om downsizing og beviser, at en høj slagvolumen ikke er nødvendig for at få hurtig acceleration og fleksibilitet i de enkelte gear. 

Som alle de andre motorer i Qashqai-modelrækken er den nye DIG-T 163 forsynet med start-stop-system, og den leverer behagelige køregenskaber med god respons. Accelerationen fra 0-100 er overstået på blot 9,1 sek., hvilket gør den til den hurtigste Qashqai, og tophastigheden er 200 km/h.

Værd at bemærke er ligeledes DIG-T 163-motorens brændstofeffektivitet og emissionsværdier. Modeller med den nye motor kører hele 17,2 km/l ved blandet kørsel med CO2-emissioner fra 134 g/km for modeller med 16" og 17" fælge og 138 g/km for modeller med 19" fælge.

Den nye DIG-T 163-motor er tilgængelig i kombination med forhjulstræk og 6-trins manuel gearkasse. Priserne starter ved kr. 284.900.

Det største udvalg nogensinde for Qashqai-køberne

Den nye DIG-T 163-motor fuldender rækken af benzinmotorer til Qashqai. Og hvis man foretrækker nem og enkel kørsel med automatisk gearkasse, så er 1,2 DIG-T-motoren nu tilgængelig i kombination med Nissans avancerede Xtronic-gearkasse. Xtronic-gearkassen er baseret på princippet fra CVT-gearkassen, men den er udviklet til at give en mere smidig og naturlig køreoplevelse. 1.2 DIG-T med Xtronic er til salg nu, og priserne starter ved kr. 279.900.

I modsætning til CVT-gearkasser efterligner Xtronic-gearkassen i Qashqai funktionen i en traditionel automatisk gearkasse med flere gear i forbindelse med kraftig acceleration, hvor gearskiftet sker i trin. Ved mere rolig kørsel er gearudvekslingsforholdene mere diskrete, så føreren oplever den ultimative følelse af jævnt gearskift. Det betyder, at Xtronic giver førerne det bedste fra begge verdener med ultrajævnt gearskift ved lav belastning og direkte, præstationsorienteret gearskift ved kørsel med kraftige accelerationer.

Produceret mere end 2 millioner Qashqai i UK

Siden introduktionen af Nissan Qashqai i december 2006, er der nu på fabrikken i Sunderland, UK produceret mere end 2 millioner Qashqai, hvilket tangerer rekorden med Nissan Micra, som den mest producerede Nissan model på Sunderland fabrikkken i UK med næsten 2,4 mio. biler over en 18 årig periode fra 1992 til 2010 (red.: hvorefter produktionen rykkede til Indien). 

Nissan har investeret £534 million i design, udvikling og produktion af Qashqai, og skabte et helt nyt segment ved lanceringen i december 2006. Produktionen understøtter mere end 11.000 jobs og ca. 85% af den samlede volume svarende til godt 1,7 mio af de biler, der er produceret i Sunderland er eksporteret til 132 lande lige fra Congo til Qatar.

Globalt er der i alt produceret godt 2.5 mio Qashqai, da den første generation også blev produceret i Kina og Japan. Fra 2015 starter der - sideløbende med produktion i Sunderland, UK - produktion af den nye Qashqai på Nissans farbrik i St. Petersborg til det russiske marked.

Nissans fabrik i Sunderland, UK, producerer mere end 500.000 biler om året. Modellerne er Nissan Qashqai, Juke, Note og elbilen LEAF.